Härlig höststart – Rättvisa 2-0 hemma mot Lidköping

Som så många gånger tidigare blev Jonas Henriksson matchvinnare med sina mål. Han svarade för båda målen varav 1-0 var ett underbart skott. I övrigt gjorde Grebbestad en gedigen insats och segern var egentligen inte hotad.

Första halvlek
Grebbestad satte högsta fart direkt i matchen och tidigt hade man ett farligt inspel som det blev lite kalabalik innan Lidköping fick bort bollen.

Grebbestad fortsatte att ligga på bra och efter fem minuter slog man ett långt uppspel som Rickard Johansson fint slog till på volley som ett inspel mot framstormande Grebbestadsspelare men Lidköpings bäste spelare, målvakten Jeffrey Gal, var alert och var snabbt ut och lade beslag på bollen.

Men mitt i den fina starten av Grebbestad kom Lidköping till ett bra läge efter inspel från högerkanten som nådde in till Husam Abdulhadi som fick ett bra skottläge men skottet blev tamt och ett lätt byte för Marcus Gerd i Grebbestads mål.

Minuten senare, den åttonde, lyfte Grebbestad in bollen. Lidköping fick bart den lite halvt och bollen damp ner till Markus Svensson som sköt. Skottet blev till en bra passning till Rickard Johansson tog emot och vände runt men skottet smet över.

Efter en fin första kvar fick Lidköping så lite mer att säga till om och man fick ett fint läge då Rasmus Holmqvist kom fri mot Marcus Gerd som kom ut fint och räddade.

Efter 22 minuter hade vi en Grebbestadshörna som slogs bra av Tobias Carlsson och möttes av mittbackskollegan Ulrik Karnström som sköt en volley mot stolproten där Jeffrey Gal dök ner och räddade.

Grebbestad kom tillbaka bra i slutet av halvleken igen och Markus Svensson satte Jonas Henriksson i läge men återigen kunde Jeffrey Gal rädda fint, nu vid den bortre stolpen.

Efter 40 minuter ville hela Grebbestads lag ha straff sedan Felix Kristoffersson rivits ner med domaren valde att fria. Men nästan direkt efter i samma minut slarvar Lidköping och Felix Kristoffersson får ett jätteläge för ledningsmål. Men kommer först ur vinkel och får vända upp igen och sedan komma till skott som Jeffrey Gal räddade fint till en hörna.

Fina första 45 minuter av Grebbestad med mållöst i matchen.

Andra halvlek
Men när andra halvlek startade var det inte mållöst länge. Grebbestad bröt högt upp och Markus Svensson lyfte fram till Jonas Henriksson som från håll klippte till en härlig lobbvolleyskott, helt utan chans för Jeffrey Gal och Grebbestad var i ledningen i denna viktiga match.

Grebbestad fortsatte att ligga på och starten påminde lite om starten i första halvlek. Rickard Johansson fick ett skottläge men skottet som tog på en försvarare och fick en lurig båge men dalade sedan snabbt och fint ner för Jeffrey Gal.

Precis som i första halvlek kom Lidköping tillbaka och efter slarv i försvaret fick Lidköping till ett inspel där Kristijan Nikolla fick på ett bra skott som Marcus Gerd räddade fint.

Mitt i Lidköpingspressen ställde Grebbestad om snabbt med boll ut på Christoffer Söderlund som slog ett farligt inspel men metern framför 2-3 Grebbestadsspelare och chansen försvann, tid 68 min.

Grebbestad kom sedan återigen tillbaka i spelet och när man bröt ett Lidköpingsanfall stälde man snabbt om med boll upp på Anton Henriksson som väggade fram Jonas Henriksson till ett friläge där han i duell med Jeffrey Gal gick omkull och Grebbestad fick straff. Men straffen, i 71 minuten av Anton Henriksson räddades av Jeffrey Gal som höll kvar Lidköping i matchen. Samtidigt som Grebbestads strafförbannelse fortsätter. Nu sex missade av sju möjliga.

Men kort därpå kunde Grebbestad öka på. För efter 79 minuter kom ett långt uppspel där Jonas Henriksson tog kamp på försvarare och detta gav ett friläge för Anton Henriksson. Men Jeffrey Gal kunde rädda men returen kom rakt till Jonas Henriksson som klippte in 2-0.

Minuten efter fick Grebbestad en hörna som slogs av Jonas Henriksson och Ulrik Karnström kom upp fint och nickade men ni har läst det tidigare, Jeffrey Gal räddar.

Lidköping fick egentligen inte till speciellt mycket framåt men skickade upp mittbacken Austin Gochneaur på topp och han fick en chans efter 82 minuter då han sköt snabbt efter ett uppspel men skottet ändå klart över.

Anton Henriksson blev sedan i 88:e minuten frispelad men återigen kunde Jeffrey Gal rädda. Returen återigen till Jonas Henriksson som hade kanonläge för 3-0 men försökte frispela Anton Henriksson och passningen blev för djup och chansen försvann.

Ulrik Karnström, mittback i Grebbestad: Stort grattis till tre goa poäng
- Ja, det var jävligt skönt och det behövdes.

Segern gör ju att ni får rätt känsla igen inför hösten
- Ja, det är grymt viktigt så vi alla höjer oss ett snäpp.

Berätta vad du tycker om själva matchen
- Jag tycker vi gör en stabil match, hela laget, matchen igenom. Vi håller en rätt så hög press på dom matchen igenom vilket gav utdelning. Vi vinner bollen tidigt och skapar genom det lägen.

Ni hade det ganska lugnt bak i backlinjen med undantag av några chanser
- Ganska lugnt var det väl. Vi står ganska högt så dom fick några kontringar men vi lyckades hålla tätt.

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Stort grattis till segern
- Tack skall du ha.

Vi öppnade matchen bra, första 15 minuterna där vi tryckte tillbaka dom bra?
- Precis. Jag håller med. Vi gör en bra första halvlek där vi skapar en del riktigt bra lägen.

0-0 i paus men en smakstart på andra halvlek?
- Ja, ett fint mål av Jonas Henriksson. Jonas får en boll i djupled och drar på ett härligt skott. Underbar start på halvleken.

Vi hade sedan inga större problem att hålla undan?
- Ja, men Lidköping hade ett bra läge vid 1-0 där Marcus Gerd gör en bra räddning. Men annars är det ju våran match rakt igenom.

Jonas Henriksson satte båda målen även om Anton Henriksson hade ett fint läge först på det andra?
- Ja. Anton jobbade fram läget fint för Jonas som avslutade säkert där.

I det utsatta läget som det varit måste det kännas skönt att få starta med en vinst?
- Ja, självklart är det så. Det underlättar naturligvis.