Två nya i Grebbestad som slog Stenungsund

Grebbestad svarade för en mycket bra match när man tämligen enkelt besegrade Stenungsund med hela 6-1.

När Grebbestad på långfredagen spelade mot Stenungsund kunde man presentera två nyförvärv. Niklas Palm, tidigare i Fjällbacka, lånas av Ljungskile och Daniel Visone har inte fått nytt kontrakt av Oddevold. Båda två gjorde bra ifrån sig när Grebbestad gjorde sin klart bästa träningsmatch så här långt och besegrade Stenungsund med hela 6-1.

Precis som förra helgen var Grebbestad inte riktigt vakna inledningsvis och Stenungsund låg på bra och stressade Grebbestad men man hade det svårt att få till något framåt. Det dröjde till runt 20 minuter innan Grebbestad började komma in i matchen och då gjorde man det rejält.

1-0 kom efter 25 minuter via en frispark där Martin Kallin hittade Jonas Söderlund som stötte in 1-0. Bara tre minuter senare kom 2-0 när Fredrik Joling spelade fram till Daniel Visone som fick nöjet att göra mål i sin första match för Grebbestad. Det skall nämnas att Daniel inte är helt klar för Grebbestad men som det ser ut kommer det att lösa sig inom kort.

Matchens snyggaste mål kom efter 32 minuter. Fredrik Joling hittade Ahmed Rashid. Ahmed vann en tuff duell på kanten och fick till ett perfekt inlägg som Jonas Söderlund kunde språngskalla in till 3-0. Tre mål på sju minuter och det var även nära i nästa anfall som var matchens snyggaste med rena klapp klapp spelet. Anfallet avslutades med ett skott utanför av Daniel Visone.

På slutet hade även Stenungsund ett par chanser. Först fick Grebbestads Jan Svensson boxa bort en frispark till hörna. Efter en annan hörna tvingades Jan Svensson att slänga sig och rädda en nick och vid ett tillfälle kunde försvaret rädda på mållinjen efter kalabalik.

Stenungsund började även andra halvlek bra men precis som i den första kom Grebbestad tillbaka och kunde ta över. Arber Plava hade att skott som Stenungsunds målvakt räddade innan 4-0 kom efter 66 minuter. Daniel Visone dribblade sig igenom, kom fri med målvakten, dribblade honom men sköt i stolpen. Först på returen var Julian Herrera och han hittade målet.

Stenungsund stack emellan med en nick i ribban innan Julian Herrera gjorde sitt andra mål till 5-0 när han sprang igenom på en långboll. Med åtta minuter kvar fick Stenungsund till ett tröstmål. Grebbestadmålvakten Jan Svensson räddade första skottet bra men på returen var han chanslös. Två minuter senare spikades siffrorna till 6-1 genom Otto Jahnzon-Bock.

I ett mycket bra Grebbestad förtjänar Niklas Palm, Håkan Hansson och Robin Olsson överbetyg.

Grebbestads lag, 4-4-2 från vänster: Jan Svensson, Fredrik Joling, Håkan Hansson, Niklas Palm, Martin Kallin, Ahmed Rashid, Stratos Kenstanlis, Robin Olsson, Otto Jahnzon-Bock, Jonas Söderlund och Daniel Vosone. På bänken: Peter Karlsson, Julian Herrera, Martin Johansson och Arber Plava.

16.00 idag lämnade GIF-bussen Siljevi för ca 40 mil resa till Kosta, där det blir övernattning på hotell. Imorgon knappa 10 mil till Karlskrona och Västra Mark för match mot FK Karlskrona.
Hemmavarande GIF-supporters önskar resenärerna god tur och en trevlig helg.
Vi håller alla tummar och kommer att följa matchen på Ettanplay.

Div I Södra
2018-09-15 15:00