Grebbestad värvar ny målvakt, Eric Ohlsson

Med målvakten Marcus Gerd skadad i ljumsken och borta på obestämd tid har Grebbestad sonderat terrängen och Eric Ohlsson, 38 år. - Vi känner att vi måste ha två målvakter även om Marcus Gerd är skadad, säger sportchefen Peter Svensson

Peter Svensson, det har hänt lite på spelarmarknaden, berätta
- Det är det att vi tagit in en extra målvakt på korttidskontrakt. Anledningen är att Marcus Gerds ljumske är trasig och det brukar ju vara 4-6 veckors rehab. Vi kände att vi måste ha två ålvakter även under denna period.

Eric Olsson (Erik i passet men har alltid skrivit med c själv) har om jag förstod rätt inte varit aktiv på ett tag. Hur ser ni på det?
- Eric är bra tränad. Han har en plan att springa Göteborgsvarvet om några veckor så fysiskt är det inga konstigheter. Sedan har han inte spelat någon match i år men stod några i fjol. året innan stod han hela säsongen så får han bara några träningspass och någon match så är han snart igång, det är vi säkra på.

Hur kommer det sig att ni fått kontakt med Eric?
- När vi kände att vi behövde en målvakt så frågade vi runt lite. Jag fick ett tips av en gammal bekant fotbollsspelare och då slog det mig – Han vill jag gärna ha hit. Han gjorde en monstermatch mot oss här på Siljevi 2012. Han spikade igen totalt och vi förlorade med 0-1 mot Skärhamn när vi borde vunnit med 5-7 mål. Så jag vet att det är en riktigt duktig målvakt.

Övergången får oss också att slå en signal till Eric för en pratstund

Hej Eric och Välkommen till Grebbestads IF
- Tackar så mycket

Som skribent på hemsidan blev jag själv ganska överraskad med en ny målvakt mitt i vårsäsongen. Blev även du lika överraskad?
- Jag tror nog jag blev ännu mer överraskad än dig. När Peter Svensson ringde så trodde jag han skojade. Men han frågade efter hur formen var och berättade om behovet av en målvakt. Man är ju lite halvtokig så man blev intresserad.

Sportchefen Peter Svensson nämnde ett korttidskontrakt men jag missade att fråga hur lång tid det sträcker sig
- Det är väl egentligen inte riktigt spikat utan kommer att vara tills Marcus Gerd är frisk igen. I första hand då kanske 4-6 veckor men kan bli mer eller mindre.

Du slutade aktivt efter säsongen 2014 men spelade även någon match under 2015?
- Ja det stämmer. Har sedan varit målvaktstränare och backup och stod tre matcher under förra säsongen

I år då, tränat någon fotboll?
- Tränat målvakterna när jag har kunnat. Men har haft tidsbrist i år så det har inte blivit så mycket. Jag har haft fokus på Göteborgsvarvet i år men nu verkar det som jag ”slipper” det. Grebbestad möter Kortedala den helgen.

Vad behöver du i tid för att komma upp i den form du vill hålla?
- Svårt att säga. Enstaka match kan man alltid hoppa in i och göra bra ifrån sig. Fler matcher är svårare men jag är i bra fysisk form så lite träningar så skall det gå bra. Var uppe i går och tränade för första gången med laget.

Annars då, är det distanslöpning som är din grej numera?
- Det har blivit så och jag försöker springa Göteborgsvarvet varje år. Sedan blir det lite gym också för att hålla kroppen i form.

Avslutningsvis, skall det bli en kul utmaning?
- Absolut! Det är därför jag tackat ja till detta. Jag har pratat en del med Peter Svensson tidigare med och det blir alltid att vi tjatar lite när vi träffas. Det här skall bli mycket spännande och kul

Eric Ohlsson Skärhamns IK

Rosa, det var en lite lugnare första halvlek, men sedan tog det fart och 0-1, 1-1 och till slut 2-1. ...

2019-09-14 16:00