Grebbestad kommunmästare

Grebbestad vann årets kommunmästerskap i inomhusfotboll. detta sedan man inte släppt in ett endaste mål på de fem matcherna.

Grebbestad och Hamburgsund heter årets kommunmästare i inomhusfotboll i herr resp. damsidan. Grebbestad besegrade Hamburgsund i finalen medan Hamburgsunds damer slog Bullaren i sin final.

På herrsidan kom fem lag till start, Grebbestad, Hamburgsund, Tanum, Fjällbacka/Rabbalshede och Bullaren. Bullaren ställde upp med ett 16-årslag då dom inte har något herrlag längre. Som väntat var det Grebbestad och Hamburgsund som tog sig till final. En final som man var klara för redan innan den sista gruppmatchen där man möttes. Matchen kom att gälla vem som skulle vinna gruppen och efter ett tidigt mål av Håkan Hansson vann Grebbestad med 1-0. Tanum tog tredjeplatsen samma poäng som fyran Fjällbacka/Rabbalshede men med bättre målskillnad. Bullaren blev som väntat sist men man kämpade på bra och gav inte upp.

Herrfinal:
Grebbestad var egentligen helt överlägsna i finalen. Hamburgsund backade som vanligt hem och satsade på kontringar men dessa uteblev helt. Grebbestad dominerade och det var bara Andreas Johansson i Hamburgsunds mål som såg till att det blev en jämn match resultatmässigt. Andreas svarade för flera fina parader men tvingades tillslut släppa en boll förbi sig. Det var Stratos Kenstanlis som kunde bryta ett uppspel och avancera mot mål och efter en retur kunde han göra 1-0 för Grebbestad. Först på slutet satsade Hamburgsund framåt och man fick till ett bra avslut som dock kunde räddas. Grebbestad blev mästare med noll insläppta mål på de fem matcherna!

Hamburgsund klart bäst bland damerna

Att Hamburgsund skulle vinna var det inte någon tvekan om då övriga tre lag kom till start med flicklag. Hamburgsund var också helt överlägsna i gruppspelet där man vann samtliga matcher med 5-0. Tvåa i gruppen blev Bullaren som slog både Grebbestad och Bullaren. Grebbestad tog tredje platsen på samma poäng som Tanum. Lagen fick en poäng vardera men Grebbestad hade bättre målskillnad.

Damfinal:

Även Hamburgsund kom att klara dagen utan något insläppt mål sedan man finalbesegrat Bullaren med 2-0. Men Bullaren skall ha all heder för sin insats och man spelade mycket tätt och bra. Men tillslut så kunde man ändå inte stå emot Hamburgsund som efter 11 minuter kunde ta ledningen genom Charlotta Johansson. Ett par minuter senare kom även 2-0 genom Victoria Moberg och då såg det ut som det skulle kunna bli ännu mer. Men Bullarens målvakt Amanda Jansson gjorde flera bra räddningar. På slutet hade Bullaren två fina chanser genom Emma Mattsson och Emma Augustin men 2-0 stod sig.

Truppen till inne DM

16.00 idag lämnade GIF-bussen Siljevi för ca 40 mil resa till Kosta, där det blir övernattning på hotell. Imorgon knappa 10 mil till Karlskrona och Västra Mark för match mot FK Karlskrona.
Hemmavarande GIF-supporters önskar resenärerna god tur och en trevlig helg.
Vi håller alla tummar och kommer att följa matchen på Ettanplay.

Div I Södra
2018-09-15 15:00