Äntligen dags! Seriepremiär mot Lidköping borta på lördag

Lidköping igen i premiären. För tredje året i rad. Det borde inte vara möjligt för vid en fri lottning är chansen att detta skulle kunna hända är ca 0,05 %.

Vi får en pratstund med Mattias Pettersson-Pohl och det handlar om seriefavorit, nyckelspelare och Jonas ”benbrott”.

Men efter lite grävande med kontakter visar det sig att lagen i serien kan lämna in önskemål om en specifik motståndare till en viss datum om man exempelvis har ett evenemang av något slag i samband med matchen.

Grebbestad har inte haft några önskemål och då troligen kanske inte Lidköping heller och då ökar chansen att man kan stöta på varandra.

Kanske skulle Lidköping och Grebbestad lämna in en önskan om att slippa varandra i första matchen? Eller inte då det varit roliga matcher att se på så kanske det lika gärna går bra?

De tidigare premiärerna 2014 slutade med seger hemma för Lidköping med 1-0. Och 2015 på Siljevi slutade matchen 1-1.

Inför seriestarten passar vi naturligtvis på att ta en pratstund med Mattias Pettersson-Pohl:

Tjenare ”PP”. Hur är läget, du har ju varit sjuk?
– Ja jag har varit förkyld men är nu på bättringsvägen

Hur är läget med laget då, är ni redo för premiären?
– Ja det känns så. Alla är med och tränar så det känns bra i truppen.

Ni tränar på gräs i Tanum måndag och tisdag. Ser det ut som det blir gräs i premiären?
– Det stämmer!

Hur ser det ut med förvärv respektive nyförvärv?
– Om vi börjar med spelarförluster så har vi tappat: Jonatan Hårenberg (Oddevold), Martin Hansson och Daniel Andersson (Högsäter), Naweed Ashairi och Joshua Öster (Tanum), Leonard Pllana (Dalkurd) och Tobias Berndtsson (tillhör GIF men pluggar i Karlstad).

– Nyförvärv har vi med: Marcus Gerd (FK Gjøvik Lyn), Martin Pettersson (Kungshamn), Mathias Hegeland (IFK Uddevalla), Jakob Skolund Olsson (Utsikten), Jim Lundh (Stångenäs), Rickard Johansson (Oddevold). Dessutom fyller Aleksander Törnqvist, Victor Edvardsson och Oskar Lindberg på från ungdomsleden.

Hur tycker du truppen ser ut i år i förhållande till i fjol? Det har ju blivit några tunga tapp men samtidigt har man fyllt på bra
– Konkurrenssituationen har ökat i år tycker vi ledare. Vi har bra konkurrens på alla positionerna.

Har du en tänkt start-11:a klar i ditt huvud?
– Öhh, ja det har jag ju (smyger ”PP” fram som svar, hade inte räknat med att han skulle avslöja den här och nu).

Om vi tar en titt på matcherna så här långt i år. Är du nöjd med vad laget presterat?
– Ja, det är jag. Jag tycker vi ligger där vi skall ligga med tanke på att premiären kommer nu på lördag. Jag har fått svaren jag ville ha under tränings och DM-matcherna.

Vilken tycker du är bästa resp. sämsta träningsmatchen i år?
– Den bäst genomförda är nog matchen mot Oddevold (2-0 vinst). Sämsta matchen är den mot Gunnilse (förlust 5-4).

Hur ser det ut med eventuella skador och sjukdomar inför premiären och inte minst Jonas Henrikssons benbrott??
– Skadeläget är positivt i truppen, inga större skador så. Och Jonas Henriksson ringde mig före träningen och han har inte brutit något ben i foten. Däremot hade han fått en massa samtal om benbrottet (hemsidans 1: aprilskämt)

Hur ser det ut med lagets målsättning?
– Vi skall vara topp 5

Någon nyckelspelare i laget?
– Japp.

Du har det ja?
– Jo, nyckelspelare är Marcus Gerd och Markus Svensson

Vilka är seriefavoriter? Du prickade ju in seriesegrarna i fjol
– Karlstad BK

Lidköping i premiären. Har du någon koll på dom?
– Jag har fått en del information om dom och det känns bra att få spela mot dom på lördag.

Ni möter Lidköping för tredje året i rad i premiären. Hade du hellre mött något annat lag eller spelar det ingen roll?
– Det spelar ingen roll och vi kommer att gå för seger

Vi tackar för pratstunden och hoppas på en trevlig lördag.

Seriepremiär! Grebbestads premiärer sedan 2000 Lite mer inför matchen mot Lidköping Premiärtruppen klar

VFK- GIF, 6-4, slut. Helt galen match enligt FB-rapportören !

Igår 19:00

Imorgon 16:00
Kamratgården

F04-06