1-0 seger mot Skövde AIK - Update

Vinsten tog Grebbestad upp på en fjärde plats i tabellen och därmed förbi dagens motståndare. Segerskytt blev killen på bilden Felix Kristoffersson assisterad av Christoffer Söderlund.

Första halvlek
Inledande minuterna av matchen lovade gott med bra tempo och böljande spel fram och tillbaka trots det besvärliga underlaget. Efter allt regnande var det mycket mjukt och halt på Siljevi och det skulle lätt kunnat bli en dråplig situation som skulle kunna avgjort matchen men detta slapp vi tack och lov.

Första riktigt heta målchansen kom efter minuter då Grebbestad ställde om snabbt och hittade fram till Jonas Henriksson som fick på ett bra skott som Mirza Kalijundzic klarade men släppte retur på. Och på returen var David Olsson först framme men hans höger yttersida smet utanför den bortre stolpen.

Detta inledde en bra period för Grebbestad som ett par minuter senare tog en snabb frispark till Jonas Henriksson som dock hade något snäv vinkel och skottet smet utanför.

Efter 24 minuter var det Skövdes tur och det kom när man lyfte in en frispark och högst upp kom mittbacken Andreas Uusitalo men nicken smet utanför.

Efter detta böljade åter spelet bra fram och tillbaka och det var egentligen helt jämt där ute och det blev mycket kamp på mittplanen.

Runt halvtimmen spelad så snirklade sig Sargon Abraham igenom och det hade så när resulterat då han fick in bollen fint. Men Grebbestad fick bort inspelet men inte bättre än att bollen hamnade hos Florian Brahimi som fick ett jätteläge men Grebbestadsförsvaret lyckades täcka skotte.

Vi fick sedan vänta ända till 40:e minuten innan v hittade nästa målchans och då var det Skövde som genom sin spelmotor Sargon Abraham som fick ett inkast och tog sig fram och hittade Bilos Yonakhir som sköt ett bra skott som Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg klarade till en hörn.

Några minuter senare ställde Grebbestad om snabbt och hittade David Olsson centralt. David tog sig några meter fram och sköt sedan från distans ett vasst skott men strax utanför.

Andra halvlek
Andra halvlek höll på att starta riktigt illa för Grebbestad. Detta trots att man hade ett offensivt inkast en bit in på Skövdes planhalva. Men Grebbestad blev av med bollen och helt plötsligt var det näst intill tomt på Grebbestadsspelare hemåt då Skövde snabbt ställde om. Sargon Abraham passade fint fram bollen till Rasmus Örqvist som blev helt fri men Jonatan Hårenberg kom ut perfekt och kunde rädda.

Även nästa läge blev Skövdes som via en fin passning in i straffområdet hittade Sargon Abraham . Skottet förbi Jontan Hårenberg men bakom fanns Marcus Broberg som kunde få bort bollen.

Grebbestad svarade upp efter 53 minuter då Jonas Henriksson tog sig in i straffområdet och hittade fram till Felix Kristoffersson som sköt men Skövdeförsvaret kunde blockera skottet. Jonas Henriksson var bra med för en stickare så det fanns alternativ för Felix.

Efter 59 minuter tjatade Skövdes lagkapten på sig sitt andra gula kort (första bara tre minuter tidigare) och därmed fick Gustav Karlsson lämna planen och detta kom att bli avgörande för matchen som så långt var helt jämn spelmässigt.

Men nu tog Grebbestad över spelet helt och tryckte tillbaka Skövde och bara fem minuter efter utvisningen kom matchens enda mål. Ett bra anfall där nyss inkomne Olle Kristoffersson passade fram Christoffer Söderlund som slog en perfekt låg passning mot bakre stolpe där Felix Kristoffersson kom perfekt och tryckte in 1-0.

Men trots bra tryck av Grebbestad så lyckades man inte punktera matchen. Och i stället gjorde Skövde en sista kraftansträngning och man fick till några bra omställningar. Men man fick egentligen bara ett läge till kvittering. Och det läget var bra, till och med mycket bra! För efter en fast situation hamnade bollen i fötterna på Andreas Uusitalo som sköt bra från nära håll men vi fick se Jontan Hårenberg med en blixtrande räddning som räddade segern till Grebbestad.

På tillägg fick sedan Ulrik Karnström ett fint läge att avgöra matchen då han tog hand om andrabollen, drog ett par man och avslutade fint men Mirza Kalijundzic gjorde en bra räddning och kort efter blåste domaren av matchen.

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Grebbestad åter ett ett vinnande lag, grattis
- Ja, härligt

Matchen d. Det var tämligen jämt där ute fram tills utvisningen då Grebbestad fick ett klart grepp?
- Jag håller med dig. Det var en jämn match som svängde över efter utvisning till vår fördel.

Chansmässigt, hur tycker du det var där?
- Det var 3-3 i chanser, 3 bra för vardera laget men sedan svängde det över i den andra halvleken till vår fördel.

Jag hade en lite känsla av att vårt ryck på dom försvann lite sista kvarten även om vi hade mycket boll
- Jag vet inte om jag tycker att dom tog över direkt. Det blir lite så när dom drar långa bollar och försöker kontra. Det är små marginaler och dom hade ett bra läge. Men vi hade även läge för 2-0 men Skövde är ett bra lag men segern blir rättvis då vi fick greppet efter utvisningen.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Det var svårspelat och hela laget gjorde en stark match. Men Visst var Christoffer Söderlund, Jimmie Larsson bra. Och Jonatan Hårenberg gjorde några mycket viktiga räddningar.

GIF-Skövde AIK 1-0 Skövde AIK Bilder Grebbestad-Skövde AIK

Slut, 1-0 till Åmål.