Granit Berisha uttagen till landslaget i Futsal

I morse fick Grebbestad Granit Berisha ett hrligt och skert lite verraskande samtal. - Du r uttagen till landskamperna i Futsal mot Turkiet.

Stort Gratis Granit till att ha blivit uttagen till landslaget i Futsal
- Tack s jttemycket!

Sjlv r jag inte direkt insatt i futsal och d landslaget. Bertta om vad du skall spela fr match
- Vi skall spela tv trningsmatcher mot Turkiet som ett led i stundande VM-kval

Just VM-kvalet har vi idag sett i tidningen Bohuslningen att Uddevalla str som vrd fr kvalmatcher.
- Ja det stmmer. Det r jtteroligt och positivt fr hela staden. Futsal vxer och att landskamperna kommer att g hr i Uddevalla r helt underbart.

Du hoppas naturligtvis p att komma med ven d nr det blir spel p din hemmaplan.
- Ja precis. Det r ju som du sger hemmaplan och d f springa in med den gul/bl trjan vore stort. S det hoppas jag verkligen att jag fr uppleva.

Du har ju inte varit med tidigare och spelat match med landslaget. Vet du om du nd varit nra att bli uttagen tidigare?
- Det vet jag faktiskt inte. Men jag har varit p en landslagstrning tidigare. Men det r ju svrt att visa bara p en trning vad man kan. Det blir lite nerver nr man r med fr frsta gngen och s. Men det mste nd gtt ganska bra d jag nu fr denna chansen.

Du fick beskedet i morse
- Ja det stmmer. I morse ringde. Jag svarade och det var landslagstrnaren i futsal Charbel Abraham. Jag blev riktigt glad och det skal bli lrorikt.

Beskriv dina knslor direkt efter du fick beskedet
- Den knslan r obeskrivlig och vet inte riktigt vad jag skall svara p den frgan.

Spnnande frga med lite om framtiden. Vad kommer att vara bst fotboll inomhus eller utomhus?
- Oj, det var en riktigt bra frga. Jag mste svara att det faktiskt r utomhusfotbollen.

Framver d om du nu blir bofast i landslaget, kan det bli svrt att kombinera inne och utomhusspel?
- Det vet jag faktiskt inte. Men om man skulle bli ordinarie i landslaget s lutar det kanske mer t Futsal och satsa mer dr.

Inomhus spelar du med IFK Uddevalla. Ni blev tv i Sverige i fjol. Satsar ni p att knipa frstaplatsen i r?
- Ja, vi satsar sjlvklart p att vinna allt som gr att vinna. Smturneringar, SM-slutspel, allt helt enkelt. SM-slutspelet r prio ett, den skall vi ta i r!

Stort grattis n en gng Granit och lycka till
- Tusen tack.

Ls mer om Granits uttagning p Fotbollsbloggen.se

Granit Berisha

Ont i halsen i dag!
Ensam hejarklack i gr p Skarsjvallen!
Ni fr ordna en hejarklack med ledare ven till bortamatcherna.
Lycka till i resten av serien!
Mvh Jonas

Div I Sdra