Pressat Grebbestad fick en poäng

Trots att Grebbestad i lördags spelade oavgjort 1-1 (1-1) borta mot Vallen drygade laget ut sin serieledning eftersom närmaste konkurrenten Åmål förlorade sin match mot Viken.

Matchen mot Vallen var jämn och det oavgjorda resultatet får anses som rättvist.
Grebbestad inledde matchen bra och efter en dryg kvarts spel fick laget utdelning efter ett vackert anfall på vänsterkanten. Alexander Hedemyr slog ett bra inlägg till Daniel Carlström som nickade in 0-1.

Vallen tog över
Efter ledningsmålet tappade Grebbestad sitt spel något och ett löpstarkt hemmalag skapade ett visst tryck. Fem minuter före pausvilan kom kvitteringen till 1-1. En frispark lyrades in mellan målvakten och backlinjen och där dök en hemmaanfallare upp och kunde trycka in 1-1.

Chanser åt båda håll
I den andra halvleken hade Grebbestad svårt att få igång sitt egna spel utan föll allt som oftast in i Vallens långbollande. Matchen höll ett bra tempo men skönspelet uteblev. Båda lagen hade fina lägen att avgöra men utan att lyckas. Grebbestads bästa chanser hade Peter Karlsson. Jan Svensson i Grebbestads mål svarade dock för flera fina räddningar och hade dessutom hjälp av Stratos Kenstanlis och Fredrik Joling vid två tillfällen så oavgjort får anses som rättvist.

Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson var nöjd med poängen men inte med lagets spel. Bäst hos serieledarna denna gång var Jan Svensson och Fredrik Joling. På fredag väntar hemmamatch mot Ödeborg/Stigen, som är det lag tillsammans med Grebbestad som visat den bästa formen hittills under hösten.

Martin Lundgren

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM