Grebbestad-Oddevold 4-0. Grebbestad till final i DM

Ja, ni läser inte fel. Grebbestad vann semifinalen i DM mot Oddevold med hela 4-0 (1-0). Detta efter en mycket väl genomför match där segern var helt rättvis.

Bilden: David Olsson nickar in 1-0 för Grebbestad

Första halvlek
Första halvlek rivstartade i högt tempo från båda lagen. Oddevold var hyfsat nära en smakstart när man nästan omgående när inte Jimmie Larsson hann få bort bollen från anstormande Oddevollare. Oddevoldspelaren slog sedan ett fint inspel men för Grebbestads del kom Felix Norén fint in i planen och kunde rensa bort bollen. Detta i första minuten.

Minuten senare hade Jonas Henriksson Grebbestads första skott men Oddevoldförsvaret låg helt rätt och kunde blockera skottet.

Klockan han sedan bara ticka fram ytterligare en minut då Oddevold kontrade bra med en lång djupledsboll på Victor Mollapolci men Jimmie Larsson och Tobias Carlsson lyckades tillsammans avväpna Victor.

Därefter hade Grebbestad en fin femminutersperiod där man kom högt och bra upp i planen innan Oddevold på nytt jobbade sig in i matchen.

Detta gav en bra läge för Daniel Janevski som stötte fram bakifrån och tog sig hela vägen fram mot Grebbestads straffområde men hans skott smet strax utanför efter 16 minuters spel.

Minuten senare hade Oddevold en bra genomskärare där vänsterbacken Andreas Bergman kom och han blev fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut fint och räddade skottet.

Grebbestad började sedan åter komma lite högre upp i planen och efter 36 minuter fick man en hörna. Hörnan slogs av Granit Berisha och David Olsson kom perfekt och med ett underbart häng kunde han nicka in 1-0 för Grebbestad.

Men det var ytterst nära en snabb replik från Oddevold då man fick en frispark strax inpå Grebbestads planhalva. Alen Kusamovic lyfte in den bra. Oddevold vann nickduellen och nickade mot bakre stolpen där Victor Mollapolci dök upp men Jonatan Hårenberg svarade för en mycket fin räddning till hörna.

Grebbestad avslutade sedan halvleken bra med ett par fina inspel där dock Oddevoldsförsvaret var först på bollen. Sedan hade även Mattias Svensson skott över.

- Jag tycker vi var bättre i första halvlek men sedan tog Grebbestad över. Dom spelade ett finurligt anfallsspel, sa Oddevolds Tony Fylksjö.


Andra halvlek
Till andra halvlek förväntade i alla fall jag mig en anstormning av Oddevold. Man fick visserligen ett hyfsat läge då Tobias Carlsson inte fick bort bollen men i slutänden som han Grebbestad hem och täcka upp och den stora möjligheten försvann.

Fem minuter in på andra halvlek ställde Grebbestad om snabbt genom David Olsson på vänsterkanten. David fick sedan in bollen till Jonas Henriksson som revs ner på väg förbi Oddevoldförsvaret och Grebbestad fick straff. Straffen sattes säkert av Jonas Henriksson till 2-0.

Oddevolds replik var att ge Johan Patriksson som startat på bänken order att det är inhopp om fem minuter. Gasen i botten alltså för Oddevold?

Oddevold började nu koma högre upp i planen och när Grebbestads Marcus Broberg fick sitt andra gula kort efter 66 minuter och därmed utvisad fick Oddevold en fin möjlighet att ta sig in i matchen.

Men direkt efter utvisningen fick Grebbestad en bra möjlighet då nyförvärvet och debutanten Edon Qeriqi slog en bra boll till Olle Kristoffersson som fri från kanten men avslutet gick i burgaveln.

Oddevolds övertag i manskap på planen blev inte långvarigt för bara fem minuter efter Grebbestads utvisning var det Oddevolds Alen Kasumovic tur att få sitt andra gula och nu var det 10 man mot 10 på planen.

Oddevold hade ett spelövertag men hade fasligt svårt att tränga in framför Grebbestads mål.

Det var väl nästan bara Serge Fabrice Tapes läge efter 82 minuter då han sköt snabbt efter ett inspel men Jonatan Hårenberg var återigen med bra och klarade.

Oddevold blev allt mer desperata och slog ett antal djupledsbollar som var långt ifrån rätt adress.

I stället kunde Grebbestad punktera matchen efter 88 minuter då man vände snabbt på spelet och hittade in till Jonas Henriksson som släppte vidare till Olle Kristoffersson spm pangade upp bollen i nättaket till 3-0.

Som om inte detta vore nog. I 93:e minuten small det igen. Nästan retfullt. Jonas Henriksson tunlade sin försvarare som dock kunde jobba sig tillbaka. Jonas släppte då fint till Markus Svensson som höll i bra innan han hittade tillbaka till Jonas som vackert placerade in 4-0 via stolpen. 4-0!


Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen


Stort grattis till en fantastiskt väl genomförd match
- Tackar.

Är du lika chockad som jag?
- Nej.

Berätta kort om första halvlek
- Ganska jämnt spel där vi ligger rätt och gör det svårt för Oddevold. Vi kommer mer in i matchen ju längre den går och tar ledningen välförtjänt med ett fint mål från David Olsson.

Andra halvlek då? Började med att vi ökade på till 2-0
- Återigen är det ju att vi ligger rätt och jag tror Oddevold kände en viss frustration för vi tog hand om deras bollar på ett bra sätt. Och så satte vi några omställningar där dom inte riktigt hängde med.

Vart du orolig när Marcus Broberg blev utvisad.
- .Nej det blev jag inte. Det var vår match idag.

Avslutningsvis kom både 3 och 4-0 med ett par vackra mål
- Ja, det var jätteroligt och det var fina mål, precis som du säjer. Kul för laget och ledarna och föreningen som inte besegrat Oddevold sedan hemsidan startat.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Kollektivet gör en kanonmatch med plus för Jonas Henriksson som var bra idag.

GIF-IK Oddevold 4-0 IK Oddevold Bilder Grebbestad-Oddevold Bragdmatch av Grebbestad, 4-0 på Oddevold

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap
2020-09-15 19:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b)
Idag 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Imorgon 13:00
Fjällbacka IP

P04/05
Melleruds IF (b)
I övermorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Strömstad (b)
Idag 18:30
Strömsvallen

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Imorgon 14:00
Siljevi