Säker 4-2 seger

Efter tio spelade matcher leder Grebbestad fortfarande årets division IV. I lördags blev det ny seger, den här gången var det Stenshult som fick lämna Siljevi utan poäng.

Hemmalaget vann med 4-2 (1-1) efter tre mål av lagets specielle målskytt Jonas Söderlund.

Hemmalaget inledde matchen lite passivt och var inte tillräckligt aggressiva. Matchen bjöd på ett lågt tempo och trots att hemmalaget var trögstartat var det ändå de som skapade de farligaste målchanserna. Bland annat var Håkan Hansson helt fri men fick inte till avslutet.

1-1 i paus
Tio minuter före halvtidsvilan kom hemmalagets ledningsmål. Jonas Söderlund höll sig framme efter en hörna och gjorde 1-0. Innan pausvilan hann dock Stenshult kvittera genom att trycka in bollen efter det att Janne Svensson i hemmamålet först styrt bollen i ribban.

I den andra halvleken höjde Grebbestad tempot och var också mycket aggressivare. Detta ledde till att hemmalaget fick ett bra grepp om spelet och efter en knapp kvarts spel återtog laget ledningen. Återigen var det Jonas Söderlund som satte bollen i nät efter fint förarbete av Daniel Landén.

Jonas tredje mål
Efter tjugo minuters spel ökade Jonas Söderlund på till 3-1 med sitt tredje mål för dagen. Grebbestad hade sedan bra lägen att göra 4-1 men istället reducerade Stenshult till 3-2 med knappt tjugo minuter kvar att spela. Hemmalaget blev något darrigt efter reduceringen men trots att gästerna tryckte på skapade de inga vassa chanser.

Effektiva framåt
På övertid punkterade Håkan Hansson matchen definitivt när han rundade målvakten, som missbedömde en långboll, och enkelt kunde rulla in 4-2 i det övergivna målet. Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson var naturligtvis nöjd med segern och var dessutom mycket nöjd med att laget skapar chanser trots att spelet inte stämmer till hundra procent. Dessutom är Grebbestad ruskigt effektiva när chanserna väl dyker upp.

Bäst i hemmalaget var tremålsskytten Jonas Söderlund tillsammans med mittbacken Daniel Landén. Innan sommaruppehållet möter Grebbestad nu Rosseröd i dubbelmöte med början på bortaplan på onsdag.

Martin Lundgren

GIF P15/17 vann ikväll sista seriematchen borta mot Eds FF med 2-1. Laget har nu spelat klart och leder serien 1 poäng före IFK Uddevalla, som har en match kvar, mot Herrestads AIF imorgon.
I höst kommer det spelas ett slutspel med en enkelserie där alla 7 lag möter varandra en gång.

2017-08-12 13:00

FC TROLLHÄTTAN