Äntligen seger mot Nordvärmland - 4-0

Efter två tunga poängtapp mot Nordvärmland med klara ledningar kunde äntligen Grebbestad ta sin första vinst mot värmlänningarna. Hela 4-0 blev det på Siljevi för Grebbestad i strålande solsken.

Första halvlek
Grebbestad öppnade bäst i matchen och första målchansen kom efter sju minuter efter ett fint Grebbestadsanfall där man tillslut hittade in till Leonard Pllana som sköt över i fint läge.

Några minuter senare hade Grebbestad en hörna som rann rakt igenom Nordvärmlands försvar fram till Jimmie Larsson som dock inte fick ordentlig träff å bollen och Dan Lewin i Nordvärmlands mål kunde klara.

Men efter en lovande inledning stannade Grebbestads spel upp. Nordvärmland tog väldigt lång tid på sig vid alla inkast, frispark och insparkar för att få ner tempot och Grebbestad ur rytmen vilket egentligen dom lyckades bra med resterande av första halvlek. Det såg liksom ut som dom var ganska nöjda med 0-0 och kanske var det deras målsättning?

Efter 27 minuter stötte Nordvärmland fram för första gången. Man slog en långboll som Tobias Carlsson fick problem med och Damir Vukanac var nära att kunna komma fri men Grebbestads försvar hann ifatt och kunde lägga beslag på bollen.

Sedan kunde Nordvärmaland två gånger om efter 35 minuter få bra lägen. Först slarvade Grebbestad och Nordvärmland lade beslag på bollen och slog ett bra inlägg som Damir Vukanac var först på och i fint läge fick han på en nick som Jonatan Hårenberg klarerade.

I samma minut kom ett nytt bra inlägg som gick över hela Grebbestadsförsvaret och hittade Linus Backman som egentligen fick ett bra skottläge men han fick ingen ordning på skottet som gick klart utanför.

Men efter några lägen för Nordvärmland var det Grebbestad som kunde göra ett viktigt ledningsmål före paus. Grebbestad hade en hörna som Nordvärmland fick bort. Men Markus Svensson fångade upp andrabollen och tog sig in i straffområdet där han chippade bollen över mot den bakre stolpen där Felix Kristoffersson dök upp och kunde nicka in 1-0.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan bra i andra halvlek och man fick ett bra läge men Dan Lewin kunde rädda Jonas Henrikssons skott.

Men efter en pigg start för Grebbestad fick Tobias Carlsson problem i eget straffområde då han inte fick bort bollen och Nordvärmland kunde komma till ett hyfsat skottläge för deras skyttekung Fredrik Johannesson men det blev ände ett tämligen enkelt byte för Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål.

Men detta blev upptakten på Nordvärmlands kanske bästa period i matchen där man kom betydligt högre upp i planen än under tidigare i matchen.

Men denna period för Nordvärmland var ändå ganska kort och Christoffer Söderlund fick två fina lägen som båda kunde täckas av Nordvärmlands försvar.

Men efter en hörna i 60:e minuten hittade bollen fram till David Olsson som försökte med en konstspark och bollen täcktes av försvarande Nordvärmlandsspelare med armen och Grebbestad fick en straff.

Straffen slogs säkert av Jonas Henriksson i mål i den 61:a minuten. Målvakten i ena hörnet och Jonas skott i andra, 2-0.

Efter detta tappade egentligen Nordvärmland även om man fem minuter senare hade et yfsat skott genom Ljubisa Vukelja men skottet beredde egentligen inga problem för Jonatan Hårenberg.

Grebbestad trampade nu på ordentligt och Nordvärmland fick svårare att hänga med. Efter 71 minuter fick David Olsson på ett härligt skott skott Dan Lewin klarade med en fin parad med lite hjälp av sin stolpe. Returen rakt t till Daniel Andersson som fick ett bra läge men skottet kunde täckas till en hörna.

Två minuter senare fick vi nog se det definitiva avgörandet? Grebbestad tog ett snabbt inkast till Daniel Andersson hittade Jonas Henriksson perfekt med en djupledsboll och Jonas blev helt fri och rullade säkert in 3-0.

Grebbestad hittade nu fina ytor på ett uppgivet Nordvärmland och Jonas Henriksson kom fri igen efter 84 minuter men denna gång kunde Dan Lewin klara.

Med två minuter kvar av ordinarie tid kom matchens vackraste mål. Bollen gick snabbt mellan många Grebbestadsspelare och Nordvärmland hann inte alls med. På slutet väggade Jonas Henriksson bollen till Mattias Svensson som i sin tur hittade till Christoffer Söderlund som blev fri och säkert rullade in 4-0.

Nordvärmland fick även på slutet Petar Stanisic utvisad då han kom något sent med Christffer Söderlund som blev kapade. Röt kort direkt.

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl, Grebbestads tränare, efter matchen

Det måste kännas otroligt skönt, 4-0 efter en tung period?
- Jo men det är klart. Vi har haft en tung period där vi ändå spelat bra men inte fått med oss resultaten. Men idag så såg det riktigt bra ut – en efterlängtad seger.

Hur tycker du första halvlek var?
- Det var en ganska tät första halvlek där vi var spelförande och dom ligger bra och bevakar det hela. Men det kändes tryggt för våran del.

Ni fick det viktiga ledningsmålet på slutet av första halvleken
- Precis. Felix Kristoffersson gjorde målet framspelad av Markus Svensson. Ett fint mål.

Efter en bra start på andra kom Nordvärmland med sin bästa period innan vi fick in 2-0
- Ja, dom hade en hyfsad period men dom skapade inga riktiga bra lägen. Dom hade väl bara ett ordentligt läge i matchen medan vi hade målen plus fyra bra chanser till så det kändes tryggt för våran del.

Efter 2-0 var det nästan avgjort? Då rullade det på och vi tog över helt?
- Det plus att dom tröttnade. Dom orkade helt enkelt inte.

Sista målet i matchen då, vackert eller?
- KLASSMÅL.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Kollektivet givetvis. Jimmie Larsson gör det bra, Tobias Carlsson gör det bra, Jonas Henriksson gör två mål, Christoffer Söderlund har en enorm arbetskapacitet. Så det är många som är bra idag, och David Olsson är klockren.

GIF-Nordvärmlands FF 4-0 Nordvärmlands FF Bilder Grebbestad-Nordvärmland

Bra jobbat Totte!