Chocken! Förlust efter 2-målsledning. Lidköping vände och vann


Grebbestad öppnade fint och hade 2-0. Men Lidköping reducerade minuten efter 2-0 och sedan verkade Grebbestad inte riktigt orka och med två sena mål vände Lidköping på matchen med det kändes onödigt då Grebbestad var det bättre laget i ca 70 minuter.

Första halvlek

Öppningen var jämn i värmen och matchens första målchans kom efter åtta minuter. Och det var Grebbestad som fick läget. Felix Norén fick en långboll och kunde vända upp nere vid kortlinje och hittade sedan fint in till Leonard Pllana som fick ett kanonläge men skottet smet över.

Lidköping svarade upp minuten senare med en boll på Peter Johanson tog sig förbi Ulrik Karnström och slog ett bra inspel men olyckligt för honom hann ingen Lidköpingsspelare fram.

Men sakta blev det lite mer Grebbestad i matchen och Jonas Henriksson hade ett skäligt skott utifrån som Jeffrey Gal i Lidköpingsmål fick rädda.

Och efter 22 minuter tog Grebbestad ledningen. Jonas Henriksson slog ett inspel från höger som hittade fram till Leonard Pllana som kunde ta emot, vända runt och sätta 0-1.

Ännu bättre blev det två minuter senare när Grebbestad fick en hörna. Hörnan togs av Leonard Pllana och Jeffrey Gal lyckades fibbla in bollen i mål, 0-2.

Nu såg det riktigt bra ut men minuten senare var det ordentlig match igen då Rasmus Holmqvist to sig förbi på högerkanten och hittade in till Egzon Llapashtica som snyggt placerade in 1-2, Game on!

Rasmus Holmqvist var egentligen enda hotet som Lidköping hade kändes det som i första halvlek och vår vänsterkant med Granit Berisha och Felix Norén hade klara problem med honom.

Inledningsvis var det ändå rätt tunt med chanser men efter målen hände det mer och två minuter senare sköt Christoffer Söderlund ett inte allt för märkvärdigt skott som Jeffrey Gal tappade till en farlig retur som han dock själv kunde reda ut.

Målvakten Jeffrey Gal såg väldigt osäker ut i första halvlek efter den insläppta hörnan och farlig retur på förra skottet. Sedan var han även ute och cyklade vid ett senare tillfälle men fick då hjälp av sina backar som kunde redan ute det hela.

Rasmus Holmqvist tog sig sedan bra igenom igen efter 28 minuter och tog sig ända fram till bra avslutningsläge men Jonatan Hårenberg var bra med och räddade till en hörna.

Efter 36 minuter hade Leonard Pllana ett bra inlägg mot Felix Norén. Men om det var Felix som fick på en nick via försvarare strax utanför eller om det var en försvarare som nickade hade jag svårt att se från mitt håll.

Nästa läge kom till Egzon Llapashtica, i 41:a minuten, när han tog sig fram igen men vinkeln var något snäv och Jonatan Hårenberg kom ut fint och täckte skottet.

Efter 43 minuter hade Lidköping en frispark i fint läge som slogs rakt i famnen på Jonatan Hårenberg som snabbt slog en lång utspark till Jonas Henriksson. Jonas fick in bollen till Felix Kristoffersson som fick ett bra läge men Gustav Hellmans försvarsspel var av ytterst klass och han kunde bryta till en hörna

Halvtid

Tempot i upptakten av andra halvlek var lägre än under första halvleken och det kan vi nog tacka värmen för.

Men efter 55 minuter var det ytterst nära att Grebbestad ökat på. Det var efter en bra anfall där Jonas Henriksson tog sig fram och sedan släppte vidare till Daniel Andersson som försökte placera in bollen men fick se bollen gå i stolpens utsida.

Sedan hände egentligen inte speciellt mycket och Grebbestad hade det mesta helt under kontroll när klockan tickade upp mot 70 minuter.

Efter 75 minuter fick Lidköping ett jätteläge då Grebbestad slog bollen på egen spelar och det hela slutade med närapå ett friläge men i slutänden kunde Tobias Carlsson reda ut det hela och få bort bollen.

Men efter detta blev det mer och mer Lidköping som jagade en kvittering. Tidigare i matchen hade många djupledsbollar gått allt för djup men nu började man hitta rätt med passningarna. Men det gav också kontringslägen för Grebbestad och efter 76 minuter fick Grebbestad läget men Leonard Pllana valde att skjuta själv i stället för att passa och med facit i hand var det helt klart fel beslut.

Efter 80 minuter kom kvitteringen. Egzon Llapashtica fick ett uppspel inne i straffområdet och lyckades vända bort försvaret och kunde trycka in 2-2.

Lidköping var nu på gång och efter 84 minuter satte Lidköping en fin boll på djupet och Lukas Nordin kom helt solo mot Jonatan Hårenberg som svarade för en mycket fin fotparad.

Men då man trodde att matchen skulle sluta 2-2 slog unge Gustaf Norlin till med ett skott från vänster som via stolpen hittade in i mål till 3-2. Vilken chock efter att ha varit det bättre laget i 70 minuter.

Men en match varar som bekant i 90 minuter (plus tillägg.
9

Pratstund med Mattias Pettersson-Pohl efter matchen:

Jaha Mattias. Det såg väl egentligen ganska bra ut i ca 70 minuter det här? Men vi kör igång från början där vi fick en bra start och ganska tidigt 2-0-ledning
- Ja och vi hade bud på fler. Så bra spel där vi hotade dom.

Men det kom en blixtsnabb reducering?
- Precis och det var lite tungt.

Men det kändes lugnt och vi hade det hela under kontroll kändes det som. Men vi orkade inte riktigt på slutet??
- Jag vet inte riktigt om det var det det var eller om det var något annat? Men helt klart blev vi tillbakatryckta när dom jagar kvitteringen. Men det ger även lägen för oss. Ja, nej, det är mest tungt nu.

3-2 till Lidköping var inte riktigt vad vi hoppades på?
- Nej absolut inte och jag tycker det är missvisande.

Någon att framhålla idag?
- Jimmie Larsson

Lidköpings FK-GIF 3-2 Lidköpings FK Bilder Lidköping-Grebbestad

Viktor Adebahr klar för LSK, blir lagkompis med Anton Henriksson igen.

Div II Norra Götaland
2020-10-17 14:00

IK GAUTHIOD
1-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Träningsmatch
2021-01-30 13:00
YTTERBY IS (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.