Andralaget: Ny seger – Svarteborg besegrades borta

Segern lyfte upp andralaget på en fin andra plats i tabellen efter ledande Munkedal. Mål av Hampus Jonas och Felix Kristoffersson samt ett självmål. Segern var lagets tredje raka!

Det är alltid roligt att möta lag som ligger nära geografiskt sett. Det blir lite prestige och man tar i lite extra och vill visa sig från sin bästa sida. Extra kul var därför att föreningens dag anordnades på Sjövallen i Hällevadsholm och lite extra festlighet med hoppborgar och tävlingar som kryddade evenemanget.

Vi fick tag i spelet ganska omgående och försökte hålla ett högt bolltempo med mycket rörlighet och efter sju minuten får "ny satsande" Mikael "Bullarn" Larsson på ett bra skott från distans men rakt på målvakten som klarar enkelt .

Vi fortsätter rulla och har ganska mycket boll utan att skapa någon direkt farlighet, men efter ca 20 minuter spelar vi bra i press och passningsspel och vi har några lägen som kunde resulterat i mål. Som för bla Naweed Ashari men han kommer lite för långt ut från mål och avslutar över nära målvakt.

Även Pontus Johannesson har några bra skott från distans men antingen ville bollen inte gå innanför men eller så stod målvakten i vägen.

Efter 37 minuter kommer äntligen målet och det är ett mönsteranfall där ytterback blir målgörare efter väggspel på mittfält som spelar vidare till Mikael Albrektsson som hittar Hampus Jonasson som löpt med i anfallet från sin högerbacksposition och ensam med målvakten kan trycka in sitt första mål i div 5.

Efter 41 min Svarteborg får en chans att replikera via både en frispark och hörna från höger om Martins straffområde men båda blir ofarliga och vi går till halvlek i ledning med 1-0

Halvtid

Vi börjar andra halvlek riktigt bra och ökar i andra minuten på ledningen till 2-0 , Mikael Larsson får bollen utanför straffområdet och skjuter ett lobbskott i ribban och på returen är Mikael Albrektsson starkast och kan lägga hem bollen till Naweed Ashari som skjuter bollen stenhårt i stolpen som sen studsar på försvarare och in i mål.

Vi fortsätter att ha ett bra passningsspel och låter inte hemmalaget få igång något eget spel och efter 65 min bryter Pontus ett uppspel på mitten och via Mikael Albrektsson går bollen till Felix Kristoffersson som kan placera in 3-0 snyggt i målvakten bortre burgavel.

Andralaget dominerar resten av matchen men har väl ingen riktig farlighet, förutom duktige Marcus Brobergs skott som i 83 minuten smiter strax utanför Svarteborgs mål.

Stabilt spel genom hela matchen och andralaget visade på ett bra passning och positionsspel som bekräftade att man skall vara med i toppen av tabellen!

/Patrik Jonasson

Andralaget: Match mot Svarteborg i morgon fredag

Bra jobbat idag grabbar. Tråkigt !

Div I Södra
2018-10-13 14:00