Gauthiod segrare i kampen om andraplatsen

Grebbestad gjorde en svag första halvlek mot Gauthiod och låg då under med 1-0. Andra halvlek blev betydligt bättre men Grebbestad lyckades inte göra något mål. Därmed stod Gauthiod som segrare med matchens enda mål.

Grebbestads inledning var inte bra och Gauthiod tryckte på bra direkt och och man fick en chans redan efter tre minuter då Erik Forsblad nickade utanför efter en hörna.

Men efter några svaga minuter kom Grebbestad bättre in i den, för en kort period. Sedan blev det åter mer Gauthiod och Grebbestads första halvlek var inte bra. Mycket felpassningar och man hade svårt att nå upp med bollen till forwards.

Efter tolv minuter fick Gauthiod till en bra djupledsboll på Pelle Ödlund men vinkeln blev något svår och Jonatan Hårenberg klarade till en hörna.

Inte helt oväntat efter matchinledningen kom Gauthiods ledningsmål efter 16 minuter. Gauthiod spelade in bollen till Emil Svensson i straffområdet. Emil vände snabbt om och sköt bollen förbi Jonatan Hårenberg men i stolpen. Men bollen kom perfekt tillbaka till Emil Svensson som nu satte 1-0.

Grebbestads första målchans dröjde tills det gått hela 28 minuter och i slutändan blev den inte superfarlig. Men Grebbestad hade en snabb spelvändning där bollen kom ut till Mattias Svensson som slog et bra inlägg men anings högt för Jonas Henriksson som inte nådde bollen.

Efter 33 minuter var det Gauthiods tur att vända snabbt på spelet och man fick över bollen till Jonatan Nilsson som fick ett bra läge men Jonatan Hårenberg klarade.

Fem minuter senare fick Grebbestad en andra målchans när Jimmie Larsson lyfte in ett inlägg som Gauthiod dock nickade undan. Men bollen hamnade hos Granit Berisha som klippte till men skottet gick mot Mattias Svensson som försökte skarva vidare men det blev rakt i famnen på Gauthiods målvakt.

Halvtid

Grebbestad gjorde direkt i andra halvlek ett byte då David Olsson kom in. Men tyvärr fick David inte många minuter på planen då han åter fick känning av en gammal skada. Synd då David visat fin form tidigare.

Gauthiod öppnade med en halvchans tidigt i andra halvlek men sedan blev det mer och mer Grebbestad i matchen och man tryckte tillbaka Gauthiod bra under stora delar av halvleken. Men Gauthiod försvarade sig bra och främst Erik Forsblad fick gång på gång bara rensa bort bollen. I övrigt släppte man inte till speciellt många chanser trots Grebbestadstryck.

Ytterligare Grebbestadsbyte gjorde att Leonard Pllana kom in efter 51 minuter. Minuten senare var han inblandad i ett läge direkt då han fick bollen av David Olsson och sköt. Skottet blockerades men hamnade hos Granit Berisha som sköt men inte träffade målet.

Sedan dröjde det till 63:e minuten innan Grebbestads nästa chans kom. Ett långt uppspel nickades ner av Jonas Henriksson (eller om det var hemmalagets Albin Wemmert) till Leonard Pllana som tog sig till skottläge men skottet smet strax utanför.

Grebbestads bästa chans i matchen till en kvittering kom efter 83 minuter. Ett långt uppspel skarvades vidare till Jonas Henriksson som kom till ett ganska bra läge. Men tyvärr gick skottet rakt på Gauthiods målvakt

Efter 86 minuter rullade Grebbestad fint och Daniel Andersson släppte i sidled till Markus Svensson som sköt från 20 meter men skottet gick strax utanför och drog sig hela tiden något bort från mål.

Det var det som Grebbestad fick till och när man låg på med mycket folk fick Gauthiod i stället några bra kontringslägen där Gabriel Boström fick bästa chansen men sköt utanför.

Mattias Pettersson-Pohl: Tung bortaförlust med 1-0 mot Gauthiod i kväll?
- Ja. Riktigt tungt att förlora men vi kom inte riktigt upp till vår normala nivå idag.

Riktigt svag första halvlek?
- Ja, det saknades energi idag.

Mycket felpassningar i första halvlek som gjorde at ni inte hittade fram??
- Stämmer, stämmer. Bra analys.

Underläge i paus, rättvist?
- Ja det tycker jag väl. Men vi kom ut som ett annat lag i andra halvlek och hade bättre energi. Så vi gjorde en bättre andra halvlek.

Bra tryck på dom i andra halvlek men ganska få chanser?
- Vi har väl ett par lägen som med lite flyt kunnat resultera. Gauthiod hade inte mycket i andra så vi var klart närmast mål där. Så det är lite surt, eller surt som fasiken!

Någon du vill lyfta fram idag?
- Markus Svensson och Tobias Carlsson

IK Gauthiod-GIF 1-0 IK Gauthiod Bilder Gauthiod-Grebbestad Sista seriematchen för året: GIF-Gauthiod Årets sista trupp uttagen: Match mot Gauthiod

Slut, 1-0 till Åmål.

Igår 14:00