Andralaget: Grebbestad spräckte Gillebys förlustnolla, seger 3-1

Trots ett koppel av återbud för andralaget fick man ihop ett starkt lag och lyckades man besegra Gilleby borta. Gilleby som så här långt var obesegrade hade svårt att passera en storspelande Martin Hansson. Dessutom trädde rutinerade herrar in som målskyttar, Mikael Albrektsson (2) och Mikael ”Bullarn” Larsson.

Ett återbudsregn tvingade ledarstaben att släppa verktyg och dator tidigt på fredagseftermiddagen. Uppgiften blev att få ihop ett slagkraftigt lag mot obesegrade Gilleby IF .

Arbetet gav frukt och vi åkte till Orust med ett gott gäng med unga talanger, några "äldre" herrar med massor av rutin samt stabilitet.

Genomgången innan match handlade denna gång inte så mycket om spelsystem och taktik utan om att ta det där extra extrasteget för varandra och för klubbmärket.

Första tio minuterna var svettiga och Martin Hansson fick visa att han är en utmärkt burväktare efter att ha motat två frilägen.

Sedan börjar vi komma rätt i våra positioner och kan trycka upp spelet en del.
25 min blir det en omställning som ställer en Gillebyspelare fri från höger men Martin Hansson räddar oss igen och tippar den precis vid sitt vänsterkryss till hörna.

Vi trycker på och efter ca 30 minuter får Mikael Albrektsson en boll som han nickskarvar vidare till sig själv och jobbar ner mot motståndarnas kortlinje och spelar in i boxen till Mikael Larsson som distinkt trycker bollen i mål till 1-0.

41min Gilleby fortsätter vara farliga i sina omställningar och får ytterligare ett friläge som Martin Hansson räddar.

44 min får vi inte bort bollen och Gillebys Oscar Martinsson kan kvittera genom ett inspel från vänsterkanten som trycks in från nära håll.

Halvtid

Bra snack i halvlek och ett bestämt andralag går ut på Tavlebordsvallens fina matta för att vinna matchen.

Från första sparken känns det som vi ligger rätt i våra positioner, har ett stabilt försvarsspel, läser deras uppspel och kan vinna bollen och gå till anfall.

Vi är nu först på bollarna och får frisparkar med oss istället för mot oss, och det är på en sådan frispark i 65 min från vänster som Olle Kristoffersson träffar Mikaels Albrektsson panna och på målvaktens räddning kan Mikael Albrektsson slå in sin egen retur till 2-1 .

75 min. Vi fortsätter ligga rätt och spela bra fotboll och på en nästan identiskt situation sätter Mikael Albrektsson återigen Olles Kristofferssons frisparksinlägg, denna gång rakt i målvaktens högra burgavel till 3-1.

Hemmalaget försökte med ett sista ryck men skapar inte några riktigt heta chanser förutom ett friläge i slutminuterna, Daniel Burman Pettersson står då för matchens brytning precis i skottläget, Hysénklass på den.

Denna seger gör sig inte av sig själv utan av gediget extraarbete från samtliga inblandade och det är extra roligt att höra från tillresta supportrar att laget spelat bra!

Ledarnas hatt är av för dessa fotbollsspelare:

Martin Hansson
Marcus Broberg
Anders Tjernberg
Sebastian Eliasson
Daniel Burman Pettersson
Simon Westlund
Abdi Salam Ali Noor
Isak Greby
Viktor Klemming
Olle Kristoffersson
Mikael Albrektsson
Mikael Larsson
Victor Edvardsson
Alexander Klemming

Ja, Henrik ”Nutte” Edvardsson var med på bänken men han behövde aldrig hoppa in trots att viljan fanns...

/Patrik Jonasson

Andralaget mot Gilleby på söndag

Är truppen mer eller mindre klar för GIF nu?

2019-03-12 19:00

KUNGSHAMNS IF

Kungshamnsvallen konstgräs, Kungshamn
2019-03-30 13:00