Seger på Kungshamnsvallen

Grebbestad hakar på topplagen efter seger mot Kungshamn. Matchvinnare blev "Tigern" sedan han slagit in avgörande 3-2 i andra halvlek.

Grebbestad tog sin fjärde seger på fem försök när man på lördagseftermiddagen besegrade Kungshamn borta i en spännande och dramatisk match. Grebbestad var riktigt illa ute i början av den andra halvleken men lyckades hålla undan och få till ett segermål. Inför matchen var tränaren Sven-Erik Olssons största huvudbry vem han skulle placera på topp tillsammans med Håkan ”Tigern” Hansson. Örjan Olsson bröt benet senast och Jonas Söderlund var avstängd. Budet gick då till Peter Karlsson och man kan väl säga att det var ett bra val. Peter behövde nämligen bara 41 sekunder på sig innan han bredsidade in 0-1 efter en fin passning av Johan Hedström. Efter ledningsmålet var det Kungshamn som tog tag i spelet men Grebbestad hade ett par fina kontringar genom Håkan ”Tigern” Hansson och Peter Karlsson utan resultat. Kungshamns första chans kom efter 16 minuter när Martin Kallin så när styrt ett inlägg från Anders Henriksson in i eget mål. Men minuten senare kom 1-1 genom Viktor Lindblom som blev fri mot Tomas Meijer och kunde dra honom och lägga in kvitteringen. Men fem minuter senare var Grebbestad åter i ledningen när Alexander Hedemyr lobbnickade in 1-2 efter ett inlägg av Stratos Kenstanlis. Trots hyfsat spel sedan av Grebbestad skapade Kungshamn en del bra lägen där den bästa var Richard Maisas men han fick ingen ren träff på bollen och Tomas Meijer kunde rädda. 1-2 paus stod men det var nära att Grebbestad skulle fått 1-3 med minuter kvar att spela men Peter Karlssons fina volleyskott som gick tätt över ribban. Kungshamn rivstartade sedan i den andra halvleken och efter 53 minuter hade vi 2-2, i och för sig snöpligt då Martin Kallin och Tomas Meijer missförstod varandra med resultatet att Martin Kallin stötte bollen på Tomas och i mål. Och nu osade det hett runt Grebbestads mål mest hela tiden en period och minuten efter 2-2 prickade Richard Maisa stolpen när han hade öppet mål. Kungshamn hade ytterligare 2-3 fina lägen men efterhand ebbade trycket ut och Grebbestad kunde få ett par fina chanser på kontring. Bla var Håkan ”Tigern” Hansson igenom två gånger där Kungshamns målvakt räddade fint. Kungshamn hade nu mest boll och Anders Henriksson fick en bra möjlighet där Tomas Meijer var snabbt ute och kunde rädda till hörna efter 25 minuter. Med kvarten kvar kom avgörandet. Robin Olsson nickade mot mål efter ett långt inlägg men bollen hade gått utanför. Då kommer Håkan ”Tigern” Hansson i full fart och kan stöta in 2-3 vilket stod sig matchen ut. –Jag är naturligtvis nöjd med resultatet och det var en härlig kampinsats. Tyckte ändå att vi spelade rätt bra i första även om dom hade mycket boll. Kändes som vi hade kontroll på det hela tills dom fick 2-2 och då var vi riktigt illa ute i 15-20 minuter, sa Sven-Erik Olsson. Peter Karlsson fick pris som bäste Grebbestadspelare men även Mikael Mattsson var duktig.
Jan Svensson

Kul med två engagerade kommentatorer igår. Bra jobbat Abbe och Mussla :-)

Distriktsmästerskap
I förrgår 19:00