Trollhättan vann toppmötet med Grebbestad.

Före matchen var det två obesegrade lag som skulle mötas. Efter matchen är det Trollhättan som fortsatt är obesegrade efter 2-0 (0-0). Men vad hade hänt om Grebbestad fått straff i första, en solklar straff som domarteamet nog var ensamma om att inte se.

Läs mer om matchen på Trollhättans hemsida

Trollhättan öppnade bäst i matchen och skapade direkt ett par chanser bla genom Josef Daoud där Grebbestad kunde täcka till en hörna.

Trollhättan fortsatte att ligga på Grebbestad och bästa läget kom efter elva minuter då David Bennhage fint hittade Carl Lext som fick ett bra läge där Jonatan Hårenberg var fint med och räddade. Grebbestad kunde snabbt vända på spelet och Olle Kristoffersson kom fri men fick bollen något för långt framför sig och Trollhättans målvakt kunde knipa bollen.

Grebbestad började nu komma in bättre i matchen och man var det klart mer spelande laget mot Trollhättans ideliga långbollar.

Efter en hörna för hemmalaget ställde Grebbestad om fint efter 15 minuter och Leonard Pllana fick ett läge där Trollhättans målvakt med besvär kunde rädda till en hörna.

Även hörnan blev farlig då den nådde Christoffer Söderlund på bakre stolpe men Christoffers nick ner i backen studsade sedan över målet.

Efter 21 minuter visade Grebbestad prov på lysande passningsspel där man lugnt spelade ut forecheckande Trollhättespelare för att sedan avsluta med en bra krosspassning som hittade David Olsson men Trollhättans målvakt var bra med och kunde rädda till en hörna.

Josef Daoud i Trollhättan var bra och efter 29 minuter fick han en bra möjlighet sedan Grebbestad fått stop på et inspel men Josef Daoud fångade upp andrabollen och hade ett bra skottläge men skottet tochade en försvarare och gick till en hörna.

Josef Daoud hade minuten senare ett bra skott strax utanför. I stället vände Grebbestad med ett uppspel i mitten där Trollhättans osäkra mittbackar missade bollen men även Leonard Pllana missade bollen då han blev överraskad av försvararnas miss.

Några minuter senare, på en av första halvleks många hörnor, blev det farligt för Trollhättan. Hörnan var lång och nickades in till Fredrik Sundström som som mötte fint på volley men Jonatan Hårenberg som gjorde om mycket fin räddning.

Efter 37 minuter kom läget som hela Grebbestad pratade om efter matchen. David Olsson kom runt fint och och Daniel Andersson revs ner. Hur domaren missade den är en gåta. Men spelet fortsatte och bollen hamnade hos Leonard Pllana som kunde vända runt och få et hyfsat läge men skottet kunde blockeras.

Minuten senare hade Felix Norén ett bra skott som smet strax utanför efter att Trollhättans målvakt precis kunnat tippa ut bollen.

Sista chansen i halvleken gick till Trollhättan som ställde om snabbt och David Bennhage hittade Carl Lext som fick ett bra läge men Jonatan Hårenberg var fint med och räddade.

Halvtid

Efter en riktigt bra första halvlek blev det ändå lite sämre i andra halvleken från båda hållen. Chansmässigt hände egentligen inte mycket förrän efter 65 minuter. Grebbestad slog en snabb frispark på egen halva men blev omgående av med bollen och Trollhättan fick ut den till Anton Lundqvist som fick till ett fint inlägg som hittade Josef Daoud som från nära håll kunde sätta 1-0.

Grebbestad var mycket nära att replikera omedelbart då man fick läge genom David Olsson var skott från 16 meter räddades av Trollhättans målvakt. Returen gick dock ut till Jonas Henriksson men inte heller han fick in bollen.

Grebbestad försökte jaga en kvittering men chanserna lev färre i andra halvlek men efter 84 minuter tog sig Mattias Svensson fint förbi sin försvarare och spelade över till Leonard Pllana som sköt ett bra skott från ca 25 meter men skottet smet strax över.

I 94 minuten avgjordes matchen. Anton Lundqvist tog sig förbi Grebbestadsförsvaret och fick in den till Josef Daoud som avslutade fint men Jonatan Hårenberg svarade för en lysande räddning men bollen gick i en hög båge mot bakre stolpen där Alexander Karlsson kunde förpassa bollen in i mål.


Det blev förlust Mattias Pettersson-Pohl i dagens toppmatch mot Trollhättan, besviken?
- Ja det är jag. Det känns jävligt tungt just nu.

Ni gör en riktigt fin första halvlek
- Ja det gjorde vi. FCT började bra men efter 10-15 minuter började vi komma in i det och hade bra spel och bra avslutningslägen.

Lite sämre spelmässigt i andra?
- Håller med dig, lite sämre.

Deras 1-0 föregicks av att vi blev av med bollen efter en snabb frispark från oss där dom ställde om snabbt
- Ja, riktigt tungt. Men i övrigt hade inte Trollhättan mycket förutom 2-0-målet. Vi följde vår matchplan och hade egentligen bra koll på Trollhättan.

Som helhet då, är du nöjd med matchen men inte resultatet?
- Jag är nöjd med killarnas prestation det är jag. Vi blev tyvärr bestulna på en solklar straff som jag tror hela Edsborg såg i första halvlek. Dessutom har vi några bra lägen till som vi normalt sätter så jag är ruskigt besviken på resultatet i matchen. Killarna gör en grymt fin första halvlek.

FC Trollhättan-GIF 2-0 FC Trollhättan Bilder Trollhättan-Grebbestad Serieledande FC Trollhättan till Siljevi

Yes, äntligen verkar det vara klart för spelstart i tvåan, söndag 14 juni,

Träningsmatch
2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC
3-1

Backavallen 2, Hisings Backa
Div II Norra Götaland
2020-06-14 14:00
IFK ÅMÅL (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.