Andralaget: Storstryk mot nya serieledarna Henån

Efter en hyfsat jämn första halvlek ledde Henån med 2-0 för att sedan i andra halvlek springa ifrån och vina med hela 7-1

Då A-laget spelade match hemma mot Tibro samtidigt så blev det ett ungt andralag som åkte till Henån för match.

Vid ankomst så blev vi överraskade av att vaktmästaren inte klippt gräset sista veckorna.. Kollade med domaren för säkerhets skull och maxlängden trodde han var 15 cm, och det var det nog inte riktigt.. Nåja skämt åsido.

Själva match började bra och Naweed Ashairi fick en bra möjlighet i första minuten men fick ingen bra träff med vänstern.

Efter den chansen blev det inte så mycket mer mot Henåns mål.

Istället fick hemmalaget mer att säga till om på den nu också regntunga planen.
Henån lyfte långt och kom igenom backlinjen ett flertal gånger och vore det inte för Anders Tjernberg i mål skulle det stått mer än 2-0 i halvlek.

Bra avslutande spel innan halvtid och positivt snack inför andra men det hjälpte inte för Henån gör 3-0 ett par minuter in i andra halvlek.

Vi försöker att få till lite spel och strävar på men har svårt för att bemästra underlaget och återigen ställer Henån om och vi får långa bollar över backlinjen och deras snabba forwards löper ifrån våra försvarare vid några tillfällen och kommer till avslut som resulterar i 4-0.

4-1 gör Felix Kristoffersson efter att påpassligt snappat upp en bakåtpassning som fastnade i gräset.

Vi försöker trycka upp spelet men Henån gör det svårt för oss och fortsätter spela långbollar som skär igenom till deras kvicka anfallare och gör 3 mål till på samma vis innan domaren blåser för full tid och skriver slutresultatet till 7-1 för hemmalaget.

Sammanfattningsvis så bemästrade vi inte underlaget lika bra som Henån gjorde. Just idag har vi också en bra bit kvar fysiskt för att kunna matcha Henåns kraftfulla spelare.

Bara att bryta ihop och komma igen samt träna hårdare.
Ny match på Fredag kl 19 hemma på Siljevi mot Lysekil, då tar vi nya tag!

Förlusten gjorde att Henån tog över serieledningen från Grebbestad. Grebbestad ny fyra i den jämna toppen av femman.
/Patrik Jonasson

Andralagets trupp mot Henån på söndag

Kul med två engagerade kommentatorer igår. Bra jobbat Abbe och Mussla :-)

Distriktsmästerskap