Hur är läget i Grebbestad inför helgens premiär?

Efter en pratstund med tränaren Mattias Pettersson-Pohl så verkar det mesta se bra ut. Troligen är alla spelare tillgängliga för spel även om någon har varit skadad och någon har varit sjuk.

Själv har jag sett samtliga träningsmatcher utom den mot Österlen på träningslägret. 12 st matcher inkluderat DM-matchen Skärhamn (ej segern i DM på wo mot Hogstorp). Detta har resulterat i åtta st segrar och 4 förluster och med en målskillnad på 38-23 i Grebbestads favör.

Spelet har varit blandat och förluster som 0-4 mot norska Kråkeröy och 1-4 mot Gunnilse var inte bra. Däremellan har man spelat okey med bla en bra match mot Oddevold trots förlust 1-3. Men kanske mest oroväckande har stundtals försvarsspelet varit där vi släppt till många ganska enkla mål där motståndarna allt för enkelt kommit till avslut. – Men dom sista tre halvlekarna visar en klar uppgång defensivt, säger Mattias Pettersson-Pohl.

Så då till pratstunden med Mattias Pettersson-Pohl:

Tjenare ”PP”. Du är ju ny tränare för laget i år, har du kommit in i det hela med en ny grupp att jobba med och kan du se lagets potential redan?
– Jodå, jag tycker ja kommit in bra med det och det har fungerat bra under försäsongen. Potentialen finns absolut hos grabbarna, det ser jag ju.

Det ser ju ut att kunna bli grässpel i premiären. Hur ser du på det, har ni tillräckligt med gräspass i benen?
– Det vet jag väl inte men vi hade en vecka i Turkiet som var jättebra, både för gruppen och individuellt så det var ett bra läger. Vi hade sex träningspass plus match där. Här får vi några pass till på gräs men det är klart att ytterligare något hade väl inte gjort något.

Man kan väl tänka sig att även Lidköping inte heller har så många pass på gräs?
– Jo jag tror det. Jag hörde att även Ljungskile hade få gräspass före premiären så det är inte helt ovanligt.

Hur ser det ut med förvärv respektive nyförvärv?
– Nya är Anders Stenström (Lane), Pontus Johanneson (Andreadoria) och Jimmie Larsson (Kungshamn). Dessutom är Leonard Pllana klar för spel med Grebbestads a-lag. Han spelade i fjol i Grebbestads andralag men byråkratiska regler gjorde att han inte fick spela för a-laget. På förlustsidan ser vi Henrik Palmersjö (vet ej ev. ny klubb), Patrik Adamczyk (IFK Uddevalla). Dessutom försvann bröderna Henriksson under fjolåret. Anton till Örgryte och Gustav till Elfsborg.

Hur tycker du det ser ut i truppen. Är du nöjd eller är det något som du känner saknas?
– Truppen ser bra ut och den har en stor utvecklingspotential tycker jag, så jag är helt klart nöjd med truppen.

En giftig fråga, hur ser det ut med laget. Har du en tänkt start-11:a klar i ditt huvud?
– Saker kan naturligtvis hända men jag har en tanke, det har jag absolut.

Om vi tar en titt på matcherna så här långt i år. Är du nöjd med vad laget presterat? Jag tycker själv att det varit lite upp och ner spelmässigt.
– Jo, där får jag hålla med. Det har varit lite upp och ner, det har det varit. Men efter en trevande först halvlek mot Österlen på lägret så här det sett bra ut. Andra halvlek mot Österlen samt mot Mellerud så har vi inte släppt till mycket bakåt utan spelat bra försvarsspel och hållit nollan i tre rak halvlekar nu. Men sett över alla matcherna sa har vi släppt in allt för mycket mål men det känns att vi börjar hitta rätt med försvarsspelet och kommer då rät i positionerna.

Vilken tycker du är bästa resp. sämsta träningsmatchen i år?
– Sämsta är nog Gunnilse borta tycker jag. Bästa skulle jag nog vilja säga mot Österlen. Oddevold var bra med men mot Österlen var vi snäppet vassare.

Hur ser det ut med eventuella skador och sjukdomar inför premiären?
– Anders Stenström och Ulrik Karnström har haft lite känningar men båda är igång och tränar igen nu i veckan. Pontus Johannesson är sjuk och har missat både måndag och tisdagsträningen. Men jag hoppas han är tillbaka på torsdag.

Hur ser det ut med lagets målsättning?
– Vår målsättning är att bli ett stabilt mittenlag.

Någon nyckelspelare i laget?
– Markus Svensson och Jonas Henriksson. Jonas är ju viktig med sina mål och han van skytteligan i serien i fjol och man hoppas ju alltid på att han kan göra lika många i år. Men annars så ser jag helst till kollektivet, hela laget.

Vilka är seriefavoriter?
– Jag har sagt FC Trollhättan tidigare och jag får väl stå fast vid det. Vi mötte Skövde AIK i fjol med Oddevold men jag vet lite för lite om dom i år så jag säger Trollhättan som gjort bra resultat.

Lidköping i premiären. Har du någon koll på dom?
– Lite koll har jag allt. Bla har dom två killar som var och provade med Oddevold i fjol. Kristoffer Bohrén, som är långtidsskadad, och så var det en ytter, en småfinurlig kille. Annars har dom inte gått så bra på försäsongen så dom m att vara taggade till tusan så det kommer att bli tufft att möta dom.

Har du någon större koll på övriga lag med?
– Jo men det har jag väl. Framför allt dom närliggande lagen som Uddevalla, Vänersborg, Stenungsund, Gauthiod. (Kanske Trollhättan med? Även om PP glömde säga det).

Vi tackar för pratstunden och hoppas på en trevlig lördag.

Lidköpings FK Seriepremiär i morgon, hemma mot Lidköping Vart spelas premiären? Hemma på Siljevi eller borta på Sparvallen i Tanumshede? Snart premiär – Är Grebbestad ett premiärlag?

Slut, 1-0 till Åmål.

Igår 14:00