Klar seger för Grebbestad mot Svane

Grebbestad vann efter tre gjorda mål i vardera halvleken med 6-1 (3-1) borta mot Svane i lite regn och blåst. Olle Kristoffersson har öppnat försäsongen fint målmässigt och satte idag två mål.

Svane hängde väl inte riktigt med när Grebbestad satte fart på passningsspelet och det kan man väl kanske inte heller begära. Däremot skall dom ha en eloge för bra jobb matchen igenom och man har ett mycket intressant forwardspar i Fredrik Söderqvist (36 mål i 5:an i fjol) och Andreas Niklasson Liljestrand. Dessa två killar kommer att göra många mål i fyran i år. Hårt jobbade dom som sagt men när dom inte riktigt hann med blev det många onödiga efterslängar då Grebbestad redan hunnit spela iväg bollen. Oftast inte fult men ändå onödiga saker som jag ser det.

Grebbestad öppnade fint och redan efter sju minuter tog man ledningen. Högerbacken Jimmie Larsson, ny från Kungshamn, drev upp ett anfall och hittade Anders Stenström som djupledslöpande i Svanes straffområde. Anders Stenström höll sedan fint in bollen och hittade tillbaka till Jimmie Larsson som säkert kunde placera in 0-1.

När Svane inte hann med kunde Grebbestad ofta bryta och ta bollen på Svanes planhalva. Just detta gjorde Granit Berisha efter 14 minuter och hittade snabbt fram till Anders Stenström som sköt ett skott som inte Daniel Eriksson i Svanes mål kunde hålla och Olle Kristoffersson var påpassligt framme och slog in 0-2.

Även om Grebbestad förde spelet så fick Svane en del chanser som när Angelo Vega slog en bra djupledsboll efter 20 minuter men vaket målvaktsspel av Jonatan Hårenberg som snabbt var ute och kunde bryta. Fem minuter senare fick Jonatan Hårenberg återigen vara snabbt och bra med ute på en ny fin djupledsboll av Svane där Jonatan återigen kunde rädda.

Efter dessa hyfsade lägen för Svane slog i stället Grebbestad till. Man bröt och slog snabbt om igen med bra djupledsboll på Olle Kristoffersson som sköt. Daniel Eriksson räddade med en fotparad men på returen var Anders Stenström påpassligt framme och satte 0-3.

Direkt efter hittade även Svane rätt när Andreas Niklasson Liljestrand fick två skottlägen och den andra satt säkert i mål till 1-3.

Svane hade sedan ett par fina inspel som man var nära på. Men bästa läget fick Fredrik Söderqvist i 44 minuten. Andreas Niklasson Liljestrand höll fint i bollen och serverade sedan Fredrik Söderqvist ett rent friläge men skottet smet precis utanför.

Andra halvlek
Öppningen av andra halvlek genererade inte mycket framåt för varken Svane eller Grebbestad. Första läget kom först efter 59 minuter och då var det mål igen. Marcus Broberg slog en härlig djupledsboll till Olle Kristoffersson som kom fri och säkert satte 1-4.

Efter 70 minuter kom nästa Grebbestadsmål. Markus Svenssons djupledbollen hittade Olle Kristoffersson som blev fri. Osjälviskt släppte han bollen i sidled till Christoffer Söderlund som löpte med fint och kunde rulla in bollen i tomt mål till 1-5.

Leonard Pllana var sedan i andra halvlek nära sitt första mål för Grebbestad men Daniel Eriksson räddade bra vid ett par tillfällen.

Matchens sista mål kom efter 81 minuter. Granit Berisha revs när i Svanes straffområde och Grebbestad fick straff. Straffen tog Granit Berisha själv hand om och den satt säkert i målet till 1-6.

Svanes enda riktigt bra läge i andra halvlek kom genom Fredrik Söderqvist som återigen blev frispelad men Jonatan Hårenberg kom ut perfekt och kunde rädda och sedan även ta returen som Fredrik snappat upp från kortlinjen.

Mattias ”PP” Pettersson-Pohl det blev en stabil vinst?
– Ja. Det var stabilt, 6-1 och vi hade bud på fler mål. Men visst hade även Svane några bra lägen…

Svane har ett intressant forwardspar i Fredrik Söderqvist och Andreas Niklasson Liljestrand som kommer att göra många mål i fyran?
– Ja det tror jag absolut. Andreas Niklasson Liljestrand har spelat med Oddevold högre upp och gjorde deras mål idag. Fredrik Söderqvist gjorde 36 mål i fjol och år mycket löpvillig.

Vårt eget spel då i småbesvärligat förhållande
– Överlag gör vi ändå en bra insats. Bra rörelseschema på grabbarna, så jag är nöjd med matchen.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Alla stod upp bra idag och alla får godtjänt, avslutar ”PP”.

IK Svane-GIF 1-6 IK Svane Bilder från Svane-Grebbestad

Grattis på födelsedagen Rolf!

Div I Södra
2018-11-10 14:00