Andra segern, Selbak besegrades med 3-1

Grebbestad tog en sker bortaseger mot norska Selbak (div 3). Segern var i underkant och man dominerade spelet matchen igenom. David Olsson (2) och Jonas Henriksson satte mlen.

(Fler bilder frn matchen kommer i morgon.)

Grebbestad matchen igenom bttre och man tog en tidig ledning. Upprinnelsen var att Selbak frskte hlla bollen kvar i spel i stllet fr att g till inkast. Grebbestad lade beslag p bollen och Olle Kristoffersson spelade fram till Jonas Henriksson som blev halvfri mot mlvakt men kom ut ur vinkel. Jonas frskte d i stllet hitta in till David Olsson men Selbak kunde bryta men inte bttre n att bollen nd hamnade hos David Olsson som kunde trycka in 0-1 upp i nttaket, tid fyra minuter.

Bara tv minuter senare var Grebbestad genom Jonas Henriksson mycket nra igen d Daniel Andersson lyfte fram bollen till Jonas Henriksson som blev fri men mlvakten kunde rdda. Andrabollen gick sedan ut till Markus Svensson som frn 16-metaren skt ett skott ttt utanfr.

Om Grebbestads ledningsml kom efter lite slarv av Selbak s var nsta Grebbestadsml n vrre. En frsvarare frskte dribbla och blev av med bollen till Olle Kristoffersson som kunde ta sig fram ngra meter och perfekt hittade Olle in till Jonas Henriksson som blev helt fri och kunde stta 0-2.

Grebbestad hade s hr lngt ett stort spelvertag men det skapades nd inte s mycket framt.

Nsta lge kom efter 32 minuter d Olle Kristoffersson p nytt hittade in till Jonas Henriksson men hemmalagets mlvakt klarade skottet.

Minuten senare fick Jonatan Hrenberg ingripa fr frsta gngen i matchen d han boxade bort ett inlgg och strax efter fick plocka ner ett nytt. Det var det vrdarna fick till framt under de frsta 45 minuterna. Selbak fick nd till en lite spelhjning i samband med detta och man kom under 8-10 minuter betydligt hgre upp i planen ven om man som sagt inte skapade ngon mlchans.

Sista mjligheten i halvlek fick Olle Kristoffersson p tillggstid. Markus Svensson slog en bra lngboll till Olle Kristoffersson som skt vid 16-metaren men ttt utanfr.

Andra halvlek

Andra halvlek blev ungefr som den frsta halvleken med ett stort vertag fr Grebbestad. Grebbestad fick efter bara tv minuter en frispark i bra lge. Tobias Carlsson lyfte in bollen till Jonas Henriksson som fick ett kanonlge men tyvrr lite fr dlig fart p nicken och Selbaks mlvakt kunde klara.

Men i den 55 minuten var Selbaks mlvakt chansls. Grebbestad anfll och Marcus Broberg passade i sidled till David Olsson som kom centralt och klippte till frn 25-30 meter och bollen borrade sig in i nt till 0-3. Helt otagbart, ett underbart skott.

Efter 59 minuter kom Selbaks frsta riktiga mlchans. Man lyfte en en frispark frn vnster och Jonatan Hrenberg lyckades tippa ut bollen hrt trngd men bollen hamnade hos Selbaks nr 11 som fick ett kanonlge men skt i burgaveln.

Efter 66 minuter kom en reducering och p nytt skapades lget efter en frisparks som lyftes in. Tobias Carlsson och Ulrik Karnstrm gick bda p bollen vilket gjorde att man kolliderade och bda fll vilket gjorde att bollen hamnade hos Selbaks nr 23 som blev fri och kunde stta 1-3.

Nye Jimmie Larsson var i 75:e minuten nra sitt frsta ml i Grebbestadstrjan d han kom p hgerkanten och slog ett inlgg som s nr hittat direkt i ml men prickade stolpen och sedan rensade Selbak till en hrna.

Med fyra minuter kvar av ordinare tid tog Jonas Henriksson ett snabbt inkast till Mattias Svensson, fick tillbaka bollen och pangade snyggt in bollen i ml men mrkligt nog dmdes mlet bort fr offside. Var assisterande hittade den vet nnu ingen i Grebbestad.

P slutet tuffade spelet till sig nr Selbak fick jaga mycket boll och man blev ngot giniga p planen och detta resulterade i en ondigt tuff tackling p Tobias Carlsson och Selbaks lagkapten nr 22 fick lmna planen ngra minuter fre full tid.

I slutminuten fick sedan Jonas Henriksson tv fina lgen till men det blev inget mer ml. Nrmast var skottet i utsidan stolpen.

Okey Mattias PP Pettersson-Pohl, seger med 3-1 i andra trningsmatchen. Ngra snabba tankar om matchen?
Vi har full kontroll p matchen. 3-1 r i underkant och vi borde gjort ngra fler ml.

Men det var nd lite tuffare motstnd denna helg jmnfrt med frra helgen?
Ja det var det. Men vi fljde vr matchplan bra och gjorde det vi skulle s det sg bra ut.

Baklngesmlet sg s dr ut?
Tobias Carlsson och Ulrik Karnstrm sprang ihop vilket innebar att Selbaks spelare fri och kunde lgga in den. Lite bttre kommunikation dr s undviker vi detta.

Ngon du vill lyfta fram frn matchen?
Jag tycker att alla inblandade gjorde en bra insats idag, avslutar PP.

Selbak TIF-GIF 1-3 Selbak TIF Bilder frn Selbak-Grebbestad

TACK till alla er som p olika stt bidrog till en bra ungdomslandskamp i mndags - parkering, entr, bollvrdar, inmarschmaskotar, flaggvrdar, kiosk och vriga.
Svenska Fotbollfrbundets ansvariga var jttenjda med vr insats.
Nu tar vi nya tag infr sndagens match med Sveriges Pojkar 16 mot Turkiet kl. 15.00..

Div I Sdra
I förrgår 19:00