Andra segern, Selbak besegrades med 3-1

Grebbestad tog en säker bortaseger mot norska Selbak (div 3). Segern var i underkant och man dominerade spelet matchen igenom. David Olsson (2) och Jonas Henriksson satte målen.

(Fler bilder från matchen kommer i morgon.)

Grebbestad matchen igenom bättre och man tog en tidig ledning. Upprinnelsen var att Selbak försökte hålla bollen kvar i spel i stället för att gå till inkast. Grebbestad lade beslag på bollen och Olle Kristoffersson spelade fram till Jonas Henriksson som blev halvfri mot målvakt men kom ut ur vinkel. Jonas försökte då i stället hitta in till David Olsson men Selbak kunde bryta men inte bättre än att bollen ändå hamnade hos David Olsson som kunde trycka in 0-1 upp i nättaket, tid fyra minuter.

Bara två minuter senare var Grebbestad genom Jonas Henriksson mycket nära igen då Daniel Andersson lyfte fram bollen till Jonas Henriksson som blev fri men målvakten kunde rädda. Andrabollen gick sedan ut till Markus Svensson som från 16-metaren sköt ett skott tätt utanför.

Om Grebbestads ledningsmål kom efter lite slarv av Selbak så var nästa Grebbestadsmål än värre. En försvarare försökte dribbla och blev av med bollen till Olle Kristoffersson som kunde ta sig fram några meter och perfekt hittade Olle in till Jonas Henriksson som blev helt fri och kunde sätta 0-2.

Grebbestad hade så här långt ett stort spelövertag men det skapades ändå inte så mycket framåt.

Nästa läge kom efter 32 minuter då Olle Kristoffersson på nytt hittade in till Jonas Henriksson men hemmalagets målvakt klarade skottet.

Minuten senare fick Jonatan Hårenberg ingripa för första gången i matchen då han boxade bort ett inlägg och strax efter fick plocka ner ett nytt. Det var det värdarna fick till framåt under de första 45 minuterna. Selbak fick ändå till en lite spelhöjning i samband med detta och man kom under 8-10 minuter betydligt högre upp i planen även om man som sagt inte skapade någon målchans.

Sista möjligheten i halvlek fick Olle Kristoffersson på tilläggstid. Markus Svensson slog en bra långboll till Olle Kristoffersson som sköt vid 16-metaren men tätt utanför.

Andra halvlek

Andra halvlek blev ungefär som den första halvleken med ett stort övertag för Grebbestad. Grebbestad fick efter bara två minuter en frispark i bra läge. Tobias Carlsson lyfte in bollen till Jonas Henriksson som fick ett kanonläge men tyvärr lite för dålig fart på nicken och Selbaks målvakt kunde klara.

Men i den 55 minuten var Selbaks målvakt chanslös. Grebbestad anföll och Marcus Broberg passade i sidled till David Olsson som kom centralt och klippte till från 25-30 meter och bollen borrade sig in i nät till 0-3. Helt otagbart, ett underbart skott.

Efter 59 minuter kom Selbaks första riktiga målchans. Man lyfte en en frispark från vänster och Jonatan Hårenberg lyckades tippa ut bollen hårt trängd men bollen hamnade hos Selbaks nr 11 som fick ett kanonläge men sköt i burgaveln.

Efter 66 minuter kom en reducering och på nytt skapades läget efter en frisparks som lyftes in. Tobias Carlsson och Ulrik Karnström gick båda på bollen vilket gjorde att man kolliderade och båda föll vilket gjorde att bollen hamnade hos Selbaks nr 23 som blev fri och kunde sätta 1-3.

Nye Jimmie Larsson var i 75:e minuten nära sitt första mål i Grebbestadströjan då han kom på högerkanten och slog ett inlägg som så när hittat direkt i mål men prickade stolpen och sedan rensade Selbak till en hörna.

Med fyra minuter kvar av ordinare tid tog Jonas Henriksson ett snabbt inkast till Mattias Svensson, fick tillbaka bollen och pangade snyggt in bollen i mål men märkligt nog dömdes målet bort för offside. Var assisterande hittade den vet ännu ingen i Grebbestad.

På slutet tuffade spelet till sig när Selbak fick jaga mycket boll och man blev något giniga på planen och detta resulterade i en onödigt tuff tackling på Tobias Carlsson och Selbaks lagkapten nr 22 fick lämna planen några minuter före full tid.

I slutminuten fick sedan Jonas Henriksson två fina lägen till men det blev inget mer mål. Närmast var skottet i utsidan stolpen.

Okey Mattias ”PP Pettersson-Pohl, seger med 3-1 i andra träningsmatchen. Några snabba tankar om matchen?
– Vi har full kontroll på matchen. 3-1 är i underkant och vi borde gjort några fler mål.

Men det var ändå lite tuffare motstånd denna helg jämnfört med förra helgen?
– Ja det var det. Men vi följde vår matchplan bra och gjorde det vi skulle så det såg bra ut.

Baklängesmålet såg så där ut?
– Tobias Carlsson och Ulrik Karnström sprang ihop vilket innebar att Selbaks spelare fri och kunde lägga in den. Lite bättre kommunikation där så undviker vi detta.

Någon du vill lyfta fram från matchen?
– Jag tycker att alla inblandade gjorde en bra insats idag, avslutar ”PP”.

Selbak TIF-GIF 1-3 Selbak TIF Bilder från Selbak-Grebbestad

Happy Valentine på er alla !!

2018-02-17 13:00

FC TROLLHÄTTAN