Vi tittar lite närmare på nya assisterande tränaren Mikael ”Abbe” Albrektsson

Mikael Albrektsson är en urgiffare med röd/svart blod. Men under några år varvade han ner med fotbollsspelandet i Tanum, innan han åter satsade i Grebbestad. 2012 gjorde han sin sista A-lagsmatch och nu är han med igen – nu som assisterande tränare. Ödmjukt konstaterar han: Jag har bäst kondition.

Se bilder från från gårdagens träning

Hej Abbe hur är läget
– Bra kanon.

Hur känns det att vara involverad med Grebbestad igen, nu som tränare efter alla år som spelare?
– Jag har ju varit med som tränare även tidigare, då ihop med Mikael Mattsson. Men det känns oerhört kul och jag har ju varit ifrån fotbollen ett tag. Men det skall som sagt bli mycket kul att få chansen med den här gruppen.

Blev du överraskad när du blev tillfrågad?
– Ja lite grann faktiskt. Dat var Mattias (Pettersson-Pohl) som ringde och frågade om jag var intresserad av att hjälpa honom som assisterande. Jag känner Mattias sedan gammalt men därifrån till att få en förfrågan om att vara med var lite överraskande men väldigt kul naturligtvis.

Tvekade du något eller var det självklart att hoppa med?
– Nja. När jag väl fick frågan tycker jag nog att pengen trillade ner rätt så snabbt. Det är ju inte allt man får chansen att vara med på den här nivån och jobba med ett så fantastiskt fint lag. Så jag tyckte nog det kändes klart direkt.

Hur kommer det säg att ni känner varandra? Du var forward och ”PP” försvarare, låter som ni kanske borde ha varit ”ovänner” på planen om det var där ni träffades först?
– Haha, ja det är sant, haha. Vi är samma årgång jag och Mattias så vi har ju naturligtvis mött varandra genom åren. Vi hade mycket kontakt med varandra under till tiden jag var hjälptränare till Mikael Mattsson och Mattias då tränade Lane. Vi utväxlade mycket information om de olika lagen som vi skulle möta på den tiden. Efter det har vi fortsatt att ha kontakt och då givetvis pratat mycket fotboll.

Hur tycker du det sett ut så här långt in på försäsongen?
– Jag tycker det ser väldigt bra ut faktiskt. Det är som vanligt att väder och vind styr hur man kan träna. Men ser vi till hur truppen ser ut, spel och tempo så ser det väldigt bra ut. Killarna ser pigga och fräscha ut och vi har en slagkraftig trupp.

Nästa helg börjar träningsmatcherna. Äntligen?
– Ja, så är det ju. Det är ju en av dom klassiska stegen som man tar under försäsongen. Att äntligen kunna börja mäta vart man står så det skall bli oerhört kul att dra igång matcherna nu.

Du såg ett antal matcher under förra säsongen, första året i div 2 för Grebbestad. Något direkt du tycker laget behöver förbättra?
– Ja, det har vi pratat rätt mycket om naturligtvis. Om vad laget behöver förbättra. Allt går givetvis att förbättra men det vi tycker tillsammans, jag, Micke (Mattsson) och Mattias (Pettersson-Pohl) är att bli bättre sista tredjedelen på planen. Vi hade i fjol väldigt mycket boll i matcherna mot de flesta lagen. Men man kom fram till straffområdet men fick inte utdelning på spelet.

– Det andra är, och det kanske hör lite ihop med det första, att vi måste bli bättre i det defensiva omställningsspelet. Antingen har man bollen och anfaller eller har inte bollen och försvarar och däremellan har man omställningar som vi tror att man måste bli bättre på. När vi tappar bollen måste vi bli bättre på att stänga farliga omställningar då lagen på denna nivån är bra på att utnyttja detta.

Vad tror du om årets serie, tuffare?
– Ja, det tror jag att den blir. Vi hade ju förmånen/olyckan att få ner tre division 1 lag till vår serie och oavsett om dom tappar spelare så kommer dom ändå från ettan med den erfarenheten så det ser ut att bli en riktigt tuff serie. Jag tror den håller ett snäpp högre i nivå mot i fjol.

När lade du senast ett odds via nätet?
– Det var rätt länge sedan faktiskt, haha. Det var nog en sex veckor sedan.

Hur många matcher har du gjort för Grebbestad, endast seriematcher (rätt svar 367). Placering bland alla GIFare på det? (rätt svar 6)
– Jag tror jag har spelat en trehundrasextiosj…360-370 matcher. Jag tror jag ligger på plats fem eller något sådant.

Hur många mål har du gjort? (Rätt svar 98 st)
– Nu är jag väldigt nära 100 strecket tror jag? 98?

Vilken placering ger det? Bland annat bakom omöjlige Jonas Söderlund med sina 387 mål (rätt svar 7:a)
– Jaha då, jag är nog topp 10? Det är nog inte så många som gjort 100 mål. Kan jag ligga 6:a?

Vem är lagets största glädjespridare?
– Det tror jag Olle Kristoffersson är.

Kvadraten är som vanligt populär som uppvärmning. Vem ser ut att stärka sina armmuskler mest (dvs går på flest tunnlar och får tio armhävningar som straff)?
– Det blir nog Joshua Öster men han kommer aldrig att bli starkast i laget, haha.

Bäst kondition har...
– Det har nog jag 

Hur många ggr har du fått böter för fortkörning?
– Det har jag fått två gånger.

Hur många felparkeringsböter har du?
– Det har jag fått väldigt många gånger. Vet inte exakt antal.
Hur många ggr om dagen är du ute på nätet via mobilen?
– Det är jag väldigt ofta. + 50 ggr.

Kokt eller grilla korv?
– Haha, jag är arbetsskadad där. Grillad

Pasta eller kokt potatis
– Pasta

Pizza eller korvkiosken
– Pizza

Konditionträning: Korta eller långa löpningar?
– Det blir långa löpningar

Störst chans till årets första varning (seriematcher)?
– Det har…det har….Granit Berisha.

Störst chans till årets första röda kort (seriematcher)?
– Samma svar (Granit Berisha)

Störst chans till årets första självmål (seriematcher)?
– Det ”priset” får…får man säja målvakten? Nä, jag säger Tobias Carlsson

Fråga från min sambo – då hon är helt ointresserad av fotboll: Vad gjorde att du började med just fotboll?fet]]
– Svår fråga? En jävligt bra fråga. Det är nog mina föräldrar tror jag. Morsan och farsan fick in mig på fotbollen. Men jag höll även på med segling och ishockey i yngre dagar.

Mikael Albrektsson Mattias Pettersson-Pohl – Grebbestads nya tränare

Grattis sportchefen !!