Oavgjort i seriefinalen för andralaget

4-4 i stentuff match mot Hogstorp.
Drömläge för serieseger

Det var ingen tvekan om att det var seriens två särklassigt bästa lag dom möttes på Bräckevallen.
Matchen blev precis så tuff som vi förväntat oss. Hogstorp var riktigt taggade och spelade tufft och pressade oss stenhårt från början. Det ledde tillsätt vi blev stressade och inte fick ordning på vårt spel.
Vi fick ändå första målchansen när Felix Kristoffersson fick drömläge att dra till på en rullande boll men skottet gick en bit över.
Efter en kvart kunde istället Hogstorp göra 1-0 på en hörna där vi missade rejält i markeringen.
Sex minuter senare fick dom göra 2-0 när Tobias Berntsson missförstod en utrusande Martin Hansson i mål.
I det läget av matchen såg det riktigt jobbigt ut. Hemmaspelarna var mycket hetare och vann nästan alla närkamper. Dom spelade stenhårt, men inte fult.
Efter en halvtimme fick vi en hörna som en försvarare nickade i eget mål. 2-1 och vi var med i matchen igen.
Med ett par minuter kvar av första halvlek så gjorde Hogstorp 3-1 och det var resultatet i paus.
Vi möblerade om lite i laget och intalade oss att vi skulle kunna vända matchen.
I andra halvlek var vi betydligt bättre samtidigt som hemmalaget inte orkade pressa oss lika hårt.
Vi satte in en halvskadad Olle Kristoffersson och det blev succé.
I 52:a minuten satte Olle en riktigt snygg frispark till 3-2. Det gav oss energi samtidigt som Hogstorp blev stressade.
Efter detta tog vi över matchen ganska klart och hade flera bra anfall.
I 67:e minuten slog Olle till igen, nu med ett härligt lobbskott från distans. 3-3 och strax efteråt var det nära igen. Olle träffade ribban och lillebror Felix fick ett jätteläge på returen men missade.
I 72:a minuten kunde vi göra 4-3 genom Tobias Berntsson assisterad av Joshua Öster.
Några minuter senare var Felix nära att punktera matchen. Han fick friläge och rundade målvakten men kom i lite dålig vinkel och en försvarare hann rädda.
I matchens 90:e minut kunde Hogstorp kvittera till 4-4 efter att Martin tvekat lite på ett inlägg.
Till hans försvar måste sägas att han spelade nästan hela matchen med en skadad ljumske.
Oavgjort får väl ändå sägas vara rättvist och det innebär att vi har avgörandet i egna händer, och fötter, i sista matchen hemma mot Lane.
Till eventuella Hogstorpare som läser det här vill jag säga att vi inte hade med några spelare som startade i A-laget varken förra matchen eller senare idag. Faktum är att vi hade två platser kvar som vi inte utnyttjade och det tror jag inte vi har haft någon gång tidigare.

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00