Tibro tog alla poängen igen mot Grebbestad - update

Bottenlaget Tibro lyckades upprepa vårens vinst. Grebbestad reducerade först i slutet av matchen som slutade 1-2 efter 0-2 i paus. Tibros vinst tog laget över kvalplatsen för att hänga kvar och Grebbestad trillade ner på en femte plats.

Uppladdningen för Grebbestad var inte optimal till denna match då andralaget spelade match kl 14.00. Det gjorde att hela dagens bänk för Grebbestad deltog i andralagets seriefinal borta mot Hogstorp för att sedan snabbt slänga sig iväg och resa till Grebbestad. Det gjorde att de 11 spelare som startade matchen för Grebbestad var de som fanns kvar hemma. Så kan det vara…

Inledningen av matchen var jämn och det var två lag som gillar att vara det bollhållande laget som möttes. När matchens första riktiga målchans kom efter 14 minuter började Tibro visa att dom ville ha med sig poängen hem.

Första chansen kom efter fint väggspel där Ludvig Fritzon väggade sig igenom med Magnus Lagerin och Ludvig avslutade bra från nära håll men Jonatan Hårenberg räddade fint.

Efter detta blev det som sagt allt mer Tibro som var hetare och visade lite mer vilja och man vann väldigt ofta de viktiga andrabollarna.

Efter 24 minuter var det ändå Grebbestad som var ytterst nära att ta ledningen. Ett inlägg nådde Daniel Andersson som inte fick ordning på bollen som i stället hamnade hos Jonas Henriksson som klippte till direkt men Tibros burväktare John Gustavsson svarade för en kanonräddning.

Fem minuter senare fick Grebbestad en hörna men slarv gjorde att Tibro kunde ställa om snabbt och via en perfekt boll på Ludvig Fritzon blev han helt fri och satte säkert 0-1. – Tyvärr missade vi i uppställningen. Vi hade spelare som inte stod på rätt plats, sa Peter Levin besviket.

Några minuter senare hade Grebbestad en ny hörna och andrabollen hamnade hos Markus Svensson vars skott gick via en försvarare och över.

Efter 40 minuter höll Jonas Henriksson på att få ett gratisläge då Tibro slarvade i passningsspelet och serverade Jonas Henriksson, men man samlade sig snabbt och lyckades bryta. Även om Tibro kändes hetare så hade man egentligen inte skapat något framåt. Och när man bröt från Jonas Henriksson slog man en lång boll upp på ensamme Magnus Lagerin som tog ner bollen på bröstet felvänd, vände om och klappade till. Och som han klappade till! Bollen for rakt upp i nättaket helt otagbart för Jonatan Hårenberg.

Andra halvlek

Grebbestad gjorde till andra halvlek ett antal platsbyten inom laget och öppningen av halvleken bådade gott. Ett antal hörnor och även något bra skott som John Gustavsson klarade.

Bla hade Markus Svensson ett tungt skott som dock gick rakt i bröstet på Jonas Henriksson.

Jonas Henriksson fick efter 17 minuter ett bra läge efter framspelning av Naweed Ashairi men då Jonas var något felvänd i skottögonblicket så smet skottet tätt utanför.

Fram till första kvarten av andra halvlek spelade Grebbestad bra och Tibro gick helt in för att försvara sig vilket man gjorde mycket bra. Efter den fina starten av andra halvlek så gick dock spelet i stå för Grebbestad.

Man fortsatte med mycket boll men fick allt svårare att tränga igenom och skapa målchanser. Efter 80 minuter fick Grebbestad en hörna men Patrik Adamczyks nick smet tätt över.

Och bara två minuter senare rullade Grebbestad fint upp Tibro vilket gav ett friläge från kanten för Felix Kristoffersson men John Gustavsson klarade med en fotparad. Men tillslut kom äntligen reduceringen.

Jonas Henriksson sköt 1-2 direkt på en frispark men då återstod bara fyra minuter pluss tillägg. Och idag var det för lite tid för Grebbestad och Tibro kunde hålla undan.
Peter Levin – Tibro snodde med sig alla poängen igen
– Ja, tyvärr så blev det så.

Första halvlek öppnades ganska jämt men sedan var Tibro hetare resten av halvleken.
– Ja, det är väl den känslan jag har med. Vi staratade ganska bra men sedan kom vi i en svacka och Tibro började vinna närkamperna och duellerna.

0-2 i paus – Ett fantastikt 0-2 mål om vi får berömma motståndarna
– Ja absolut, det var ett väldigt fint mål han gjorde.

Andra halvlek och ommöbleringar i laget så staratade vi bra
– Ja det tycker jag, men som vanlit när man möter lag som ligger på nedre halvan och leder så parkerar dom bussen framför eget mål och det är svårt att ta sig igenom.

En sen reducering, 86:e minuten, det var inte mycket kvar att jobba på
– Nej, det var lite väl sent, det var det.

Som helhet då, vann Tibro rättvist?
– Nja, jag vet inte… Vi bjuder på första målet. Dom var hetare än oss i första halvlek men jag tycker vi är det spelförande laget i andra halvlek och vi har några bra chanser. Men vill inte bollen in så vill den inte.

Bilder kommer under morgondagen!

GIF-Tibro AIK FK 1-2 Tibro AIK FK Bilder Grebbestad-Tibro

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00