Grebbestad föll hemma med 2-3 mot Ölme som fick revansch.

Grebbestad tog ledningen i matchen men det var Ölme som med tre raka mål kunde ta segern. Grebbestads 2-3-mål kom på tilläggstid och det var för kort tid kvar för att hinna med en kvittering.

Grebbestad gjorde egentligen ingen större match och det var bara några fina perioder i matchen där man tryckte tillbaka Ölme. Som i perioden där man tog ledningen och hade ytterligare chanser att öka på. Men då åkte man i stället på en kontring och kvittering…

Matchinledningen gick till Ölme och redan i matchens första minut hade man ett bra läge då Eduardo Lino drev in från vänsterkanten och fick på ett bra skott som smet tätt utanför.

Ölme fortsatte att var pigga i öppningen och Reza Shirazi hade ett mycket lurigt skott som Martin Hansson gjorde en utmärkt räddning på till en hörna i sjunde minuten.

Efter detta kom Grebbestad lite bättre med i matchen och första målchansen kom efter 12 minuter då Granit Berishas inspel bröts av Ölme men inte bättre än att bollen hamnade hos Jonas Henriksson vars skott smet tätt utanför.

Efter 27 minuter fick Ölme ett jätteläge för ledningsmål. Efter ett inlägg nickade Reza Shirazi fint men Martin Hansson gjorde en ny fin räddning. Returen hamnade hos Ölmes Marcos Arthur Roque da Silva men Martin Hansson var snabbt uppe och räddade på nytt, nu till en hörna.

Men sedan började Grebbestads fina period och efter 30 minuter spelade Jonas Henriksson in till Daniel Andersson tog sig i läge men Martin Herlin klarade med en fin fotparad.

Grebbestad vann tillbaka bollen och Jonas Henriksson hittade Mattias Svensson som i sin tur hittade in till Olle Kristoffersson som kunde styra in bollen i mål. Det kändes som det var knappt var styrfart på bollen som rullade sakta in i mål utan att Ölmes försvar hann ifatt den.

Tre minuter senare hade Grebbestad en boll i nät som hårfint dömdes bort för offside.

Efter 35 minuter hade Ölme en hörna. Martin Hansson fångade bollen och kastade snabbt ut bollen till Olle Kristoffersson. Olle vidare till Markus Svensson som hittade Jonas Henriksson som försökte skruva in bollen i bortre hörnet men bollen smet utanför.

Mitt i Grebbestads fina period slog Ölme till med en kontring i 40:e minuten där man hittade fram till Marcos Arthur Roque da Silva som snyggt tog sig förbi två försvarare och blev fri och satte kvitteringen till 1-1.

Andra halvlek

– Vi vet att döm startat bra i andra halvlekar på slutet, sa Peter Levin. Men det hjälpte inte mycket.

För i andra halvleks första minut rasslade det till i hemmalagets nätmaskor. I ett första skede ville Grebbestad ha en frispark mitt på planen men spelet fick fortgå. Ölme tog sig ner på vänsterkanten och spelade in till Marcus Bengtsson på bakre stolpen och han satte säkert 1-2.

Grebbestad kom sedan i en bra period och först hade Christoffer Söderlund ett volleyskott utanför.

Sedan, efter 55 minuter tog sig Felix Norén till läge och klippte till bra men Martin Herlin låg som ett streck i luften och kunde tippa till en hörna.

Minuten senare stack Ölmes Victor Irineu de Souza emellan med ett jätteskott från långt håll som smet precis över krysset.

Men det var Grebbestad som var i en bra period och efter 59 minuter fick Mattias Svensson på ett bra skott men återigen räddade Martin Herlin fint. Christoffer Söderlund fångade upp returen och lyfte in den till Jonas Henriksson som nickade i stolpen och ut.

Men Ölme var inte ofarliga och efter 63 minuter tog sig Reza Shirazi genom Grebbestads försvar och blev fri. Skottet smet strax utanför efter en liten touch av Martin Hansson som domaren inte såg och Grebbestad fick inspark.

Minuten senare fick Grebbestad ett nytt bra läge när Naweed Ashairi lyfte in bollen till Olle Kristoffersson som nickade bra men strax över. Nära kvittering men i stället, efter ytterligare en minut avgjordes matchen när Ölme prickade in 1-3. Grebbestad bollskickliga försvar drällde för en gångs skull med bollen. Ölme fick ett bra skottläge där man sköt mot bortre stolpe. Martin Hansson räddade men Reza Shirazi höll sig framme och satte returen.

Med kvarten kvar fick Grebbestad straff men inte ens det hjälpte idag då Jonas Henriksson missade. Efter detta såg det stundvis uppgivet ut på Grebbestads spelarna som inte fick till det framåt.

Ölme kostade sedan på sig att missa ett friläge där Nicklas Rehnby prickade stolpens insida och ut.

På första tilläggsminuten kunde sedan Grebbestad reducera. Daniel Andersson drog på ett skott som gick via Jonas Henrikssons ben och i mål till 2-3.

Men det var som sagt inledningsvis för sent och Ölme kunde hålla ut och ta tre viktiga poäng i bottenstriden. En tung förlust för Grebbestad i kampen och hänga på i kampen om andraplatsen.

Två varningar fick man i matchen och båda renderar avstängningar till nästa match för Granit Berisha och Christoffer Söderlund


Det blev en tung förlust idag Peter Levin
– Ja, det får man väl säga.

Ni hade en lite jobbig start på matchen. Kom sedan in i det bra med ledningsmål och ytterligare fina chanser till att gå ifrån
– Ja, men även efter en kvart var det väl 3-3 i chanser? Men som du säger – dom var heta i början. Vi jobbade oss in i matchen men det var toppar och dalar i spelet i första halvlek där vi stundvis spelade fint men sedan var nere i dalarna. Men vi måste göra mål på chanserna!

Dom fick tidigt 1-2 och sedan 1-3. Men vi fick ett kanonläge att komma in i matchen med en straff som vi tyvärr bränner
– Jo det är sant. Men till en början med måste vi lära oss att när vi leder med 1-0 och det bara är några minuter kvar av första halvlek så får vi inte gå på en kontring. Dom får det psyklogiska 1-1-målet precis före paus. Sedan visste vi om att Ölme öppnat bra i andra halvlekarna. Så vi skulle vara på tå men släppte ändå in mål direkt.

Som det kändes hade Ölme mer spring i benen än oss. Är vi lite sega för tillfället?
– Vi borde inte vara det, tycker jag inte. Men vi ligger på ganska säker mark och Ölme krigar före att hänga kvar och hade kanske lite hetare vilja?

Någon spelare du vill lufta fram?
– Martin Hansson var stabil trots tre mål bakåt. Tobias Carlsson var duktig med.

GIF-IFK Ölme 2-3 IFK Ölme

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.