Stenungsund vann med 1-0 mot Grebbestad

Efter en mindre bra första halvlek spelmässigt blev det bättre fart på Grebbestad i andra halvlek. Men för dagen var man tunna framåt och Stenungsund kunde vinna med matchens enda mål, inslaget i första halvlek.

Redan från start såg man att det var mer spring i Stenungsund och dom var det bättre laget under de första 45 minuterna.

Första chansen för dom kom redan efter fyra minuter då man slog en farlig frispark som letade sig in i mål. Dock blev man avblåsta för offside.

Nästa chans för Stenungsund kom efter 14 minuter. Man lyfte in en frispark mot bakre stolpen och bollen nickades farligt in mot mitten där två Stenungsundsspelare kom farligt. Men båda gick på bollen och kolliderade och bollen gick i en hög båge mot Martin Hansson som enkelt fångade bollen.

Runt 20 minuter kom äntligen lite högre upp i planen och Daniel Andersson hade ett bra skott utifrån som dock gick strax utanför.

Mitt i halvleken hade Grebbestad sin bästa period i halvleken då Stenungsund började slå en massa felpassningar i uppspelsfasen. Detta resulterade i Grebbestads bästa chans i matchen efter 25 minuter då Granit Berisha tog sig ner mot kortlinje och spelade fint in till Daniel Andersson som sköt över i kanonläge.

Men sedan kom Stenungsund tillbaka och efter 31 minuter hade man en hörna som Marcus Axelsson nådde högst på men nicken smet utanför.

Efter 36 minuter kom matchens enda mål. Alexander Johansson slog ett långt inlägg från höger. Olle Kristoffersson tog ner bollen men då dök Simon Bobek påpassligt upp och snodde bollen och slog in 1-0. Men helt klart får vi inte ta ner bollen där utan den skall bara bort.

Några minuter senare fick Grebbestad en frispark i fint läge. Jonas Henriksson sköt fint runt muren men Eric Broman räddade bra till en hörna.

Andra halvlek

I den andra halvleken fick vi se ett helt annat Grebbestad som var aggressivare och fick tryck på Stenungsund. Problemet för dagen var dock att Grebbestad hade svårt att skapa målchanser mot ett bra defensivt spelande Stenungsund som nu höll nollan för tredje gången i rad.

Men några halvchanser kom tidigt med fina inspel från kanten. Båda bröts av Marcus Axelsson. Först med en nick hem till egen målvakt och sedan med en hård nick metern över eget mål.

Grebbestad tryckte på hyfsat hårt men det hände inte något framåt. Så nästa målchans kom efter 66 minuter när Stenungsund ställde om och hittade in till Jeton Krasniqi som avslutade fint mot bortre stolpen men hårfint utanför.

Jeton Krasniqi som spelade för Grebbestad för några säsonger sedan sa sedan något olämpligt till domaren och fick då rött kort direkt och Grebbestad var sedan en man mer resten av matchen.

Men det blev bara ännu svårare för Grebbestad att koma igenom Stenungsund som nu backade hem med alla utom en man och jobbade hårt i defensiven.

Efter 78 minuter provade Granit Berisha med ett långskott då Grebbestad haft svårt att tränga igen. Träffen blev mycket bra och Eric Broman hade stora problem med skottet och lämnade en farlig retur som försvaret kunde rensa undan.

Med fem minuter kvar kom Grebbestad sista fina chans för kvittering. Mattias Svensson nickskarvade vidare mot Naweed Ashairi men en Stenungsundsförsvarare försökte nick bort bollen men det blev svagt och till Naweed Ashairi som kom helt fri mot Eric Broman. Bra fart i skottet som dock var högt och rakt på Eric Broman som kunde tippa till en hörna.

Efter där kunde inte Grebbestad få till mer framåt och Stenungsund kunde hålla undan. En match där lagen hade varsin halvlek och det kunde väl egentligen gått hur som helst. - Dom hade kanske n hetare vilja att vinna än oss idag, sa Peter Svensson efter matchen.

Mikael Mattsson, Grebbestad förmådde inte upprepa det fina spelet och 5-1 från hemmamatchen i våras
- Nej, det var lite skillnad idag. Dom gjorde det svårt för oss idag och dom var stabila bakåt.

En jobbig första halvlek där vi inte kom igång spelmässigt
- Stämmer, dom gjorde som sagt det svårt för oss och vi skapade inte mycket målchanser men det hade ju inte dom heller.

Byte i paus och lite ommöblering i laget och en helt annan andra halvlek
- Det får man säga. Vi har bra tryck på dom hela halvleken. Men vi skapar inte mycket, inte ens efter utvisningen.

Ny backlinje till 3/4-delar idag, hur tycker du den skötte sig?
- Den får vi gen en eloge, dom gjorde det jättebra och var i princip felfria och dom var kanske var starkaste lagdel idag.

En härlig helg med 9 GIF-poäng: A-laget 3-1, HIF/GIF 5-1 och F0406 7-0.

2019-08-17 14:00

IFK TIDAHOLM