Storseger för Grebbestad mot IFK Uddevallas U-19

Efter en pigg start av IFK’s U-19 så blev det mer och mer Grebbestad i matchen och när domaren blåste av matchen var det hela 12-1 (3-1) för Grebbestad. Enda negativa i matchen för Grebbestad – Henrik Palmersjö drog upp sin skada igen.

IFK Uddevallas U-19 öppnade piggt i matchen. Kanske för piggt? Man sprang kopiöst i matchinledningen och försökte stressa Grebbestad som ändå ganska lugnt kunde rulla sig ur situationerna.

Men efter en kvart började värmen ta ut sin rätt och IFK orkade inte stressa Grebbestad på samma sätt och Grebbestad började vinna allt mer boll på innermittfältet och man började ta över matchen. Grebbestad fick några chanser på hörnor som man vann men avsluten var rakt på IFK’s målvakt Joakim Andersson eller strax utanför.

Efter 19 minuter ställde IFK om och när man var på väg igenom fick men en frispark. Frisparken i 19:e minuten slogs helt perfekt av Linus Skarin och Martin Hansson var utan chans på det fin slagna skottet.

Efter 28 minuter kom Grebbestads kvittering. Tobias Carlsson slog en boll precis bakom IFK’s backlinje och Olle Kristoffersson löpte sig fri och kunde lobba in 1-1 över den utrusande målvakten Joakim Andersson.

Fem minuter senare fick vi tyvärr se Henrik Palmersjö linka av planen igen – skadad igen. Tråkigt för Grebbestad men framför allt för Henrik som lär missa minst en månad?

Grebbestad fick ett par halvchanser till innan IFK genom Johannes Stensgårds hade ett bra skott strax utanför.

Efter 38 minuter tog Grebbestad ledningen. En snabb omställning ställde Mattias Svensson i 2-1 läge mot försvarare då han fick med sig Felix Kristoffersson. Mattias passade lätt i sidled till Felix som inte såg ut att få speciellt bra träff men bollen var bra placerad och satt perfekt nära stolpen till 2-1 för Grebbestad.

Olle Kristoffersson hade ett ypperligt läge att öka på ledningen men sköt fri över efter 40 minuter. Nu hände det mycket i matchen och minuten senare spelade Aianle Aden Ahmed fram Johannes Stensgårds som sköt via ett Grebbestadsben. Bollen hade så när hittat fram till annan IFK spelare men Martin Hansson hann före och lade beslag på bollen.

Direkt efter kom Olle Kristoffersson fri igen men Joakim Andersson kunde vänta ut Olle och rädda.

Men strax före halvtidsvilan kom nästa mål för Grebbestad. Felix Norén vann med sig bollen i 50-50 lägen två tre gånger innan han passade in till Mattias Svensson som tog emot och tog sig i bättre läge och satte 3-1.

Andra halvlek

I den andra halvleken var Grebbestad ett eller två nummer för IFK mest hela tiden och Grebbestadslaget skall ha en stor eloge som fortsatte att ösa på för fullt trots att målen duggade tätt i andra halvleken.

Efter 52 minuter kom 4-1. Granit Berisha lyfte in en frispark och vid bakre stolpe kom Felix Kristoffersson fint och satte bollen otagbart upp i nättaket.

Nu blev det en friläges kamp för Grebbestads spelare mot Joakim Andersson. Gång på gång såg vi fria spelare och många bra räddningar av Joakim Andersson.

Men Joakim Andersson kunde inte rädda varje gång och efter 56 minuter kom 5-1 då Felix Norén djupledsboll ställde Naweed Ashairi fri och han placerade in bollen fint vid stolpen.

Just Naweed Ashairi var här i en period stekhet och var fri gång på gång med en storspelande målvakt. Även om Naweed Ashairi missade ett antal chanser var han mycket pigg och ofta på rätt plats och skapade lägen.

Efter 61 minuter kom nästa mål. En Grebbestadshörna nickades ut och där stod Christoffer Söderlund och sköt via IFK-spelare och sedan stolpe in till 6-1.

Ett par minuter senare small det igen. Christoffer Söderlund fick en fin boll ut på högerkanten och letade passning inåt. Passningen tog på ett IFK-ben och studsade ut till Felix Kristoffersson som drog in 7-1.

Tre minuter senare, efter 66 minuter, kom 8-1 genom David Olsson efter en smörpassning av Christoffer Söderlund. Någon mit senare fick David Olsson nytt läge, nu på nick efter inlägg av Daniel Andersson men nicken smet 30 cm över.

Efter 69 minuter var det mål igen. Felik Kristoffersson hittade in till Christoffer Söderlund som fick ett bra läge men Joakim Andersson räddade strålande men returen gick bak till Naweed Ashairi som skickade bollen upp i nättaket, 9-1.

Efter 72 minuter kom Grebbestad upp i två-siffrigt. Granit Berisha slog ett bra inlägg som Daniel Andersson kom högst på och nickade in 10-1.

IFK hade inte mycket i andra halvlek men Linus Skarin hade ett bra skott som Martin Hansson klarade säkert.

Vi skulle få se ytterligare Grebbestadsmål och efter 86 minuter kom 11-1. Granit Berisha kom fint ner mot kortlinje och spelade in till Olle Kristoffersson som dunkade in bollen i krysset.

Matchens sista mål kom efter 90 minuter. Markus Svensson slog en perfekt passning till Naweed Ashairi som kom fri. Felix Kristoffersson löpte med bra igen och Naweed Ashairi kunde via en kort passning i sidled ge Felix öppet mål och vi hade 12-1.

En bra insats av Grebbestad som skall ha en eloge för att man stod på matchen igenom.

Bäst i IFK Uddevalla U-19 var målvakten Joakim Andersson som svarade för ett otal räddningar, trots de 12 insläppta målen.

GIF-IFK Uddevalla U-19 12-1 IFK Uddevalla U-19 Bilder från Grebbestad-IFK Uddevalla U-19

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00