Anton Henriksson till Örgryte…, och lite annat

Enligt Örgrytes hemsida och någon tidning så är Anton Henriksson klar för Örgryte. – Men så är ännu inte fallet. Detaljer återstår men det löser sig och det rör sig i första hand om en utlåning över hösten, säger Peter Svensson.

Efter att ha läst på sociala medier om Anton Henriksson som skulle vara klar för Örgryte har jag tagit mig ett litet kort snack på lagledaren Peter Svensson.

Hur är läget med Anton Henriksson inför hösten? Och när blev det mer om en övergång?
– Nja, just nu visste vi väl inget. Men samtidigt har vi vetat om ÖIS intresse under en längre tid. Han var bla och tränade med dom förra sommaren redan, när dom var på träningsläger i Grundsund. Sedan var han och tränade med dom i vintras så att ÖIS har haft intresse i Anton har vi vetat om så det var ingen jätteöverraskning.

Att Anton ändå väljer att lämna mitt i säsongen blev du överraskad av detta? ?
– Det är klart att man blir lite överraskad, det blir man. Men samtidigt förstår jag Anton då ÖIS är ett gammalt storlag och har målsättning att bli det igen. Så detta är hedrande både för Anton och för Grebbestads IF.

Brodern Gustav Henriksson lämnar även han, för Elfsborg?
– Ja, detta har i och för sig varit klart sedan nästan ett halvår tillbaka att han skulle lämna i sommar. Även detta är ju mycket kul för oss som förening och han har ju varit med i pojklandslaget så det känns väl helt rätt att han provar lyckan. Men det är klart, jag hade förstås gärna haft båda två kvar här i Grebbestad men vi önskar dom lycka till båda två.

Övrigt i truppen då? Patrik Adamczyk tex?
– Patrik hade kontrakt fram till sommaren. Patrik är nu på semester i Polen, sitt gamla hemland så vi har inte haft några diskussioner med han ännu om fortsättning utan tar det när han kommer hem. Det kan ju kanske se jobbigt ut om vi blir av med tre man. Vi har pratat igenom detta och vi har känt att vi nästan haft en för bred trupp. Vi får se hur det blir med Patrik och det är inte omöjligt att han fortsätter.

Mattias Svensson verkar bli ett tillskott på forwardssidan?
– Ja, han var med lite i andralaget i våras, och spelade i fredags med a-laget men har givetvis en lite bit kvar till han tillför laget något. Men helt klart en spelare till i truppen. Man kan säga ha Mattias och Henrik Palmersjö (skadad nästan hela våren) plussar truppen nu till hösten. Så tappar vi Anton Henriksson, Gustav Henriksson och ev Patrik Adamczyk så ligger vi bara minus en gubbe och det ser vi inte som farligt då vi hade en bred trupp. Det blir lite jobbigt att hantera med killarna som inte får spela och hamnar utanför laget. Det känns inte allt bra som ledare att se besvikna spelar. Dom vill givetvis spela allihopa.

Anton Henriksson Gustav Henriksson Patrik Adamczyk Mattias Svensson Henrik Palmersjö

Tack gif för en kanontillställning

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF