Drömmål avgjorde för Carlstad - Update

Redan i matchens femte minut kom matchens enda mål. Efter ett inlägg fick Simon Molander på en fantastisk träff på volley och Martin Hansson var chanslös. Segern var rättvis då Grebbestad inte riktigt fick till anfallsspelet idag.

Matchen öppnades i ett bra tempo med jämnt spel. Första målchansen kom efter fyra minuter då Sebastian Carlsson drev in från högerkanten och sköt. Men han fick dålig fart på skottet och Martin Hansson klarade enkel.

Men minuten senare fick Carlstads Simon Molander träff och vilken träff han fick. Inlägg från höger över Grebbestads försvar och halvliggandes fick Simon Molander på en kalasträff rakt i krysset och Martin Hansson var helt chanslös. Drömstart för Carlstad och en mardrömsstart för Grebbestad som behövde vinna matchen för att få till lite spänning i serien.

En fanatisk Carlsadsupporter vid sidan om Grebbestads bås skrek ut sin glädje: - Välkomna till Karlstad (Carlstad) Grebbestad!

Målet gjorde också att Carlstad kunde spela taktiskt. Och starka som Carlstad är defensivt tillät dom inte Grebbestad att skapa mycket framåt under hela matchen. Carlstad däremot hade ett antal chanser och många skott utifrån.

Grebbestad var hyfsat nära att replikera omedelbart när man fick till et bra inlägg som dock var anings högt för anstormade Grebbestadsspelare. Bästa chansen för Grebbestad i första halvlek kom efter nio minuter. Ett bra anfall och Felix Norén kunde dribbla sig igen och kom fri men Carlstads målvakt Mathias Karlsson klarade med en bra räddning.

Efter Carlstads fina mål kom Grebbestad in bra i matchen sett till bollinnehav men det var som sagt tunt framåt. Och Carlstad drabbades av ett bakslag då målskytten Simon Molander tvingades kliva av då han fick en sträckning efter 23 minuters spel.

Efter 39 minuter fick vi se en snabb omställning av Carlstad och André Jernberg serverade Govand Haidar ett friläge men Martin Hansson klarade genom att rädda bollen till en hörna. Mycket fin räddning av Martin.

Det var det som hände under matchens 45 minuter. En bra halvlek av Grebbestad spelmässigt men ledning för Carlstad.

Men efter en bra första halvlek blev det en sämre andra halvlek nr Grebbestad jagade en kvittering. Helt plötsligt var Grebbestads normalt sett fina passningsspel bortblåst. Bollarna framåt hittade tyvärr sällan rätt adress och i stället var det Carlstad som fick till ett bättre anfallsspel när Grebbestad ändå klev ett steg fram på planen.

Och Carlstad fick till ett antal chanser där första bra läget kom efter 51 minuter då Oscar Lander nickade tätt utanför efter ett bra inlägg. Efter en timmes spel vände Carlstad snabbt på spelet och Lawand Haidar sköt ett bra skott utifrån strax utanför.

Några minuter senare fick Carlstad en bra chans efter en hörna där man nickade bra vid bakre stolpen och Martin Hansson fick göra en fin enhandsräddning.

Carlstad var skottglada i andra halvlek och man sköt ett otal gånger utifrån.

Mellan 80-85 minuten hade Grebbestad sin bästa period i anra halvlek och bästa chansen fick David Olsson. Hans skruvade skott passerade stolpen någon centimeter på fel sida.

Sista chansen för en kvittering fick Grebbestad i matchens 92:a minut när Daniel Andersson fick fram bollen till Jonas Henriksson som volleysköt. Bollen såg först ut att få en perfekt bana men dalade sidan fint ner i Mathias Karlssons nävar. Därmed stod sig 1-0 matchen ut.

Ja Peter Levin, det blev förlust med 1-0 i en liten seriefinal. Hur känns det nu efteråt, var det rättvist?
- Svårt att säga, jag tycker vi gör en kanonmatch. Tyvärr har vi lite otur och får ett baklänges mål efter 5 minuter. Vi har två fina chanser tätt efter men får inte mål. Jag tycker vi gör en bra match mot ett bra Carlstad United.

Dom var bra defensivt och släppte inte till mycket bakåt?
- Det är et lag som spelar med väldigt låg risk på egen planhalva.

Ni gjorde två byten redan i paus. Var det för att få till en ändring i spelet?
- Både Christoffer Söderlund och Olle Kristoffersson gjorde ett kanonjobb i första halvlek vilket tar på krafterna när dom jobbar som dom gör. Vi har bra killar på bänken som tillför friskt blod när dom kommer in.

Grebbestad gjorde en riktigt bra första halvlek i mina ögon men en sämre andra halvlek där det slarvades i passningsspelet.
- Tja, vi var kanske inte lika spelförande i andra halvlek och felpassningarna kanske berodde på att vi blir lite tröttare? Största orsaken är nog Carlstads tidiga mål vilket gör att dom kan bevaka ledningen vilket gör att vi fick jaga. Det hade blivit helt annorlunda om vi fått in en kvittering i första halvlek.

IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK)-GIF 1-0 IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) Bilder från Carlstad-Grebbestad

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
I förrgår 19:00