Första krysset, 0-0 borta mot Nordvärmland

Bland annat hade Grebbestad 2 bollar i virket och Nordvärmland 1. I slutändan var det ändå tämligen rättvist med oavgjort resultat.

Nordvärmland var det lag som öppnade bäst och efter bara två minuter sköt Gazmend Bahtiri ett bra skott som gick rakt i famnen på Martin Hansson som klarade.

Ännu närmare var Nordvärmland efter fem minuter. Virvelvinden Archie Harvey var duktig i första halvlek och fick in bollen som skarvades fint vidare till Ivan Radulovic (tror jag det var) som med ett härligt skott prickade ribban.

Några minuter senare var det Grebbestads tur att träffa ribban. Grebbestad som så långt inte haft mycket av spelet fick ett uppspel mot Olle Kristoffersson som släppte tillbaka bollen mot Daniel Andersson som från långt håll fick på ett praktskott som då prickade ribban. Nordvärmlands målvakt Marko Nikitovic försökte inte ens ta bollen men kunde sedan rädda på returen som studsade ut till Anton Henriksson som nickade.

Efter många timmar i buss till matchen så fick Christoffer Söderlund en tråkig match. Först varning efter bara sju minuter och sedan utbytt skadad efter bara 13 minuter. Läk snabbt Christoffer.

Men före Christoffer Söderlunds skada hann Nordvärmland med ett nytt bra läge efter ett snabbt rappt anfall som ställde George Kojadinovic fri med Martin Hansson som alert räddade med en fotparad till hörna.

18 minuter in på halvleken fick Nordvärmland en frispark i fint läge. Fredrik Johannesson sköt men Grebbestad kunde nicka undan till en hörna.

Den följande hörnan blev farlig då Nordvärmland vann tillbaka bollen och fick in den till George Kojadinovic som fick bollen från ca 20 meter utanför mål. Han fick iväg ett bra skott tätt utanför.

Efter 20 minuter noterade Grebbestad sin andra ramträff i matchen. Martin Hansson slog en lång utspark som nicktouchades av Anton Henriksson vidare till Olle Kristoffersson. Olle tittade upp och hittade brorsan Felix Kristoffersson som direktpassade till Daniel Andersson som med en bredsida placerade bollen men i stolpen.

Spelet hade nu jämnat ut sig och det hände inte mycket mer i anfallsväg. Inte förrän vi hamnat på tilläggstid + 2 minuter. Då hittade Felix Norén in med en bra boll till Felix Kristoffersson som var på väg att bli helt fri. Dock gjorde Fredrik Jonsson ett kanonhemjobb och kunde bryta i sista stund.

Andra halvlek öppnades med en snabb spelvändning av Grebbestad där Olle Kristoffersson som släppte ut bollen till Anton Henriksson som sköt från hörnet av 16-metaren men skottet gick rakt på Marko Nikitovic.

Strax efter fick Grebbestad dåligt bort ett anfall för Nordvärmland som kunde få fram bollen till Ivan Radulovic som sköt via en Grebbestadsspelare och bollen gick mot första stolpen men Martin Hansson var med fint och räddade säkert.

I den andra halvleken var det inte riktigt lika bra tempo i matchen och det fina vädret och då värmen tröttade spelarna. Darko Trajchev var nästa man som provade på att göra mål då han drev in från högerkanten och fick på et skott med bra tryck i men skottet rakt i famnen på Martin Hansson.

Nordvärmland var tunga att möta fysiskt och efter 56 minuter fick man en frispark som Goran Nimcevic slog mycket bra. Högst upp kom Fredrik Johannesson och nickade men Martin Hansson var omutlig idag och fick ut en hand och stoppade bollen från att gå i mål.

För Grebbestads del så kontrade man utmärkt efter 66 minuter. Markus Svensson drev upp bollen och spelade ut till Anton Henriksson som slog ett inspel. Markus Svensson hoppade över bollen som då hittade n till Felix Kristoffersson som fick ett kanonläge men sköt 40 cm över ribban.

Efter 79 minuter fick Grebbestad en frispark där läget var liknade det som Nordvärmland hade i första halvlek. Daniel Andersson fick på ett bra skott som dock en försvarare kunde nicka undan till hörna.

I slutminuterna hade Grebbestad sedan en bra omställning. Bollen ut till Olle Kristoffersson som sköt bra men en mycket säker räddning av Marko Nikitovic

Peter Levin, idag hade ni årets längsta bortamatch, skönt med en poäng med sig hem? – Absolut. Vi visste redan före matchen att det var en av årets tuffaste bortamatcher.

Det blev en tuff match. Dom var starka fysiskt?
– Ja, men det visste vi om det med. Dom var först på bollen vilket gjorde att dom fick lite mer anfallsspel. Men jag tycker killarna gjorde det bra.

Dom öppnade piggt med ett ribbskott och var då nära ledningen?
– Jajemen, men vi svarade ganska snabbt med Daniel Anderssons ribbskott. Vi hade en till i stolpen men dom hade ett friläge så det var ganska lika med chanserna.

Tempot sjönk i andra halvlek. Värmen var tuff på spelarna?
– Ja det kändes så och det var sämre spel i andra halvlek från båda håll. Men killarna krigade på och det är det viktigaste och att vi står upp så bra i en sådan match.

Oavgjort ganska rättvist sett över hela matchern?
– Ja det tycker jag. Jag har väl inte jättekoll så här direkt efter på fördelning av målchanser men Martin Hansson gjorde ett par fina räddningar.

Martin Hansson blev utsedd till bästa spelare i Grebbestad. Någon mer du vill lyfta fram idag?
– Jag tycker backlinjen med Tobias Carlsson i spetsen gör det riktigt bra idag

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 Nordvärmlands FF Bilder från Nordvärmland-Grebbestad Nästa match: Grebbestad-Nordvärmland. Årets sista hemmamatch Truppen mot Nordvärmland Nordvärmland på fredag, tuff bortamatch

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Södra
2018-06-17 17:00