Grebbestad kvar på andraplats efter seger hemma mot Karlstad BK

Grebbestad vann hemma på Siljevi med matchens enda mål inslaget av Jonas Henriksson i slutet av första halvlek. En annan matchvinnare blev Martin Hansson med ett par fin fina räddningar.

Karlstad BK var det lag som öppnade matchen bäst och första kvarten gick knappt men klart till dom spelmässigt. Men förutom en hyfsad chans efter bara tre minuter då Felix Nilsson hann före Martin Hansson fick man inte. Felix Nilsson nådde inte riktigt bolen och kunde inte hålla ner nicken som gick över.

Men annars var första halvlek så där spelmässigt från båda lagen. Åtminstone om man tänker på fint, rappt vasst anfallsspel. I stället fick vi se två lag med bra organisation bakåt vilket gjorde att väldigt lite hände framåt.

Efter den inledande kvarten kom Grebbestad in bättre i matchen och man hade sedan ett lättare övertag. Grebbestads chanser kom från hörnor inledningsvis. Först hade Markus Svensson ett bra vänsterskott som smet utanför efter en andraboll.

Sedan hade Ulrik Karnström en bra nick tätt utanför efter en halvtimmes spel, även det efter en hörna.

Men på slutet av första halvlek började det öppna upp sig och chanserna började komma. Först ut var Karlstad med ett bra anfall med ett par fina snabba passningar och så hamnade bollen hos Johan Falkmar som fick på ett bra välplacerat skott men till sin förbannelse såg han en Grebbestadsmålvakt fullt utsträckt och tippade bollen till en hörna. En kanonräddning av Martin Hansson.

Minuten senare hade Karlstad en bra hörna som nickades in mot mål farligt men Grebbestad lyckades få undan bollen och ställde om blixtsnabbt. Boll upp på Markus Svensson som i sin tur hittade Jonas Henriksson som kom fri och rullade iskallt in 1-0 för Grebbestad.

Andra halvlek blev betydligt öppnare spelmässigt än den första halvleken. Första läget fick Karlstad då Mathias Wahl kom till skott men Martin Hansson klarade enkelt.

Spelet var jämt över hela planen och det dröjde till 71:a minuten innan Grebbestad fick till ett vasst avslut. Det kom efter att Jonas Henriksson vunnit bollen och sedan avancerat in i straffområdet och rullade snett inåt till Tobias Carlsson som fick på ett bra skott som dock duktige målvakten Kristofer Hedlund klarade.

Och nu började målchanserna komma och strax efter fick Jonas Henriksson en djupledsboll där han vände runt snabbt och sköt mot bortre stolpen. Denna gång var det Kristofer Hedlunds tur att ligga som ett streck i luften och klara till en hörna.

Minuten senare slog Anton Henriksson en djupledsboll mot nyss inkomne Naweed Ashairi som såg ut att bli lång men Naweed fick en fot på bollen som smet centimeter utanför.

Efter en bra period av Grebbestad var det Karlstads tur att få till ett bra skott och det var Mathias Wahl som från långt håll fick på ett mycket bra skott som Martin Hansson fick tippa till en hörna.

Direkt efter anföll Grebbestad bra och man tillförskaffade sig ett kanonläge när Granit Berisha fick fram bollen till Naweed Ashairi men Kristofer Hedlund svarade för en ny fin parad till hörna.

När vi gick in i dom sista tio minuterna av matchen började det bli mer Karlstad som hade satt in Desmond Richards. Just denna inhoppare var pigg och i 81:a minuten fick han på ett bra skott som dock gick rakt på Martin Hansson som var rätt placerad.

Strax efter fick Karlstad till en bra djupledsboll på Marcus Nilsson men ännu en gång var Martin Hansson bra med och klarade.

I slutet av matchen fick Jonas Henriksson några riktigt bra lägen att avgöra för Grebbestad. Först sköt han strax utanför. Sedan hade han med några minuter kvar ett härligt långskott och Kristofer Hedlund som stod långt ute fick jobba in mot mål. Han slängde sig mot målet och lyckades bromsa upp bollbanan och sedan hinna upp bollen innan den rullade in. Mycket fint målvaktsarbete.

Därefter så matade Karlstad in bollar mot Grebbestads straffområde. Två bra lägen fick man. Först Marcus Nilsson med ett bra skott som Martin Hansson räddade bra. Därefter kom ett läge efter en hörna där man fick på ett kanonskott som täcktes strålande av Patrik Adamczyk som offrade sig.


Tre poäng och fortsatt häng på Carlstad United i toppen. Men det var med hjärtat i halsgropen då det öppnade upp sig i andra?
– Ja det gjorde det och vi har bara en 1-0-ledning. Visst för dom några lägen men även vi har några bra. Men Martin Hansson och några försvarare gör några fina räddningar så vi redde ut stormen

Första halvlek var ganska tillknäppt? – Stämmer. Det var ganska avvaktande från båda håll. Båda lagen hade ett samlat försvarsspel. Det var väl bara ett par snabba omställningar för båda lagen annars hände inte så mycket.

Jonas Henriksson avgjorde matchen med sitt mål. Han är nyttig? – Ja han är förståss otroligt nyttig för oss. Han drar på sig markering från ett par man. När vi ställer om klarar han hålla i bollen så vi hinner upp med bollen. Han skapar chanser själv och för övriga killar.

Vad tyckte du om andra halvlek? – Det blev lite mer öppet. Det kändes lite som att för att vi skulle få igång vårt spel fick vi lyfta upp ytterbackarna. Det gjorde att Karlstad fick möjligheter att kontra. Det är lite på gott och ont det där…vi vill ju spela vårt spel.

På det stora hela, var segern rättvis? – Svårt att säga. Jag har inte någon koll på antal chanser. Känns som vi hade lite klarare lägen än dom. Vi hade en straffsituation där det inte blev något men det hade även dom. Det var väl egentligen ganska jämt idag.

Spelarkritik då, någon du vill lyfta fram? – Martin Hansson som gjorde ett par avgörande räddningar.

Mycket bra hos gästerna var målvakten Kristofer Hedlund. Pris som Karlstads bäste annars till Mathias Wahl. Om jag hörde rätt gick motsvarande pris för Grebbestad till Markus Svensson.

GIF-Karlstad BK 1-0 Karlstad BK Bilder Grebbestad-Karlstad nu inne Nästa match: Karlstad-Grebbestad Grebbestads trupp mot Karlstad Aj aj aj! Peter Levin och Mikael Mattsson

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.