Update: Stark GIF-vinst borta mot svåra Ölme

Efter en ca 22 mil lång bussresa anträddes Ölme IP utanför Kristinehamn av ett GIF-lag utan 4 spelare som oftast är i startelvan – Tobias C, Granit B, Christoffer S och Daniel A. Men med årets breda trupp fanns det god uppbackning och ändå en bra bänkbesättning.
På plats fanns även ca 75 medresta GIF-supporters, inkl ca 25 st GIF Ultras i lilla Ultras-bussen.

Lagkaptenen Markus Svensson (som idag gjorde sin 200-de GIF-match) anförde, som vanligt, sina medspelare på ett bra sätt och gjorde matchens enda mål efter 33 minuter på en stramare från drygt 30 meters håll. Detta gjorde att hemresan till Grebbestad efter segermatchen blev skön och glad.

Nedan kan ni läsa en matchrapport som grundar sig på GIFs everysport-rapportör Daniel Söderlunds eminenta onlinerapport från matchen.

Titta här på några bilder från Ölme

Ölme startade matchen bäst med några halvchanser.
Allteftersom tog dock GIF-arna över kommandot i matchen.
Sista 10 minuterna tog Ölme tag i spelet igen och GIF-arna blev ganska pressade, men red ut stormen.

Kommentar från en nöjd och glad GIF-lagledare Peter "Lillen" Svensson efter matchen:
"Det blev en jämn och tuff match precis som vi hade förväntat oss. Ölme var ett lag som anföll med mycket folk hela tiden, men vårt försvar spelade stabilt och säkert matchen igenom. Vi har ju nu börjat att få lite skador och avstängningar i truppen och den här matchen visar att bredden på truppen är mycket bra, t.ex. så går Gustav Henriksson in i backlinjen och ställdes mot deras bäste spelare Eduardo Lino, men det oroade inte Gustav som gjorde en kanonmatch. Markus Broberg fick tidigt gå in och ersätta Henrik Palmersjö och gjorde det riktigt bra."

Så här ser matchnoteringarna i everysport ut :

5. Ölmes ena innermittfältare slår en boll ut på Eduardo Lino till vänster som viker in och testar skott. Men Martin tar den enkelt.
8. Målchans för IFK Ölme, skott som Eduardo Lino nästan kan lägga in i öppet mål men den styrs utanför.
11. Anton slår en boll i djupled till David men den är lite för brant.
14. Hörna för Grebbestads IF, som nickas undan av en Ölme-försvarare och till ny hörna. Nästa hörna går målvakten ut och plockar.
18. Henrik Palmersjö ligger och har ont.
21. Spelarbyte i GIF, Marcus Broberg går in istället för Henrik Palmersjö som inte kan fortsätta.
22. Ölme nr 3 missar bollen och den går ut till GIF-hörna. Men försöket med en variant resulterade i offside.
25. Målchans för GIF. Mackan slår en genomskärare till David som försöker hitta Jonas på bortre stolpen men en försvarare styr ut till hörna. Hörnan dimper ner på Jonas fötter som får ett jätteläge att styra in bollen men den går precis utanför.
29. Målchans för IFK Ölmes Niklas Rehnby som skjuter ett bra skott bredvid stolpen men Martin räddar snyggt. Det blir hörna som blir för lång.
30. Målchans för GIF, Anton skarvar vidare på Jonas som tar in bollen och hittar sedan Anton i boxen men han styr bollen precis utanför.
33. Mackan bryter bollen vid mittlinjen och driver fram. Han tar ett skott från ca 30-35 meter som går över målvakten Joakim Turesson med härligt dyk. Riktigt bra skott och 1-0 till GIF.
45. Olle viker in från vänster och knorrar bollen en bit över. Han blev dock avblåst för offside.
Första halvlek slut och lagen går till pausvila med GIF i förarsätet med 1-0.

51. Jonas skjuter och målvakten räddar ut till hörna. Men den blir ofarlig.
54. Ölme lyfter in en frispark från mittlinjen som nickas ut till hörna. Även den ofarlig.
55. Ölme får hörna och lägger den snabbt men GIF är med och kan vända spelet.
57. Felix N tar bollen vid mittlinjen och avancerar framåt och skjuter strax över.
59. Gult kort till R. Bahtiri i IFK Ölme. Martin H plockar ner en hörna och ska kasta iväg den snabbt men nr 7 står i vägen för Martin och får gult kort för det.
60. Ölmes högerytter slår in på Eduardo Lino som dock styr bollen strax utanför.
62. Spelarbyte i IFK Ölme, H. Caliskan (D. Johansson)
65. GIF har hörna som Marcus B skjuter i ribban och sedan rensar försvaret bort bollen.
73. Spelarbyte i IFK Ölme, R. Bahtiri (D. Johansson)
73. Ölmes nr 11 testar ett volleyskott utanför sextonmetarn men bollen går utanför.
75. Gult kort till M. Hedqvist i IFK Ölme.
77. Bra målchans för GIF David får bollen lite till höger om straffpunkten från Jonas och blir helt ensam med målvakten men skjuter mitt på målvakten.
79. Spelarbyte i IFK Ölme, F. Mälman (R. Karlsson)
80. Spelarbyte i Grebbestads IF, Felix Kristoffersson in och Marcus Broberg ut.
82. Nr 10 i Ölme skjuter utanför sextonmetaren men Martin fångar den ganska enkelt.
84. Nr 14 i ölme skjuter från högerkanten men skottet blir ofarligt.
87. Spelarbyte i Grebbestads IF, Naweed Ashairi in och David Olsson ut.
88. Hörna för IFK Ölme, men den nickas ovanpå ribban och över.
90. Gult kort till Anton Henriksson som ”pratar” sig till ett kort.
95. Efter 5 nervösa tilläggsminuter blåses matchen av och GIF kan jubla för den fjärde raka 3-poängaren.

Många bra i GIF idag - Gustav H, Markus S och Patrik A utmärkte sig mest.

Markus Svensson Daniel Söderlund IFK Ölme Nästa match: Grebbestad-Ölme på lördag - update

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00