Valla slog ut Grebbestad ur DM -Update

Titelförsvarande Grebbestad försvann överraskande ur DM på onsdagskvällen. Div 5 laget IFK Valla vann hemma med 2-1 (0-0) full tid. Segermålet i matchens 93:e minut.

- Det blev ungefär som vi väntade oss med ett defensivt Valla som låg med 11 man på egenplanhalva, sa Mikael Mattsson. Grebbestad hade i första halvlek ett stort bollinnehav men man hade väldigt svårt att tränga igenom Vallas täta försvar.

Ett par bra lägen hade man dock där Daniel Anderssons friläge var det bästa i en halvlek där Grebbestad försökte och försökte men inte kom igenom.

– Det var absolut inte att vi var ointresserade i matchen utan Valla gjorde det bra, berömde Mikael Mattsson.

Vallas bästa chans var ett skott som gick rakt på Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål.

Andra halvlek
Andra halvlek blev som den första där Grebbestad hade ett stort bollinnehav men nu skapade man fler målchanser.

Men det blev Valla som tog ledningen efter 50 minuters spel i en tilltrasslad situation där man tillslut kunde sätta 1-0 med ett skott från 16-metaren av Linus Hallin.

Men det var inte riktigt Grebbestads match denna dag. Två mål gjorde man men båda bortdömda för offside.

Tillslut fick man ändå hål på Valla då Christoffer Söderlunds hårda inlägg styrdes i mål av Vallaspelare.

Matchen såg sedan ut att gå mot förlängning då Valla slog till med en omställning i 93:e minuten och Oskar Wättring kunde sätta 2-1 till hemmalagets stora glädje.

Någon spelare att framhålla idag? – Nja, inte direkt när vi förlorar denna match. Däremot vill jag ge en stor eloge till Valla som gjorde det riktigt svårt för oss trots att vi hade ett starkt lag med oss.

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00