Härlig Grebbestadsseger mot Lärje/Angered - Update

Grebbestad vann hemma på Siljevi mot tippade topplaget Lärje/Angered med 3-1 (1-1). Grebbestads seger var dessutom helt rättvis efter en bra genomförd match.

Bilder från Grebbestad-Lärje/Angered

Lärje/Angered öppnade matchen klart bäst och Grebbestad var tvåa och trea på alla bollar men spelade ändå tätt bakåt. Det blev egentligen inget mer än ett bolltrillande för L/A som inte kunde tränga igenom Grebbestads försvar.

När Grebbestad fick sitt första anfall efter 12 minuter där Christoffer Söderlund hade avslutet bra men halvmetern över så kom Grebbestad sedan in i matchen.

Resterande av första halvlek var ganska jämn spelmässigt. Grebbestad tog ledningen efter 19 minuter. Christoffer Söderlund jobbade sig ner mot kortlinjen och gjorde ett inspel. Bollen tog på L/A-ben och studsade fram mot Jonas Henriksson som kunde sätta 1-0 med sitt första mål för säsongen.

L/A försökte snabbt svara upp på Grebbestads ledningsmål och första läget fick kaptenen Enis Radoncic efter ett bra anfall med flera passningar men skottet smet utanför.

Farligare blev det efter 28 minuter då L/A hade en hörna. Hörnan damp ner i Grebbestads straffområde och Hadi Hamzeh var nära att kunna få bollen i mål men Grebbestad kunde reda ut det hela genom att peta bollen till ännu en hörna.

Men två minuter senare, efter 30 minuter, kom ändå kvitteringen. Gabriel Garis sköt ett skott som via Grebbestadsben letade sig in vid Martin Hanssons vänstra stolpe.

Andra halvlek, mål direkt
Andra halvlek var inte många sekunder gammal när Grebbestad fick hörna. Granit Berishas hörna nickades av Daniel Andersson och for i en hög lyra in mot mål där Ettah Ijoh svarade för ett allt annat än bra ingripande och bollen damp rakt ner till Anton Henriksson som från en halvmeters håll kunde sätta 2-1. Förmodligen ett av Antons enklare mål. – Men det gäller att vara på rätt plats med, sa Anton. Och helt rätt hade han där.

Målet tände till Grebbestad som skapade ytterligare lägen. I 48:e minuten hade L/A hörna som Martin
I 53:e minuten kom ett nytt bra läge när Christoffer Söderlund fint hittade in till Daniel Andersson som fick ett kalasläge men tyvärr ingen bra träff på bollen och Ettah Ijoh klarade skottet.

Fyra minuter senare, efter 57 minuter, vann Jonas Henriksson bollen ute på vänsterkanten och tog sig in och sköt bra men Ettah Ijoh klarade med en bra parad till hörna.

Efter detta kom L/A återigen in bra i matchen och tryckte tillbaka Grebbestad rejält en period men man var förvånansvärt tama framåt och med undantag av ett par skott utifrån hade man egentligen inga farliga avslut mot Martin Hansson. Jo, ett farligt hade dom, men den kommer vi strax till.

För Grebbestad fick en frispark efter 75 minuter som blev farlig. Granit Berisha slog en listig boll in mot Jonas Henriksson som fick ett utmärkt läge men han kunde inte hålla ner avslutet som smet över.

L/A’s fina period var nu över och spelmässigt såg dom nu ganska tama ut resten av matchen men dom fick ändå en bra chans till. Den kom med elva minuter kvar av ordinarie tid när Filip Olofsson sköt ett skruva skott via Grebbestadsspelar och bollen smet inte allt för långt utanför.

När L/A blev håglösa på slutet gav detta flera fina lägen för Grebbestad. Första fick Jonas Henriksson som fint vände bort sin spelar och fick bra skottläge men valde att spela till Olle Kristoffersson som fick kanonläge men svagt avslut.

Men nytt läge för Grebbestad i 88:e minuten punkterade tillsällningen. Naweed Ashairi bröt bra och tog sig framåt, släppte ut till Olle Kristoffersson. Olle slog in till Jonas Henriksson som blev fri. Ettah Ijoh klarade första avslutet från Jonas men Jonas fick med sig returen och fick då öppet mål och rullade in 3-1.

Först Peter Levin, stort grattis till första hemmavinsten
– Tackar.

Lärje/Angered var pigga inledningsvis?
– Ja, dom var väldigt pigga där. Vi kom lite fel i positionerna och kom på mellanhand. Då fick vi problem när deras gubbar kom rättvända mot vår backlinje. Men som helhet så var det en rättvis vinst?

– Ja, jag tycker allt att det känns så.
L/A skapade inte mycket målchanser?

– Nej det gjorde dom inte men vår backlinje gjorde en riktigt bra match. Vi hade en darrig inledning men när vi kom rätt i positionerna tycker jag att vi var det bättre laget. Sedan fick vi 2-1 tidigt i andra vilket gjorde att dom låg kvar med fler spelare uppe i anfall men vår backlinje löste det bra.

Två mål av Jonas Henriksson och ett av Anton Henriksson, målskyttarna börjar leverera?
– Ja, det var gott och det är så det skall vara.

Stenungsund hemma redan på måndag?
– Ja, det är tajt mellan matcherna nu. Sedan DM på onsdag så det är en tuff period vi går in i.

Okey, tack för pratstunden och lycka till framöver

– Tack!

Markus Svensson fick pris som bäste Grebbestadsspelare. Men hala backlinjen var även dom utmärkta idag. Samt Jonas Henriksson som närmar sig storformen igen.

Hos gästande L/A var det Petros Aheferom som fick pris som bäste man. Bra var även Rengber Kalash och Hadi Hamzeh.

Segern tog Grebbestad upp på femte plats i tabellen.

Mer om matchen sent ikväll, nu blir det jobb på tomten :-)

GIF-Lärje-Angereds IF 3-1 Lärje-Angereds IF Nästa match: Lärje/Angered-Grebbestad

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00