Oavgjort mot Stenshult

I en mlrik match delade Stenshult och Grebbestad p pongen. 3-3 slutade matchen efter 1-1 i paus.

Det var Stenshult som brjade matchen klart bst och Grebbestad fick bara sl undan under den frsta 10 minuters perioden. Det var mycket nra att Stenshult tagit ledningen under dom frsta minuterna.

Tv gnger fick nmligen Grebbestad rensa undan p mllinjen och de menar vi verkligen mllinjen. Nu drjde det heller lnge innan ledningsmlet kom. Mattias Webb spelade in till Magnus Johansson som mycket tjusigt placerade in bollen till 1-0 efter ca 7-8 minuter.

Matchinledning var precis som det varit under de senaste matcherna fr Grebbestad, mycket svagt. Men efter ca kvarten vnde det hela och Grebbestad tog ver helt och hllet halvleken ut.

Efter ca 28 min kom kvitteringen nr Mattias Andersson (lilla bilden) hittade Henrik Olofsson som sprang ifrn Stenshults frsvar och satte 1-1.

Andra halvlek hann knappt att brja innan mlen trillade in. Frst gjorde Stenshult 2-1 sedan Grebbestad tv gnger misslyckats att f undan bollen och Stenshult p nytt matat in den. Bollen hamnade hos inhopparen Agim Kastrati som kunde stta bollen i nt.

Men bara ngra minuter senare var Grebbestad med i matchen igen. rjan Olsson blev nerdragen och den fljande straffen satte Martin Kallin skert.

Men andra halvlek var inte speciellt bra frn Grebbestads sida och Stenshult hade ett visst grepp och man tog p nytt ledningen, p ett mycket slumpartat stt. Magnus Johansson slog en hrna som Peter Karlsson vid frsta stolpen skulle nicka undan. Men bollen studsade inte upp som Peter rknat med utan mer eller mindre dog och touchade istllet Peter och in i ml. Detta hnde efter ca 65 min.

Efter 75 min var det ter lika i matchen. rjan Olsson stormade fram, vann ett motlgg och kunde ltta in 3-3 ver Rikard Delbring och in via stolpen. Strax efter hade Henrik Edvardsson ett ypperligt lge fr att ge Grebbestad ledningen fr frsta gngen i matchen men Rikard Delbring rddade till hrna.

Avslutningen av matchen blev pers fr Grebbestad. Stenshult tryckte p bra med flera farliga inlgg. Men oftast ndde man inte riktigt bollen men man hade ven ngon boll som gick strax utanfr. Bsta chansen fick Agim Kastrati, med fem minuter kvar, som tog ner bollen och skt bra men Grebbestads mlvakt var snabbt ute och kunde rdda till hrna. Bst i Stenshult var Johan Sderhjelm medan Stratos Kenstanlis och rjan Olsson var bst i Grebbestad.

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
Igår 18:45