Signerat Albrektsson: Svinkul……..

Jaha då var premiären avklarad. Skittråkigt!

Det ända som förgyllde den dagen var det underbara Tifot som GIF Ultras bjöd på. Klass rakt igenom. Och humor på absolut högsta nivå. Glädjande var också att igen behövde sätta livet till den här gången när det var fotbollspremiär. Kan det ha att göra med att våldet som utspelar sig vid vissa fotbollsarenor inte har det minsta med fotboll att göra. Jag kan inte nog betona hur trött jag är på att denna underbara sport ska behöva klä skott för de aggressioner och hatiska strömningar som råder i samhället. Men om det nu var så att våldet var fotbolls relaterat så är du ju konstigt att ingen blir hårt misshandlad när Jitex förlorar mot Vittsjö i damallsvenskan.

Men så har ju justitieminister Beatrice Ask lagt ett lagförslag att damerna ska spela allsvenskan för herrar för att minska våldet, det skulle ju dessutom höja nivån på produkten. Men det kom snart invändningar mot detta förslag då vissa hävdar om det skulle kunna innebära bråk om det exempelvis skulle finnas tre kvinnliga huliganer, då är det lätt att två stycken gaddar ihop sig och den tredje blir utanför, och det kan innebära bråk. Fortsättning följer….

Förenade Karlstad på besök. Kamratligt så det står härliga till. Men det behöver ju inte vara så dåligt för det. Carlstad United är en seriefavorit som inte blir så lätt att brottas med. Föreningen har efter två säsonger med blänkande silvermedaljer siktet inställt på att hoppa tillbaka till division 1. Dom vann seriepremiären med 2-0 hemma mot Lärje-Angered, vilket låter övertygande, men Karlstadexpressen meddelar att matchen var jämn till en Glenn-Tuvström-wannabee tröttnade på tillställningen och gick in i omklädningsrummet alldeles för tidigt och därmed bjöd bort tre poäng till hemmalaget. Det ska dock sägas att Carlstad U är ett bra lag och det krävs att ALLA i Grebbestad måste vara på tårna, inte bara våran underbara kapten, för att vi ska ta en efterlängtad trea i den här serien. Och sker det ska jag skrika - Äntligen en trea i tvåan!!! Och lämnar sedan över för fria assosiationer.

/ Partaj

Good luck ”Beckenbauer”