Tung premiärförlust för Grebbestad. Lidköping vann med 1-0.

Efter en jämn första halvlek tog Grebbestad över spelet i de andra halvleken men mitt i Grebbestads press slog Lidköping till med 1-0 i 75:e minuten.

Lidköping, även dom nykomling, var det lag som öppnade bäst i matchen. Första chansen för Lidköping kom efter fem minuter där Grebbestad hade flera chanser att vinna bollen men Lidköping fick med sig bollen som hamnade hos Kristijan Nikolla som sköt över.

Fem minuter senare fick Lidköping ett bra läge på nick men Martin Hansson räddade Albrim Demalijajs nick utan problem.

Efter en pigg start av Lidköping jobbade sig Grebbestad in i matchen men skapade inga direkta lägen. I den 19:e minuten kom Grebbestads första målchans när Christoffer Söderlund slog ett inlägg som Anton Henriksson nickade på men Anton var hårt uppvaktad och nickade utanför.

I den 26:e minuten slog Grebbestad en djupledsboll som hemmamålvakten Erik Ekblad rusade ut och slog bort men inte bättre än att den hamnade hos Jonas Henriksson som försökte med ett lobbskott från 35 men bollen smet ett par meter minuter utanför.

Mer än så här hände egentligen inte under de första 45 minuterna som var mycket jämn spelmässigt.

Andra halvlek öppnades med ett jätteläe för Lidköping när Kristijan Nikolla väggade sig igenom och blev fri men sköt tät över första krysset.

Men sedan blev det bara Grebbestad som tryckte tillbaka Lidköping och i 51 minuten slog Felix Norén en boll på Jonas Henriksson som fick läget men Erik Ekblad var snabbt ute och täckte skottet.

Efter 55 minuter fick Grebbestad ett jätteläge när Markus Svenssons inlägg nådde Christoffer Söderlund som fick ett kanonläge på nick men bollen smet precis utanför. Minuten senare sköt även Jonas Henriksson precis utanför.

Grebbestad tryckte på allt mer och nästa läge fick Henrik Palmersjö med en bra boll i mitten men och blev fri men stoppad sista sekunden och på returen var Erik Ekblad precis för Markus Svensson som stötte fram.

Men mitt i Grebbestads press vann Lidköping bollen och Benjamin Parlic slog en perfekt passning till Kristoffer Bohrén som lyckades trycke sig förbi och så in 1-0 mellan benen på Martin Hansson från nära håll.

Efter målet om Grebbestad av sig något och Lidköping kunde skapa några chanser som när Fredrik Synnergren bröt in från vänster och sköt tätt över.

Grebbestad svarade med tre snabba byten efter målet och man gick ner på en tre-backslinje i hopp om att få till kvitteringen. Första läget kom efter 79 minuter på en frispark från Tobias Carlsson mot första krysset men Erik Ekblad var med fint och boxade till hörna.

Grebbestad blottade sig nu en del bakåt och Fredrik Synnergren slog en fin boll till Erik Wengefelt som blev helt fri men Martin Hansson klarade. Med minuten kvar av ordinarie till fick Egzon Restelica ett jätteläge att avgöra matchen då han blev fri. Skottet passerade Martin Hansson men Patrik Adamczyk kunde rädda metern från mållinjen.

På tilläggstid, i 93:e minuten, kom Grebbestads sista målchans. Naweed Ashairi kom fint på kortlinjen och slog in bollen mot Christoffer Söderlund som fick ett utmärkt läge men fick tyvärr dålig träff på bollen som for rakt upp i luften och dalade ner i Erik Ekblads händer.

Markus Svensson, lagkapten. Det blev förlust i premiären, kommentar: – Det känns ganska tungt. Vi tar tag i det bra i andra halvlek och har chanser när vi åker på en halvkontring. Det var väl i stort set det enda dom hade andra halvlek. Vi tryckte på men hade lite svårt att få till bra chanser efter deras mål. Tyvärr gjorde planen det lite svårt för oss så vi fick inget flyt i spelet och vi slog många felpassningar.

Peter Levin, det blev förlust i premiären, känns det tungt just nu? – Det är väldigt tungt just nu.

Första halvlek var jämn? – Ja, den var ganska jämn. Men det var svårspelat med en halvtaskig plan och hård sidvind som gjorde det svårt för killarna.

Andra halvlek då? – Dom hade en riktigt bra chans direkt men sedan tar vi över och har fyra bra chanser innan dom gör sitt 1-0-mål. Vi tappade bollen på mitten men det är sådant som händer. Det är små marginaler men vi gör en bra match med tanke på förutsättningarna.

Någon du vill lyfta fram idag? – Markus Svensson var bra som vanligt. Tillsammans med Daniel Andersson vann dom mycket boll. Och Jonas Henriksson är farlig framåt hela tiden även om det inte ville sig ända fram idag.

Lidköpings FK-GIF 1-0 Lidköpings FK Grebbestad-Lidköping i morgon Seriepremiär i morgon, hemma mot Lidköping Seriepremiär mot Lidköping

Vi tycker att Totte ska försöka byta lag. Skulle stannat i Varberg eller helst om man får önska här hemma, är ju trots allt 25 år, och känns väl roligare att spela och göra nytta vilket Totte alltid gjort. Vi saknar dig hemma , Tobias!

2020-08-01 12:00

LIDKÖPINGS FK