Signerat Albrektsson: Vart är vi på väg....

Nya tider. Nya serier. Och ett nytt... mycket hårdare klimat.

Häromdagen ställdes jag inför ett moraliskt dilemma när jag var på gymmet. Efter ett tufft träningspass var jag på väg mot omklädningsrummet djupt törstande efter en välförtjänt dusch. Men precis innan jag kommer fram till herrarnas så passerar jag en toalett där dörren står på vid gavel. Rakt in på toalettstolen sitter en grabb i 4 års åldern med byxorna vid fotknölarna och mungiporna i höjd med desamma. Jag möter killens blick som är milt sagt förgrymmad när han i samma andetag utbrister:

- Jag är färdig!

Under bråkdelen av en sekund genomgick jag en inre kris. Hur länge har han suttit här? Var är hans mamma? Ska jag hjälpa en ensam nödställd pojke med att fullfölja hans förpliktelser? Detta med risk för att inom kort stå i närmast tingssal med mina byxor nere och förklara för en skara jurister varför jag närmat mig en ung människas genitalier. Eller ska jag iskallt låta grabben sitta kvar tills hjälpen kommer till undsättning? I min enfald så beslöt jag mig för att duscha först och om killen, mot förmodan, skulle sitta kvar när jag är klar då skulle jag bannemej hjälpa honom, om det så skulle innebära ytterligare en dusch. Nu föll det sig så lyckligt att toalettstolen var tom när jag kom tillbaka, och ytterligare efterforskningar i nyheter och press visar inga tecken på att grabben har spolats ner eller förolyckats på annat sätt, så det gick väl bra den här gången. Men det smärtar mig djupt att det har växt fram ett samhälle som överhuvudtaget ställer mig inför den här typen av bekymmer.

Bekymmer finns det ju även av andra slag. Som att ta ut ett fotbollslag till exempel. När det nu nalkas premiär med stort P så kan vi konstatera att Peter "Lillen" Svensson har gjort ett alldeles brilljant arbete med att få ihop en trupp som ska strida för föreningens färger den kommande säsongen. Målet för året var att behålla stommen från fjolårets lag och det löstes utan bekymmer. Men sedan har han dessutom vässat pennan med påskifter av kvalitetskillar som Henrik Palmersjö, Jonatan Hårenberg, Tobias Berntsson och nu senast Patrik Adamzcyk vilket skapar en plattform för att hoppa riktigt högt i årets serie. Dessutom kommer Felix Kristoffersson hem med nya engelska kunskaper lagom till mötet med Nordvärmland och tur är väl det för värmländska är ju oerhört jobbigt att förstå.

Baksidan av det här myntet är naturligtvis att en del spelare kommer att få begränsat med speltid. Och det är spela som alla fotbollspelare vill göra. Det är dock viktigt att alla i laget förstår vilken ynnest det är att få vara med och träna och utvecklas i en sådan här grupp som nu representerar Grebbestads IF 2014. Men som sagt först ska det tas ut ett lag och Peter Levin och Mikael Mattsson står inför ett angenämnt problem när premiärelvan ska numreras. Nu måste pusselbitarna komma på plats och för alla som en gång bakat en kaka vet att det inte bara är att slänga de elva godaste ingredienserna i en bunke och sedan blir resultatet bra. Jag är dock av den övertygelsen att har jag bjudit på en kakbit som blev väldigt uppskattad, då bjuder jag gärna på den igen. Det är liksom ingen idé att uppfinna hjulet två gånger.

Så nu när Grebbestad vid Skagerack åker till Lidköping vid Vänern så kommer det att bjudas på en mumsbit som dom sent ska glömma. Dock ingen hummer för det finns det ingen i Vänern, det har jag hört vid något tillfälle. Fast minnet sviker lite. Sittningen är kl 15.00 på Lördag. Smaklig måltid!

/ 1-3

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.