Fjärde generationen Greby har debuterat i ett GIF-seniorlag.

Isak Greby debuterade i fredagsmatchen i Andralaget mot Önnered. Han är fjärde generationen Greby som spelat i ett seniorlag i GIF, efter farfarsfar Sven, farfar Sverker och pappa Jesper.
På lagbilden ovan står Isak som fjärde spelare från vänster i bakre raden.

Vad vi vet är det den enda 4-generationssläkten i GIF-seniormatch.
Det finns flera med tre generationer, som ni kunnat läsa om tidigare.
Det kommer mer GIF-historia inom kort....

Sven Greby Sverker Greby Jesper Greby Isak Greby Barnbarnsbarnen Greby Släkthistoria del 2: 4 generationer Greby i GIF

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
2018-08-14 18:45