Grebbestad vidare i DM. Ungt lag slog Rönnäng med 13-1 - update

Grebbestad vann som väntat DM-matchen mot Rönnäng. Det unga Grebbestadslaget vann med hela 13-1 (4-1). David Olsson och John Ekström noterades för tre mål vardera.

(Bild: Fem man med sina första a-lagsmatch: Sebastian Eliasson, Viktor Klemming, Dennis Norén, Daniel Söderlund och Mathias Andersson)

Många mål och sju olika målskyttar var glädjande men kanske var det ändå Ulrik Karnströms comeback som gladde mest? Ulrik gjorde 90 minuter i sin första match sedan seriesegern säkrandes i höstas. Efter seriesegern blev det en lång resa för Ulrik som kom hem igen i slutet av januari för att dom omedelbart skada sig. Så 90 minuter idag lovar gott.

Fler glädjande saker var att vi fick se några nya ansikten i A-laget för första gången. Sebastian Eliasson, Mattias Andersson, Viktor Klemming, Dennis Norén och Daniel Söderlund och enligt rapporterna var Tomas Carlsson mycket nöjd med dessa unga killar.

– Svårt att säga något om matchen egentligen. Vi var för överlägsna och tog tag i det redan från minut nr ett, sa Thomas Carlsson.

Och 0-1 kom snabbt då David Olsson satte ledningsmålet efter bara fyra minuters spel. Men sedan dröjde det till 20:e minuten innan John Ekström ökade på till 0-2.
Då kom även 0-3 och 0-4 raskt genom Tobias Berntsson och John Ekström.

Med sju minuter kvar av första halvlek kom hemmalaget Rönnängs reducering. Tobias Berntsson fick olyckligt bollen på handen och Rönnäng fick en straff som man satte till 1-4.

1-4 var siffrorna i paus och så långt stretade Rönnäng emot bra men i den andra halvleken tröt deras ork samtidigt som man fick några skador på sina tongivande spelare.

När sedan Grebbestad satte 1-5 i andra halvleks första minuten och sedan ytterligare tre mål mellan 51-55 minuters spel tappade Rönnäng motivationen och Grebbestad kunde rinna ifrån resultatmässigt och tillslut hade vi 1-13 som slutresultat.

Två debutanter fick dessutom äran att göra mål nämligen Daniel Söderlund och Viktor Klemming. Mathias Andersson fick ihop 1 assist i sin debutmatch.

– Vi pratade i pausen om att försöka göra minst fyra mål även i andra halvlek och det lyckades med råge. Dessutom var det kul att se att alla unga killar skötte sig så bra i sina första matcher med a-laget, sa Tomas Carlsson.

Poängbäst var David Olsson med tre mål och tre assist. John Ekström svarade för tre mål och en assist.
Poäng: Mål+assist=poäng
David Olsson 3+3=6
John Ekström 3+1=4
Filip Hansson 2+1=3
Tobias Berntsson 2+0=2
Ulrik Karnström 1+1=2
Viktor Klemming 1+1=2
Daniel Söderlund 1+0=1
Eric Johansson 0+1=1
Mathias Andersson 0+1=1

Rönnängs FF-GIF 1-13 Rönnängs FF

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00