Första förlusten! Oddevold slog Grebbestad med 2-0

Lagen hade varsin halvlek. Oddevold utnyttjade sin halvlek bäst och hade 2-0 efter första 45 minuterna. Grebbestad gjorde en riktigt bra andra halvlek men fick inte in något mål utan blev mållösa för första gången i år.

Efter fem vinster och tre oavgjorda matcher kom idag första förlusten när Grebbestad möte div 1 laget Oddevold. Kanske inte mycket att säga om förlusten då man möter ett lag som spelar i en serie högre upp men vad som var riktigt roligt att se det var Grebbestads andra halvlek där man var det bättre laget.

Första halvlek gick klart till Oddevold som var piggare och rappare och stabila bakåt. Men man skapade ändå inte jättemycket framåt. Tempot var högt från båda håll inledningsvis och det syntes att båda lagen ville göra bra ifrån sig.

Grebbestad tvingades till ett tidigt byte då 16-årige Gustav Henriksson, mittback, tvingades kliva av med smärtor i höften efter bara elva minuters spel. In kom i stället Marcus Broberg.

Efter 14 minuter fick Grebbestad en frispark i bra läge men Jonas Henriksson, som gjorde säsongsdebut, sköt rakt i muren.

Efter 26 minuter noterade vi Oddevolds första farliga läge. Johan Patriksson slog ett långt lågt inspel mot bakre stolpen dör Jesper Westermark dök upp. Vinkeln blev dock snäv och Jonatan Hårenström i Grebbestads mål var med bra och Jespers avslut gick i burgaveln.

Grebbestads bästa läge i första halvlek kom efter 31 minuter. Daniel Andersson kom upp bra på en hörna men fick sig en bra tryckare av Sören Ferm och nickade då utanför. Några minuter senare slog Hampus Boman en bra inåtskruvad frispark som tvingade Jonatan Hårenberg till en järv bra dykning rakt ut och boxa undan bollen.

Efter 37 minuter kom Oddevolds ledningsmål. Man ställde om snabbt men chansen såg ut att försvinna och anfallet stoppades upp när bollen hamnade hos Peter Nyström. Peter tog emot och sköt ett skött som via ett Grebbestadsben letade sig i en båge över Jonatan Hårenström in i mål via stolpen till 1-0. Turligt men rättvist så här långt in i matchen.

Vackert fotbollsmål
En ny omställning gav Oddevold ännu ett mål och det här var snyggt och efter skolboken. Emanuel Adebayo fick bollen ute på högerkanten och slog ett perfekt inspel på bakre stolpen där Jesper Westermark kom och satte 2-0 för Oddevold i 43:e minuten.

I pausen gjorde Grebbestad ytterligare två byten. Martin Hansson ersatte Jonatan Hårenberg i mål. Olle Kristoffersson ersatte Christoffer Söderlund.

När andra halvlek kom igång så var det snabbt Grebbestad som visade framfötterna och man tog tag i spelet var egentligen bättre än Oddevold i hela halvleken. Det var bara sporadiskt som Oddevold hade något eget spel i andra halvleken.

Grebbestad började skapa chanser

Fem minuter in på halvleken slog Tobias Carlsson en bra boll på djupet där Jonas Henriksson och Olle Kristoffersson löpte bra men Oddevolds målvakt David Stenman var alert och kunde rusa ut och nicka undan bollen.

Tre minuter senare fick Grebbestad frispark i mycket bra läge men Daniel Anderssons skott gick utanför David Stenmans högra stolpe.

Grebbestad hade här en bra period och strax efter frisparken lyrade man in ett inlägg där andrabollen damp ner hos Olle Kristoffersson som klippte till men högt över.

Anton med bra läge
Nästa läge kom efter 62 minuter. Henrik Palmersjö satte bollen på djupet och Anton Henriksson kom fint. Hårt uppvaktad fick han till ett bra avslut högt vid första stolpen men David Stenman stod mycket bra upp och kunde rädda till hörna.

Efter 72 minuter kom nästa läge. Jonas Henriksson lyfte fram till Olle Kristoffersson och hans inlägg hittade frie David Olsson men hans vänstervolley blev lös och rakt i famnen på David Stenman. Synd bara att David Olsson inte tog ner bollen då han var helt fri…

Efter 73 minuter fick Oddevolds Andreas Bergman lämna planen efter sitt andra gula kort. Efter några minuters uppvärmning fick Oddevold sätta in ny spelare.

Grebbestad satsade hårt framåt för att komma in i matchen vilket gav ett jätteläge för Oddevold att helt stänga matchen då Jesper Westermark blev helt fri men Martin Hansson kunde räddade bra till en hörna.

3-backslinje och satsning framåt
Med sju minuter kvar av matchen gjorde Grebbestad ett sista ryck att försöka komma in i matchen och man plockade ut en backlinjespelare och satte in ytterligare en forward men något ytterligare i anfallsväg hände inte. Varken för Oddevold eller Grebbestad.

Pratstund med tränaren Peter Levin efter matchen

Peter Levin, första förlusten i årets nioande match mot ett tufft motstånd?
– Ja, absolut. Klart bästa motståndet vi haft i år.

Dina intryck av första halvlek där Oddevold var det bättre laget
– Vi hade problem under vissa perioder där dom rörde sig bra utan boll vilket gjorde att vi inte fick tag på deras gubbar och då i stället hamnade på mellanhand. Detta gjorde att dom kunde spela sig förbi oss.

Underläge 2-0 i paus men dom skapade ändå inte mycket?
– Nej det gjorde dom inte. Målen är två omställningar framåt och det får vi ta lärdom av.

Betydligt piggare Grebbestad i andra?
– Vi gjorde ett par byten och några positionsförändringar och vi låg mer rätt i positionerna. Vi tog snabbare beslut och satte press på deras bollhållare och det gjorde att vi kom bättre in i matchen helt enkelt.

Som helthet, klart godkänt eller?
– Absolut!

Någon spelare du vill lyfta fram i dagens match?
– Felix Norén gjorde återigen en bra match. Markus Svensson var bra. Men alla är godkända idag då vi gör en bra match.

IK Oddevold-GIF 2-0 IK Oddevold Tuffare motstånd för Grebbestad som möter Oddevold på måndag - update

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00