Säker Grebbestadsseger borta mot Gunnilse

Grebbestad hade grepp om det mesta i matchen med undantag av en period efter Gunnilses reducering. Men i stället för kvittering kunde Grebbestad springa ifrån på slutet och vinna med 5-2 (2-0).

Gunnilse tränas av förre Grebbestadsprofilen Peter Joelsson som ser ut att få en tuff säsong. – Vi har helt nytt lag. Det är bara fyra man kvar sedan fjolåret, sa Peter. Annars var Peter mycket nöjd med avslutningen av fjolårets serie: - Ser man bara till det sista sju matcherna i serien var vi det bästa laget.

Så till matchen. Gunnilse hade en bra djupledsboll efter bara 45 sekunder men Granit Berisha kunde fint stoppa anfallet.

I stället var det Grebbestad som fick en smakstart på matchen då nyförvärvet Henrik Palmersjö, i sin första match för Grebbestad, nätade efter bara 107 sekunders spel. Granit Berisha slog en djupledsboll som Olle Kristoffersson han före hemmamålvakten och sedan kunde spela in till Henrik Palmersjö som enkelt kunde rulla in 0-1.

Grebbestad gjorde en mycket bra första halvlek och backlinjen var felfri och stoppade upp Gunnilses anfall tämligen enkelt. Och skulle någon boll gå över backlinjen, ja då var Martin Hansson med och tag hand om bollen.

Efter 17 minuter hade Gunnilse sitt förts skott på mål. Det kom efter en snabb omställning där Gustav Henriksson kunde bryta och andrabollen hamnade hos en Gunnilsespelare som sköt men Martin Hansson fångade enkelt bollen.

I stället fick Grebbestad straff två minuter senare när Henrik Palmersjö var på väg igenom men hakades upp. Men han stod på benen men tappade vinkeln och då blåste domaren för straff. En straff som Markus Svensson säkert satte vid ena stolpen och målvakten gick åt andra hörnet, 2-0.

Sedan hade Grebbestad bra kontroll men kanske inte så många fler bra lägen. Efter 35 minuter kom dock ett bra läge då Markus Svensson vann bollen på Gunnilses halv, spelade till Anton Henriksson som försökte hitta Henrik Palmersjö vid den bakre stolpen. Henrik fick öppet mål men passningen var metern för långt framför så chansen försvann.

Gunnilses bästa chans i första halvlek kom efter 39 minuter då man hade en hörna. Hörnan slogs mot bakre stolpe där man sånär kunnat trycka in en reducering men i stället orsakade man en frispark och chansen försvann all värdens väg.

Sista chansen kom efter ett bra Grebbestadsanfall där Anton Henriksson blev fri men Gunnilses målvakt kunde rädda med en fotparad.

Palmersjö skadad, men inte så illa
Henrik Palmersjö tvingades sedan byta i paus sedan han fått en smäll strax under knäet. – Jag kunde inte springa ordentlig efter smällen, förklarade han. Lyckligtvis var det inte värre än att han kunde komma n senare i matchen igen.

Efter 58 minuter anföll Grebbestad med många personer. Gunnilse bröt och ställde om snabbt och via ett par fina passningar fick man fritt läge och sköt i ribban. Returen gick rakt ut till Nikola Jevric som kunde trycka in 1-2 via ribban.

Målet tände Gunnilse som nu hade en fin period i matchen och bara någon minut senare spelade man sig igenom igen och fick ett friläge som Martin Hansson räddade. Minuten senare fick man ett nytt läge men lobbskottet gick över.

Men så efter 67 minuter avgjorde Grebbestad matchen. Snabbe Naweed Ashairi fick en bra djupledspassning från Markus Svensson och kom helt fri med Gunnilses målvakt. Christoffer Söderlund löpte med bra och ropade tidigt till Naweed att han var med och då kom det en enkel passning i sidled och Christoffer Söderlund kunde bredsida in 1-3.

Nu var Gunnilse ett slaget lag och Grebbestad hade nu flera fina anfall. Olle Kristoffersson hade en bra chans, Daniel Andersson ett bra skott men båda gick utanför.

Efter 76 minuter kom näst Grebbestadsmål. Man hade en hörna som Gunnilses målvakt boxade ut. Henrik Palmersjö lade beslag på andrabollen och hittade Felix Norén som med en vass tåpaj satte 1-4 välplacerat.

Efter 84 minuter rullede Grebbestad upp Gunnilse rejält och Christoffer Söderlund hittade Anton Henriksson som blev fri och satte 1-5. Gunnilse svarade snabbt med en reducering med en bra boll ut på Leutrim Meholli som kunde sätta 2-5 minuten senare.

Naweed Ashairi visaade att han kan vara farlig med sin snabbhet och i näst sista minuten fick han ett friläge och revs ner av Gunnilses målvakt och straffen var solklar. Men Gunnilses målvakt svarade för en bra räddning på Anton Henrikssons straff
och 2-5 stod sig nu tiden ut.

Debut och du fick en bra start Henrik Palmersjö. Drömdebut?
– Jo det får man säga. Första halvlek kändes riktigt bra men så fick jag en smäll och kom inte in i det på samma sätt men det var kul att spela och vi hade ett bra flyt.

Jag tänkte väl kanske mer på målet efter bara 107 sekunder, det måste kännas skönt när man kommer till ett nytt lag?


– Jo, ibland kan det ju bli så i en säsongsstart att man springer och springer och inte får med sig något. Men nu var det första matchen för i år och mål efter bara två minuter så det är helt underbart.

Ni hade grepp om nästan hela matchen?
– Ja, det var väl bara starten av andra halvlek som inte var bra. När vi vinner skall man tänka på det man kan göra bättre nästa gång. Starten på andra var inte bra och och vi kan inte slå bollen på djupet när dom faller med hela backlinjen utan där måste vi vänta ut dom i stället.

Peter Levin, tränare i Grebbestad. Det blev en klar seger idag där vi gjorde en mycket stabil match bakåt framför allt i första halvlek. Det blev lite öppnare i andra?
– Vi var ganska överlägsna spelmässigt i första halvlek och det gjorde kanske att vi blev för bekväma i den andra? Vi hade inte löpviljan som vi hade i första halvlek vilket gjorde att vi släppte in dom i matchen.

Nyförvärvet Henrik Palmersjö fick en bra start?
– Ja, det var en rolig start för honom med mål efter bara två minuter. Det är ju alltid roligt att göra mål och han är bollskicklig killen.

Blev du orolig när han fick kliva av i paus?
– Säg så här. När man får ett nyförvärv så här är det ju aldrig roligt om dom åker på en skada direkt men det verkar som det gick bra nu.

Någon du vill framhålla idag?
– Jag tycker Gustav Henriksson och Tobias Carlsson gör en stabil insats framför allt under första halvlek. Felix Norén och Olle Kristoffersson kom runt fint flera gånger och vi har många som var bra under första halvlek även om andra inte var lika bra.

Gunnilse IS-GIF 2-5 Gunnilse IS Bortamatch mot Gunnilse på lördag - update Debut och målskytt efter 107 sekunder

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.