Ödsmål toppar DM-gruppen efter 2-2 mot Grebbestad

Ödsmål leder fortsatt grupp C i DM efter att ha klarat 2-2 mot Grebbestad efter samma siffror i pausen. Grebbestad hade bästa chansen att avgöra men Ödsmåls målvakt Edvin Ahmadi klarade Tobias Carlssons straff.

(Bild från matchen mot Ödsmål i fjol)

Med sjukdomar och skador var det ett något reservbetonat Grebbestad som kom till start. Men sett över hela matchen borde man ändå ha vunnit matchen sett till spelet.

Även om Grebbestad långt ifrån spelade bra hade man grepp om spelet större delarna av matchen men det fanns även brister. Passningsspelet var bitvis långt ifrån bra och i närheten av den standard man är van vid. Dessutom tappade vi mycket boll i läggen där det kan bli farligt.

Heder åt Ödsmål som öppnade mycket piggt och fick ett tidigt ledningsmål. Man hade några riktigt bra spelare och då föll jag främst för Angelo Malesic och Filip Bergholtz, bollvinare och speluppläggare på Angelo och farlig snabb spjutspets på Filip. Sedan spelade man tajt bakåt och täppte till bra vilket gjorde det svårt för Grebbestad att tränga igenom och så försökte man med kontringar vilket man gjorde bra under första halvan av matchen.

Ödsmål började som sagt piggt och rullade första minuterna boll bra och via ett fint anfall efter bara två minuter fick man in ett inlägg mot bakre stolpen där Martin Widenbäck kom och satte 1-0 via stolpen.

Grebbestads kvittering kom efter tio minuter och minuterna före hade Grebbestad sitt bästa spel under hela matchen där bollen gick perfekt mellan killarna och Ödsmål fick jaga boll och ett långt fint passningsspel avslutades med att Tobias Berntsson hittade fram till Anton Henriksson som tog sig förbi en man och kom fri och rullade in 1-1.

Efter 25 minuter fick Grebbestad en dubbelhörna och den andra från Granit Berisha hittade fram till John Ekström som blev väldigt fri och kunde sätta 1-2 med en behärskad volley.

Men Grebbestads ledning blev inte lång. Minuten senare var det lika igen sedan Ödsmål slagit en boll på djupet in i straffområdet. Tobias Berntsson skulle rensa bort bollen men styrde den en en perfekt båge över Martin Hansson och 2-2 var ett faktum.

– Det var olyckligt men Tobias var tvungen att gå på bollen. Annars hade deras spelar varit först på boll, sa Martin Hansson.

Målet tände Ödsmål igen och man var riktigt pigga några minuter och Martin Widenbäck fick ett utmärkt läge men sköt tätt utanför. Och sedan hade Gustav Kjellström ett lobbförsök som Martin Hansson hann tillbaka in i mål och plockade ner bollen på mållinjen.

Andra halvlek
I paus bytte Grebbestad in Markus Svensson och gjorde några ändringar i uppställningen i hopp om en bättre andra halva av Grebbestad. Anton Henriksson öppnade med ett skottförsök efter bara 40 sekunder som Edvin Ahmadi klarade med vissa problem till en hörna.

Och efter 51 minuter fick Grebbestad straff sedan Ödsmål lite klumpigt och onödigt tacklat David Olsson i ryggen. Men straffen från Tobias Carlsson var inte speciellt bra och Edvin Ahmadi klarade.

Efter en timmes spel hade Grebbestad en hörna som Granit Berisha spelade kort till Felix Norén som tog sig in några meter i planen och fick på ett bra skott som Edvin Ahmadi klarade med en fin räddning.

Ödsmål hade inte alls lika mycket framåt i andra halvlek och den bästa chansen hade Filip Bergholtz efter ca 65 minuter med ett bra skott som Martin Hansson ändå klarade fint.

Resten av matchen blev en enda lång jakt för Grebbestad att få till ett segermål men Ödsmål försvarade sig som sagt bra och Grebbestad kom aldrig igenom och matchen slutade 2-2.

– Det här var väl ingen höjdare från vår sida. Vi fick ett mål i baken direkt men tog sedan tag i det och fick 1-1. Vi förde väl spelet hela matchen men vi skapade väldigt lite målchanser i förhållande till bollinnehav. Vi fick ledning med 2-1 men olyckligt självmål direkt efter. Vi hade bästa läget för ledning igen på straffen men missar. Vi trycker på resten men skapar inga fler heta lägen. Dom var heta och fysiskt starka och gav oss problem, sa Mikael Mattsson.

Ödsmåls IK-GIF 2-2 Ödsmåls IK

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00