Klar seger mot Kungshamn, 6-1, update

Grebbestad fick en smakstart på matchen och vi såg ett helt annat Grebbestad än i förra matchen mot Svane. 6-1 (2-0) slutade det till slut och Grebbestad hade hela sex olika målskyttar.

Grebbestads bästa period i matchen var de första 20 minuterna då man pressade Kungshamn hårt och vann boll tidigt och man hade framförallt mycket fina ytor på högerkanten där Christoffer Söderlund kunde husera tillsammans med Granit Berisha.

Sedan fick Grebbestad en smakstart då Christoffer Söderlund fick en bra boll och tog sig in i straffområdet där han revs ner. Då domaren blåste för straff hade klockan bara tickat fram till 90 sekunders spel. Straffen satte Tobias Carlsson säker till 1-0 för Grebbestad.

Kungshamn fick sedan ett par fina chanser där först Jesper Lindskog sköt och Jonatan Hårenberg räddade och sedan klarade han även returen då han var snabbt uppe och med.

Grebbestad hade ändå grepp om det hela och direkt efter fick man en hörna som Daniel Andersson tog ner och kom till skott. Mattias Jansson i Kungshamns mål klarade med en fotparad och bollen for i en hög båge till Anton Henriksson som nickade utanför vid den bakre stolpen.

Två minuter senare hade klockan bara tickat fram till åttonde spelminuten och Grebbestad fick ett jätteläge. Tobias Carlsson boll ut till Christoffer Söderlund som tog sig i läge och spelade fint in längs backen till Filip Hansson som avslutade bra men Mattias Jansson räddade utmärkt via ribban och ut.

Nästa mål kom då Grebbestad satte hård press på Kungshamn som fick spela hem till egen målvakt. Men Mattias Jansson uppspel blev bara halvbra och Grebbestad vann bollen fram till Daniel Andersson som nickade fram till Olle Kristoffersson som kom fri och rullade in 2-0. Tid 17 min.

Nästan direkt efter kom ett nytt bra läge där både Granit Berisha och Anton Henriksson kom fram. Nu blev det Anton Henriksson som tog hand om bollen men skottet smet i burgaveln.

Efter 22 minuter var det nära igen då Anton Henriksson prickade stolpen framspelade av Olle Kristoffersson. Efter denna fina start kom sedan Kungshamn lite bättre in i spelet och det var egentligen jämnare resten av halvleken.

Nästa stora chans kom efter en hörna för Kungshamn. Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg boxade undan bollen men den kom inte längre än till 16 metaren där Jimmie Larsson tog emot och sköt. Men Jonatan Hårenberg var även denna gång snabbt med och räddade fint med en fotparad.

2-0 i paus kunde kanske ha varit mer då Grebbestad spelade mycket fint första delen av halvleken. Men samtidigt om vi spelade bra så slarvades det även en del i de bakre regionderna där vi blev av med boll i en mot en situationer flera gånger. Nu redde vi ut det varje gång utan att Kungshamn kom till avslut men det kan bli farliga lägen och baklängesmål i dessa lägen.

Andra halvlek
Om Grebbestad fick en bra start i första halvlek var andra ännu värre. 25 sekunder tog det innan bollen låg i Kungshamns nät. Anton Henriksson lyfte fint fram bollen till Filip Hansson som snyggt lyfte bollen över målvakt och in till 3-0.

Kungshamn gav inte upp utan provade med en frispark efter 55 minuter där Arber Plava hade ett bra tryck i skottet men Jonatan Hårenberg räddade säkert.

Men tre minuter senare kom reduceringen. Ett rappt anfall från Kungshamns sida och Arber Plava kunde rinna igenom och sätta 3-1.

Kungshamn spelade nu ganska bra och kom lite högre upp i planen men man kom inte till chanser.

I stället började Grebbestad ta över det hela igen och efter 69 min fick Olle Kristoffersson ett kanonläge efter en frispark men Mattias Jansson var snabbt ut och kunde rädda till en hörna.

Fyra minuter senare punkterade Grebbestad matchen. Daniel Andersson tog sig runt på kanten men hans inspel bröts. Men inte bättre än att den hamnade hos Joshua Öster som satte 4-1 och nu var det rullgardin ner för Kungshamn som inte förmådde att bjuda till i avslutningen.

Tämligen omgående kom även 5-1 av Anton Henriksson framspelad av Daniel Andersson.

I den 88:e minuten kom även 6-1. Anton Henriksson drev fram och såg att passa sent men bollen gick ända fram till John Ekström via ett Kungshamnsben och John kunde trycka in bollen.

• Peter Levin, det var ett fall framåt idag?
– Ja, absolut. Det var en ruskig skillnad. Det var riktigt roligt att se. Kvalitén på motståndet ökade så vi sa att vi kör på ordentligt idag. Jag kanske inte hade rätt taktik senast mot Svane? Vi gjorde inte riktigt som vi skulle göra och då kom inte killarna in i matchen. Jag tar på mig detta. Men har var det bättre och första halvlek var riktigt roligt att se.

• Men vi tappade boll lite farligt vid några tillfällen?
– Ja det gjorde vi. Vi pratade om detta i pausen om att vi tappar boll när vi är på väg fram vilket kan vara farligt. Men killarna var på gång så pass bra att man snabbt vann tillbaka bollen.

• Sex olika målskyttar idag?
– Ja, det var bra.

• Har du någon som du vill lyfta fram idag?
– Jag tycker Christoffer Söderlund, Anton Henriksson och Markus Svensson gjorde det bra. Filip Hansson gör kanske sin bästa match för oss. Det är roligt när dom unga killarna gör sådana framsteg. Denna match går inte att jämföra med den i lördags utan alla höjde sig ett snäpp därifrån.

Kungshamns IF Kungshamn borta i morgon för Grebbestad

Grattis till Ulrik! Får hoppas att allting gick bra.

2020-03-21 13:00

HISINGSBACKA FC