Trasslig start på försäsongen för Markus Svensson

En skada har stoppat Markus Svensson under stora delar av försäsongen. Men en kortisonspruta skall förhoppningsvis göra honom spelbar.

Med tanke på skadan så var det lite läge att kolla med Markus hur det är ställt.

• Hej Markus
– Tjena, Tjena

• Hur är läget med dig? Du har missat en hel del av försäsongsupptakten, berätta:
– Jag har en broskskada i höften som gör att det blir inflammerat. Jag blev då beordrad att köra sjukgymnastik under fem veckor (ingen fotboll). Sedan följde vi upp detta med ytterligare läkarbesök. Då gjorde man en vanlig röntgen och man konstaterade en så kallad kamskada. Detta är en benpålagring på lårbenshalsen som gör att det skaver på höftbenet. Det är detta som gör att jag fått väldigt ont.

• När började du känna av denna skada?
– Det började i höstas och jag hade kraftiga problem i slutet av serien. Sedan fortsatte det under november och då fick vi kolla upp det hela.

• Du tog en spruta i förra veckan?
– Ja, jag tog en kortisonspruta och detta gjorde att jag fick hålla upp även förra veckan. Så idag blev första träningspasset efter sprutan. Förhoppningsvis ger sprutan önskat resultat och att man kanske kan ta någon till om det skulle behövas.

• En operation skulle kunna lösa dina problem?
– Ja, men rehaben är 4-6 månader så det vill man inte göra nu så vi satsar på att göra den direkt efter säsongen är slut.

• Hade du att du kan klara dig igenom hela säsongen?
– Det tror jag inte hade det om jag bara fortsatt och inte tagit en spruta. Men jag vet egentligen inte. Jag får köra på ett tag och se hur det känns. Det finns ju ingen garanti att sprutan tar.

• I lördags var det årets första tävlingsmatch då man mötte Svane i DM. En match du själv då inte kunde vara med i. Vad är dina intryck av matchen?
– Det var väl ingen bra match så. Det var lågt tempo men det blir lätt så när man möter ett sämre lag. Men det var tävlingsmatch och laget ville vinna vilket dom även gjorde med 5-1 så det var väl ok ändå.

• Det blir en tuffare match i morgon tisdag då Kungshamn kommer på besök?
– Ja det blir det. Det är alltid tuffa och jämna matcher mot Kungshamn. Dom har ju gått upp ett steg dom med så det blir tufft.

• Ni har ju mött Kungshamn många gånger under de senaste åren, är det en match man tänder till extra på? Lite derbykaraktär?
– Nja, det vet jag inte men man känner ju några i laget som man stöter på en del och snackar med. Vi har väl genom åren haft ganska dåligt facit mot Kungshamn så dom är väl lite av en ärkefiende, haha.

• OS håller på nu, ser du något på detta och vad är favoritsporterna i så fall?
– Jag kollar väl inte speciellt mycket men ishockeyn följer jag. Sedan följer man skidorna med såklart även om jag helst ser målgången eller slutet av loppen.

• Om du själv hade varit en vinterolympier, vilken sport hade gällt då?
– Då hade jag satsat på hockeyn.

• Melodifestivalen är ju en annan tävling som pågår just nu, vem hade du sjungit duett med för att ta dig vidare till finalen?
– Jag och Ole Bramserud (Olle Kristoffersson) hade stått för detta. Vi hade kokat ihop något jävligt bra där. Vi kanske inte är bra på att sjunga men vi hade haft en bra show.

• Vem hade du inte kunnat sjunga med då han är en värdelös sångare?
– Naweed Ashairi, helt klart. Han har ingen känsla för fem öre.

• Vem är lagets tröttaste spelare?
– Det är Joffa (Joshua Öster) ganska överlägset. Det finns ingen som kan sova så som han gör. Han är i en klass för sig.

• Vem tycker du är sämst i kvadraten?
– Haha, Joffa hade ingen bra dag idag heller. Han åkte på tre tunnlar idag igen tror jag. Så han fick jaga mycket.

• Vem går på flest tunnlar i kvadraten?
– Det är Joffa och Gurra (Gustav Henriksson) till en viss mån.

• Vem slår flest tunnlar i kvadraten?
– Det var en svårare fråga…Nawwe (Naweed Ashairi) kan vara lurig. Jag vet inte, det var svårt. Man tänker inte lika mycket på det som på dom som går på tunnlarna.

• Om du skulle bli drabbat av ödet få leva på en öde ö, vem skulle du vilja ha med dig?
– Joffas mamma hade blivit helt klart. Enkelt svar. Jag är på Joffa mycket nu men det får han ta…

• Vilken kändis skulle du vilje tillbringa en lunch med?
– Agnes Karlsson, sångerskan. Hon verkar trevlig.

• Så där ja, ta tackar jag för pratstunden
– Tack själv.

Markus Svensson

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
2020-07-07 19:00