Jonatan Hårenberg, ny målvakt i Grebbestad

I samband med matchen igår mot norska Östsiden skrev målvakten Jonatan Hårenberg på för Grebbestad. Jonatan blir därmed Grebbestads andra nyförvärv då Tobias Berntsson blev klar tidigare i veckan.

Vi tog en pratstund med Jonatan för att redan ut vad det är för en prick. Och helt klar kan mannen bättra sig i några avseenden. Tro det eller ej, Han håller på Manchester United? Hade jag vetat detta före pratstunden... ;-)


• Hej Jonathan och Välkommen till Grebbestad
– Tack så mycket.

• Berätta lite om dig själv, vem är du?
– Jag heter Jonathan Hårenberg och kommer från Ljungby i Småland från början. Sedan har jag pluggat i Göteborg och i Halmstad. Och nu har jag precis fått jobb i Strömstad som fysioterapeut så då blev det att jag och min flickvän flyttade till Grebbestad.


• Berätta lite kort om din karriär, vilka lag du tillhört samt vilken div som spelat i
– Jag började min karriär i GoIF Ling (div 5) i Småland, sedan gick jag till Ljungby IF (div 3) där jag gjorde sex säsonger och vi gick upp till tvåan efter två säsonger. Därefter spelade jag i Torpa (div 4) när jag pluggade i Halmstad. När jag flyttade till Göteborg tränade jag med Fässberg i många år men spelade för Ljungby. Förra året gick jag till Lindome (div 2). Sedan har jag varit utlånad till Öster när dom hade målvaktskris och fick då några matcher i superettan.

• Vad kände du till om Grebbestad före du skrev på?
– Det enda jag kände till var sommarstaden Grebbestad och att det finns mycket norrmän här då. När jag gjorde praktik i Strömstad hörde man en del och gott om sommarstaden Grebbestad. Vad det gäller fotbollsklubben Grebbestad kollade jag upp en del när det blev klart att jag skulle flytta upp. Då såg jag att ni gått raka vägen från fyran upp till tvån med ett ungt lag. Det blir en ny sits och var i stort sett äldst i laget. Jonas Henriksson finns ju och är äldre och se finns Jörgen Andersson med. Det är väl bara dom som är äldre så jag hoppas jag kan bidra med något.

• Om vi ser lite på matchen igår. Vad är dina intryck av den lite kort?
– Det blev en lite konstig match framför allt med deras spel. Det blev som en handbollsmatch men det är ju en erfarenhet det med att uppleva en sedan match. Vi hade väldigt mobila mittbackar som stundvis kom upp i anfallet med. Dom hade väl som direktiv att äga bollen till 100 % så det blev en konstig matchbild. Men det är alltid skönt att få ha gjort första matchen för säsongen. Vi får hoppas på lite mer normalt spel framöver i kommande matcher.

• Har du någon gång tidigare spelat någon match som varit på samma sätt?
– Inte i fotboll men när jag spelat träningsmatch i handboll. Det är nog det närmsta. Det var helt nytt att dom bara försökte hålla bollen och inte hitta in i ytorna.

• Målen vi släppte in då. Deras första var ett riktigt kanonskott som gick i ribban och sedan i ryggen på Martin Hansson och sedan i mål. Har du någon gång släppt in något liknande mål?
– Liknade har jag släppt in men då har bollen gått i stolpen och sedan i ryggen in i mål. Det är mycket otur och man är så nära den, Riktigt tråkigt för Martin. Det kunde blivit en kanonräddning men nu blev det något annat av det. Det är bara att gratulera till superskottet.

• Dit baklängesmål då? Inte mycket att göra åt det heller?
– Det var väl den enda riktiga omställningen dom hade. Sedan var det ju bara att passa i sidled och så var det mål. Lite synd då man vill ju alltid hålla nollan. Lite synd att vi inte kunde vinna matchen och vi hade ju en del lägen. Men det viktiga är att vara igång och spela ihop laget.

• Du har nu 4 träningar och en match. Dina intryck av Grebbestads lag så här långt?
– Jag är mycket imponerad över tempot som är på träningarna. Det märks inte att det bara var två år sedan man spelade i fyran. Väldigt kul med så ung trupp och att man försöker hålla i bollen och med aggressiv press. Det är ännu tidigt på säsongen och massa saker man kan bli bättre på.


• Bästa fotbollsminnet?
– Det är väl bla att jag fått vara med Öster och spelade bla kvartsfinal i svenska cupen mot Kalmar, det var rätt häftigt. Sedan var jag nere och provtränade med Malmö FF i min ungdom. Men detta är gamla meriter och inget jag kan leva på nu.

• Värsta fotbollsminnet?
– Det var när jag spelade med Torpa och vi åkte ur en serie. Det var ett roligt gäng att vara med men det är aldrig roligt att åka ur en serie.

• Om du inte spelade fotboll, vad hade du gjort då?
– Det är mycket träning. Jag är väldigt träningsintresserad. Sedan är det vänner, friluftsliv, ut och gå, jogga så det fyller ut dagen. Jag skulle behöva några timmar till per dygn för att jag skulle bli nöjd.

• Favoritlag i fotboll?
– Manchester United sedan Peter Schmichels tid.

• Värdens bästa lag?
– Jag gillar hur Manchester City spelar just nu. Dom har ett fantastiskt lag. Sedan är jag en stor fan av Mourinho och hans taktiska kunnande.

• Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan Ibrahimovic, och även Henrik Larsson om man tittar över tid.

• Värdens bäste fotbollsspelare?
– Ronaldo. Han är en komplett spelar även om hans humör kunde vara bättre.

• Hur lång är du?
– 185 cm

• Skostorlek?
– 44,5

• Höger eller vänsterfotad?
– Vänsterfotad rakt av

• Godis?
– Ja. Det har jag svårt att säga nej till. Skulle vilja äta mindre även om jag inte äter några mängder.

• Dricker helst?
– Mjölk. Efter en fotbollsmatch tar jag mig gärna en ljus öl och ser på nästa Premier League match.

• Läser helst?
– Gärna något inom det jag utbildat mig till. Om det skulle vara inom skönlitteratur så blir det något åt deckarhållet till.

• Vikt?
– 85-90, pendlar mellan detta.

• Position i laget?
– Målvakt, har en halv säsong som utespelare med. Det var kul att prova på det med.

• Moderklubb
– GoIF Ling

• Yrke
– Fysioterapeut/Sjukgymnast. Det skall bli skönt att få börja jobba nu efter fem år med studier.

• Smeknamn
– Inget här ännu. Jonte är väl den klassiska annars.


• Bra. Tack så mycket och än en gång välkommen.
– Tackar.

Och till Christoffer vill jag också säge: You Never Walk Alone


Peter Svensson, lagledare för Grebbestads a-lag, målvakten Jonathan Hårenberg skrev på för Grebbestad i går i samband med matchen. En kommentar till detta:
– Det känns bra. Vi har egentligen letat efter en målvakt för två st bör man ha i truppen. Vi har visserligen haft Jörgen Andersson som vi har kunnat luta oss emot under många år och han har ställt upp det han har kunnat men jobbet ställer till problem över sommarhalvåret då han jobbar i princip varje dag och kväll. Så det här känns bra.

Du sa att ni letade målvakt men här blev det att han kontaktade er i och med att han flyttade hit.
– Vi fick ett mail till föreningen där han frågade om han fick komma och testa hos oss och det är klart att vi tog emot med öppna armar. Han har ju fått jobb i Strömstad och bor i Grebbestad så det känns kanonbra.

Jonatan Hårenberg

Slut Oddevold - Karlstad 2-2 !

Distriktsmästerskap
2020-09-15 19:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Div II Norra Götaland
Idag 19:00
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg

Till liverapporteringen


 
HIF-GIF 2 div 7
Herrestads AIF lag 3 (b)
Idag 19:00
Undavallen

HIF-GIF div. 6
Fjällbacka IK (b)
Imorgon 13:00
Fjällbacka IP

P04/05
Melleruds IF (b)
I övermorgon 12:00
Rådavallen

P04/05
IFK Uddevalla (b)
2020-09-23 18:00
Rimnersvallen konstgräs

P06
IFK Strömstad (b)
Om ungefär två timmar
Strömsvallen

P06
IFK Uddevalla Blå (b)
I övermorgon 16:00
Kamratgården

F04-06
Åsebro IF/Brålanda IF (h)
Imorgon 14:00
Siljevi