#10 Olle Kristoffersson - starkare än under fjolåret

Fjolåret blev en lite besvikelse för Olle, trots lagets framgångar. En knäskada såg först ut att stoppa Olle från spel under hela säsongen men mot alla odds var han tillbaka efter redan två månader. Men riktigt frisk kände han sig inte - inte förrän nu.

Med tanke på skadan som Olle hade fjol kändes det fint att kolla hur det står till med honom i år. Själv är jag ju och tittar på merparten av träningarna (åtminstone på vintern) och ser själv att Olle ser pigg ut. Men hur känner han själv? Nedan kommer svaren.

• Tjena Olle
– Tjenare

• Hur är det allmänna läget med dig?
– Allmänna läget är kanon så att säga. Det känns bra.

• Du fick ju delar av förra säsongen förstörd på grund av en knäskada. Men det blev aldrig så illa som det såg ut först?
– Nej det blev det väl inte. Först var det väl lite bud fram och tillbaka. Det som hände var att delar av korsbandet gick av och det kan man välja att operera eller inte. Om man inte opererar det får man i stället träna upp knäet i stället.

– Och då vet man väl aldrig förrän efteråt hur det blir. Nu har det gått en ganska lång tid och det känns mycket mycket bättre nu än vad det gjorde på hösten i fjol. Så det går åt rätt håll och jag tänker inte längre på det så det är positivt.

• Du var tillbaka i spel efter dryga två månader. Tycker du att skadan i säg hämmade dig under resten av säsongen?
– Jo det är klart att det gjorde. Jag missade ju försäsongen och det var kanske mest det, att man inte var i full fysisk form. Jag kunde inte träna så mycket som jag ville för att man hade ont så det var en ond cirkel. Så det har varit gott med uppehåll så man har kunnat träna på ordentligt med styrketräning så nu känns det mycket bättre än i fjol. Klart det hämmade mig när man spelade i fjol och det är jobbigt när man är lite halvskadad. Så nu känns det kul att kunna känna sig fräsch igen.

• Det är nu ganska exakt 10 månader sedan skadan och 8 månader sedan comebacken. Du känner det egentligen helt frisk nu?
– Ja det gör jag absolut. Jag såg Theo Walcott i Arsenal fick samma skada som mig nu. En del av korsbandet gick av och han är borta 6-8 månader från spel. Vi har väl bra sjukvård här uppe? Och Bennie Brorsson bla.

• Du hade svårt att ta en ordinarie plats efter skadan även om du hade fler starter än att du fick börja på bänken. Kändes det någon gång frustrerande att inte få starta eller var det bara att bita ihop och köra hårdare?
– Man vill ju alltid spela så klart. Men samtidigt gick det så bra för laget och dom andra som spelade på dom positionerna jag brukar vara. Så när man ser tillbaka på det hela så gjorde Peter Levin helt rätt som lät mig sitta på bänken.

– Jag var ju inte fullt frisk och det tog lång tid innan man var klar för 90 minuter med. Just när det händer är man väl lite förbannad så klart, det är naturligt. Men Peter skötte det hela bra och höll alla gubbarna på tårna. Och det blir säkert samma i år, att man får sitta ibland och det visar att vi har bra konkurrens i truppen.

• Fjolårssäsongen då? Beskriv hur du tycker det gick för Grebbestad, från början till avgörandet:
– Vi började fantastiskt bra. Första två matcherna var kanon men sedan fick vi en svacka, förlorade mot Älvsborg och spelade oavgjort mot Lilla Edet. Men efter det var vi stabila resten av säsongen och jag tycker inte att vi mötte något lag som var bättre än oss. Så det visar att vi förtjänade att vinna serien. Det var starkt att vi klara att göra det som nykomlingar och det unga laget vi har så det var fantastiskt roligt att det gick som det gick.

• I år då, har du någon personlig målsättning för kommande säsong?
– Det är att försöka hålla mig frisk. Och spela så mycket som möjligt så klart för det är ju det man vill. Och det känns bra än så länga och jag hoppas det fortsätter så. Och jag får väl göra fler mål än Anton Henriksson i år, hehe.

• Vad tror du, är vi tillräckligt bra för div 2?
– Ja det tror jag, absolut. Vi har ett par killar på gång men annars så är truppen vi har tillräckligt bra. Man ser på killarna som är yngre hur dom tar kliv framåt hela tiden, bla Gustav Henriksson som redan nu är mycket bättre än i höstas. Och alla andra blir bättre med så jag tror absolut vi har en trupp som är tillräckligt bra för div 2. Vi kanske kan vara tunna på vissa lagdelar. Vi får vara noga med dessa personer och hålla dom friska så tror jag det kan gå bra.

• Till sist önskar vi dig lycka till inför säsongen.
– Tack.

Olle Kristoffersson Olle Kristoffersson skadad

Grattis Tobias Carlsson till priset som Sveriges bästa back i div. 2! Mycket välförtjänt!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF