Anton Henriksson blev kvar i Grebbestad

Alla i Grebbestad r glada ver att Anton Henriksson, nst bste mlskytt i fjol med 13 ml, valde att fortstta i Grebbestad. Vi tog oss en liten pratstund om hur nra det var att han gtt till IS och om kommande ssong.

Hej Anton
Tjena

Sknt att frssongen r i gng?
Jo visst r det s. Men samtidigt har det varit sknt att f vila lite ven om vi hllit igng mer eller mindre hela hsten.

Och det r Sparvallen och Grebbestad som gller, inte ngonstans i Gteborg?
N, Gteborg blev det inte utan det knns bra att f spela i Grebbestad ett r till.

Hur nra var det att du valt IS?
Det var vl nd ganska nra. Jag funderade en hel del och ganska lnge. Men det r kul att vara med p den hr resan Grebbestad gr nu nr vi vunnit serien tv r i rad. Det skall bli kul att frska klara oss kvar i div 2 och gra det hyfsat. Men visst var det ganska nra att det blivit IS.

Var det avgrande att Jonas Henriksson stanna i Grebbestad en ssong till?
Jo men visst spelade det en roll i det hela. Det var vldigt kul att spela med honom i fjol och vi gjorde en hel del ml och man lr sig mycket av honom. Sedan r han ju kusin och Gurra ( brorsan Gustav) r ju med och slss p allvar nu och det skulle vara kul att f spela med honom med.

Vad tror du om kommande ssong? Ett nyfrvrv helt klart s hr lngt i mlvakten Jonathan Hrenberg. Har vi ett lag som rcker till nd?
Jag vet inte. Vi snackade ganska mycket om det ifjol nr vi gick upp i trean att det blir tuffare och att vi mste vrva. D fick vi bla Jonas Henriksson och visst knns det som ett nyfrvrv med rutin frn hgre serie hade varit bra, en back, mittfltare eller forward spelar inte s stor roll. Det hade nog varit bra.

Hur knns det sjlv d? Du har gtt upp ngra kg sedan frra ssongen. Enbart muskler?
Jag tror det. Det mesta i alla fall. Jag har krt en del p gymmet s frhoppningsvis r det bara muskler.

Stter du ngra personliga ml. Som forward kanske du vill gra exempelvis lika mnga som underfjolret? D gjorde du 13 ml och sju assist.
Tror jag gjorde 13 ven ret innan? I r s spelar vi 26 matcher men jag brukar inte stta ngra ml s. D kan det ltt bli att man stter press p sig sjlv och det r ondigt. Men ver 10 ml om man r skadefri och med som startspelar borde kanske kunna g?

Din bsta kompis i omkldningsrummet?
Jag har vl ingenjo, Tobbe (Tobias Carlsson) och vi bor ju tillsammans.

Inte spegeln d som bsta kompis? ;-)
Jaha, den r god tva, haha.

Om dryga tv veckor brjar trningsmatcherna, norska stsiden str fr motstndet. Dom spelade i fjol i div 2 men trillade ner i norska trean. Hur viktigt r det att trningsmatcherna i r r tuffare n under fjolret?
Det r vldigt viktigt att spela mot bra lag s man vnjer sig vid tempot som behvs i serien. Frra ret hade vi ganska ltta matcher med undantag av ml och IFK Uddevalla. I r har vi tuffare motstnd som Oddevold, IFK Uddevalla och IFK Gteborg U-19. Det blir lite roligare med de matcherna med n om vi mter lag i lgre serie, man taggar till p ett annat stt.

Med detta s fr vi nska lycka till infr kommande ssong
Tack s mycket.

Anton Henriksson

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Sdra
2018-06-17 17:00