Anton Henriksson blev kvar i Grebbestad

Alla i Grebbestad är glada över att Anton Henriksson, näst bäste målskytt i fjol med 13 mål, valde att fortsätta i Grebbestad. Vi tog oss en liten pratstund om hur nära det var att han gått till ÖIS och om kommande säsong.

• Hej Anton
– Tjena

• Skönt att försäsongen är i gång?
– Jo visst är det så. Men samtidigt har det varit skönt att få vila lite även om vi hållit igång mer eller mindre hela hösten.

• Och det är Sparvallen och Grebbestad som gäller, inte någonstans i Göteborg?
– Nä, Göteborg blev det inte utan det känns bra att få spela i Grebbestad ett år till.

• Hur nära var det att du valt ÖIS?
– Det var väl ändå ganska nära. Jag funderade en hel del och ganska länge. Men det är kul att vara med på den här resan Grebbestad gör nu när vi vunnit serien två år i rad. Det skall bli kul att försöka klara oss kvar i div 2 och göra det hyfsat. Men visst var det ganska nära att det blivit ÖIS.

• Var det avgörande att Jonas Henriksson stanna i Grebbestad en säsong till?
– Jo men visst spelade det en roll i det hela. Det var väldigt kul att spela med honom i fjol och vi gjorde en hel del mål och man lär sig mycket av honom. Sedan är han ju kusin och Gurra ( brorsan Gustav) är ju med och slåss på allvar nu och det skulle vara kul att få spela med honom med.

• Vad tror du om kommande säsong? Ett nyförvärv helt klart så här långt i målvakten Jonathan Hårenberg. Har vi ett lag som räcker till ändå?
– Jag vet inte. Vi snackade ganska mycket om det ifjol när vi gick upp i trean att det blir tuffare och att vi måste värva. Då fick vi bla Jonas Henriksson och visst känns det som ett nyförvärv med rutin från högre serie hade varit bra, en back, mittfältare eller forward spelar inte så stor roll. Det hade nog varit bra.

• Hur känns det själv då? Du har gått upp några kg sedan förra säsongen. Enbart muskler?
– Jag tror det. Det mesta i alla fall. Jag har kört en del på gymmet så förhoppningsvis är det bara muskler.

• Sätter du några personliga mål. Som forward kanske du vill göra exempelvis lika många som underfjolåret? Då gjorde du 13 mål och sju assist.
– Tror jag gjorde 13 även året innan? I år så spelar vi 26 matcher men jag brukar inte sätta några mål så. Då kan det lätt bli att man sätter press på sig själv och det är onödigt. Men över 10 mål om man är skadefri och med som startspelar borde kanske kunna gå?

• Din bästa kompis i omklädningsrummet?
– Jag har väl ingen…jo, Tobbe (Tobias Carlsson) och vi bor ju tillsammans.

• Inte spegeln då som bästa kompis? ;-)
– Jaha, den är god tvåa, haha.

• Om dryga två veckor börjar träningsmatcherna, norska Östsiden står för motståndet. Dom spelade i fjol i div 2 men trillade ner i norska trean. Hur viktigt är det att träningsmatcherna i år är tuffare än under fjolåret?
– Det är väldigt viktigt att spela mot bra lag så man vänjer sig vid tempot som behövs i serien. Förra året hade vi ganska lätta matcher med undantag av Åmål och IFK Uddevalla. I år har vi tuffare motstånd som Oddevold, IFK Uddevalla och IFK Göteborg U-19. Det blir lite roligare med de matcherna med än om vi möter lag i lägre serie, man taggar till på ett annat sätt.

• Med detta så får vi önska lycka till inför kommande säsong
– Tack så mycket.

Anton Henriksson

Tack gif för en kanontillställning