På väg nedåt – då skulle GIF upp i 3-an!

Efter några skrivningar från sidan - tillbaka till fotbollsplanen och Grebbestads IF´s framfart där.
GIF´s fina klättrande till div 4-toppen på tidigt 1970-tal fick ett stopp. Hösten 1974 degraderades laget till femman. Året efter var det en hårsmån från att trilla ner i div 6, men kontraktet räddades i näst sista omgången.

Laget hade under hösten gjort en föryngring, ett antal juniorer spelades in.
I Grebbestads IF hösten 1975 bestämdes det något mycket viktigt inför framtiden.
GIF skulle upp i trean, det tog ledning, spelare och andra runt omkring dessa i klubben fasta på. Klubben hade varit i topp i div 4, det var alltså ingen omöjlighet. Det juniorlag som GIF hade precis i den här vevan var vana att vinna. De unga hade en vinnarattityd som knöt an till den som de äldre kvarvarande burit med sig hela vägen uppåt i seriesystemet.
Inför det nya året började Bengt Mattssons värvningsförmåga att märkas mera tydligt. Två unga killar, Sten Silvstrand och Jan Henriksson, anslöt till den i huvudsak hemvävda truppen. Den hade kompletterats under div 4-tiden med Kjell Christensson från Fjällbacka och Mats Hedström kom från insomnande Kärrets IF. Dessa båda tillskott skulle visa sig bli riktiga hörnpelare under lång tid. Först spel i A-laget och därefter i olika ledarroller i GIF.
Sist men inte minst under den omvälvande hösten 1975: Bengt lockade hit en ny tränare till GIF. Han skulle göra stora avtryck…

Bengt Mattsson Kjell Christensson Mats Hedström Jan Henriksson Sten Silvstrand Tränaren som fick oss att springa Jubileumsfester för GIF - lapp på luckan!

Slut, 1-0 till Åmål.

Igår 14:00