Gunnar Henrikssons fotbollsfamiljeträd!

Ett hopp bakåt i tiden, till 1947. Grebbestads 16-årslag spelade final i Bohuslän-Dalslands pojkcup, men förlorade tyvärr matchen. Det var trots det ett mycket bra lag! Många fortsatte, först till A-laget och sedan vidare till Göteborg eller andra platser för att arbeta och bosätta sig. Och i många fall spela fotboll i andra föreningar.

Avflyttningen från orten var stor och det bidrog nog också till det speluppehåll GIF tvingades till under tre år i slutet av 1950-talet.
Kvar i livet finns idag Bertil Oskarsson, Valter Karlsson, Åke ”Tomten” Nilsson, Göte Thuresson och några fler. De vet att berätta mera om GIF under den här eran. Tyvärr bland de bortgångna är Gunnar Henriksson. Gunnar var tidig talang och fortsatte spela A-lagsfotboll i sex-sju år innan han drog till Göteborg. Gunnar var dock Grebbestad trogen under somrarna och återvände som pensionär och bosatte sig i samhället igen. Många var de historier Gunnar kunde förmedla från sitt spelande på gamla Hagavallen, alltid med ett stort garv.
Det är inte unikt med tre generationer som spelat i GIF´s A-lag, men den här trojkan har satt sin prägel på klubbens resultat på planen kanske mer än några andra. Gunnars äldste son, Janne, blev en notorisk målspottare i GIF under marsch från div 5 till 3 på 70- och början av 80-talet. Hans kapacitet var definitivt större än för vår nivå, men han nöjde sig med att stångas med mittbackar i fyran och trean. De fick ofta ont här och där. Lillebror Niklas vaktade målet framgångsrikt när ”Lasse Målvakt” lämnade buren i början av 90-talet. Niklas hann spela i Gunnilse några år i högre serier först. Tredje generationen är alltså Gunnars barnbarn. Jannes son Jonas, och Niklas killar, Anton och Gustav, har ju bidragit stort i 2013 års framgångsrika serievinnare.
Kanske exempel på god ungdomssatsning, där flyttande spelare betalar tillbaka till klubben med att föra känslan vidare…?

Bertil Oskarsson Valter Karlsson Åke Nilsson Göte Thuresson Gunnar Henriksson Jan Henriksson Niklas Henriksson Jonas Henriksson Anton Henriksson Gustav Henriksson Pengarna börjar strömma till Släkthistoria del 3: 3 generationer Mattsson i GIF Släkthistoria del 5: 3 generationer Landén i GIF Släkthistoria del 4: 3 generationer Norén i GIF Släkthistoria del 6: 4 generationer Hedström i GIF Släkthistoria del 2: 4 generationer Greby i GIF GIF´s juniorlag spelade oavgjort med svenska mästarna!

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
2018-08-14 18:45